به گزارش خبرنگار حوزه از البرز، در سومین روز از ماه محرم که به نام سه ساله دشت کربلا حضرت رقیه(س) نام گذاری شده است، همایش «سه سالههای حسینی» در فضای معنوی و با حضور جمع زیادی از مادران و دختران، در کرج شد.
دخترانی که با داشتن سر بندهای یا رقیه، یا حسین و یا زینب، زینت بخش مجلس بودند درس ایثار، مقاومت و استقامت در راه خدا را با الگو گرفتن از این بانوی سه ساله دریافت کردند.
حجت الاسلام مصطفی کریمی سخنران مراسم «سه سالههای حسینی» در جمع مادران و دختران شیفته فرهنگ و نهضت عاشورا گفت: یکی از مظاهر ایمان تعظیم شعائر ایام الله در دین مبین اسلام است، از این رو یکی از وظایف مادران تعلیم دادن شعائر اسلامی به فرزندانشان میباشد.
وی تصریح کرد: حضور در مراسمهای عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) و پوشاندن لباس مشکی به فرزندان از جمله این وظایف است.
کریمی با مطرح کردن این سؤال که چرا امام حسین(ع) با وجود اینکه میدانست در کربلا و در میدان جهاد به شهادت میرسد، خانواده و فرزندانش را به میدان جنگ برد؟ توضیح داد: این سؤال از همان ابتدای نهضت عاشورا توسط برخی از صحابه مطرح شد و تا امروز هم مطرح است. امام حسین (ع) در پاسخ به این سؤال اراده الهی برشهادت و اسارت خاندانشان را دلیل اصلی این اقدام و از سوی دیگر پیغام رسانی پیام عاشورا توسط اهل بیتشان به نسلهای بعد را دلیل همراهی بانوان و اهل بیتشان عنوان کردند.
کارشناس مذهبی با تاکید بر این مطلب که بخش مهمی از اهداف نهضت عاشورا به واسطه حضور زنان عاشورایی تامین شد، گفت: حضور زنان در نهضت عاشورا دارای دو نقش تبلیغی و عاطفی بود که این دو عامل موجب حفظ نهضت عاشورا شد.
وی با اشاره به نقش تبلیغی زنان عاشورایی در کربلا گفت: بعد از سخنرانی چهار بانو در کوفه؛ حضرت زینب(س)، حضرت رقیه(س)، ام کلثوم و حضرت رباب تحرکات انقلاب در کوفه آغاز شد. تمام بانوان عاشورایی در کل مسیر یک قدم از مسئولیتهای اجتماعی خود فروگذار نکردند و تکلیف خود را به شایستگی انجام دادند.
کریمی دلیل اصلی هجوم امروز به زنان را نقش با اهمیت زن در تربیت نسلهای بعدی عنوان کرد و گفت: دشمنان اسلام سیلی محکمی از زنان مومن، عفیف و با حجاب در طول تاریخ خوردند، از این رو در پی هجوم به عفاف و حجاب زنان مومن و پایدار در جامعه هستند.
وی با تاکید بر نقش مادری و خانه داری گفت: دشمنان سعی دارند مقام یک زن خانه دار را سخیف نشان دهند و شخصیت دادن به زن را موکول به حضور فیزیکی زن در جامعه کنند.
کریمی، حضور حضرت زینب(سلام الله علیها) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) را در عرصه اجتماعی ضروری خواند و گفت: این دو بانوی بزرگ برای حفظ اسلام به میدان اجتماع پا گذاشتند، اما در شرایط معمولی حفظ خانواده و حضور در خانه مهمترین اولویتشان بود.
وی با بیان نقش عاطفی حضور زنان و دختران در کربلا و تاثیر در بقای نهضت حسینی، افزود: امام حسین(ع) فرمودند؛ من کشته اشک هستم از این رو تمام وقایع کربلا با اشک و روضه و ابعاد عاطفی در مجالس حسینی مطرح و بر مخاطبان تاثیر گذار است.
کریمی در پایان با توصیف دیدار پایانی حضرت رقیه(س) و سر مقدس پدرشان در خرابه شام گفت: گریه رقیه(س) با عث شد، آرامش یزید بر هم بخورد و همچون جرقهای به انبار باروت بود و ولولهای در شام ایجاد کرد که تاج و تخت یزید را لرزاند.
نظر شما