به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام حمید صفایی مدیرعامل کلانپروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی در جلسه شورای سیاستگذاری کلان پروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی با آیت الله اعرافی ضمن برشمردن برخی ظرفیت های لبه علم هوش مصنوعی در توسعه علوم اسلامی به آخرین دستاوردهای کلان پروژه در تولید محصولات فنی ناظر به کلان هدف تحقق "فقیه یار" اشاره نمود و در ادامه به ارائه تفصیلی چهار محصول در حال کار جهد، هما، تحریر و پارسا بر اساس ظرفیتهای ذیل پرداخت:
- سامانه جهد(جستجوگر هوشمند دانش)
تغییر اصلی جهد در مرحله جدید، ایجاد امکان جستجوی موجودیت های اسلامی در منابع فارسی با تکیه بر پایگاه دانش «قم نت» می باشد.
-
سامانه هما
هستان نگاری است که بر مبنای منابع ارزشمند زیر در سامانه تحت وب آماده شده است و مراحل نهایی سازی آن در ادامه انجام خواهد شد. که خدمات و سرویس های اصلی آن منابعی که در تهیه سامانه استفاده شدند عبارتند از:
- اصطلاحنامه علوم قرآن
- اصطلاحنامه معارف قرآن
- فرهنگ ۳۳جلدی قرآن کریم
- هستاننگار قرآن فرقان
- هستاننگار قرآن جوی
- سامانه پارسا
سامانه پرسش و پاسخ اسلامی در دامنه محتوایی ۲۳ زبان می باشد که با هدف به خدمت گرفتن سرویسهای هوشمند زیر در موتور جستجوی هوشمند سوالات در این عرصه می باشد. که خدمات و زیر سامانههای اصلی آن عبارتند از:
- سرویس خلاصه سازی متن سوال
- سرویس اصلاح خطای نوشتاری
- سرویس استخراج عبارات کلیدی
- سرویس جستجوی سوال مشابه
- سرویس توصیه گر سوال
- سرویس رده بندی متن سوالات
- سرویس پاسخ به سوالات دامنه باز
- نرم افزار تحریر
ابزار پژوهشی برای سند نگار تیمی حوزوی در فضای ابری می باشد که با ایجاد بستری منعطف به دنبال استفاده حداکثری از سرویسهای هوشمند کلان پروژه هوش مصنوعی در عرصه تولید دانش و قالب سازی همچون کتاب و مقاله و غیره می باشد.
منظور از حوزوی بودن تحریر این است که با استفاده از امکانات جالب همچون «آیه نگار» و «راوی نگار» و «حدیث یاب» و غیره به دنبال ایجاد تعامل شبکه ای با محققان حوزوی می باشد.
در پایان مدیرعامل این پروژه ضمن تقدیر از حمایت های صورت گرفته، بیان داشت: با توجه به تاکید آیت الله اعرافی هدف گذاری شده تا بتوانیم محصولات فاخری را در همایش یکصدمین سالگشت باز تاسیس حوزه علمیه قم ارائه نماییم.
نظر شما