دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۶
برکات و دستاوردهای وقف فرهنگی در جامعه تبیین شود

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) بر لزوم تبیین برکات و دستاوردهای وقف فرهنگی در جامعه تأکید کرد.

دکتر مهدی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت دهه وقف ابراز داشت: وقف در لغت به معنای ایستادن و آرام گرفتن است و در اصطلاح فقهی، عقدی است که ثمره اش حبس کردن اصل و رها کردن منفعت آن می باشد.

این مدرس دانشگاه افزود: از سویی بر اساس آموزه های اسلامی متوجه می شویم که کامل ترین مصداق صدقه، وَقف است که اصل اش ثابت و فرع آن با دوام این اصل، جاری خواهد بود و اساساً فضیلت صدقه به آن است که پروردگار عالم، شخصاً آن را می پذیرد.

وی همچنین گفت: شاید کامل ترین تعریف وقف، تعمیم ثروت باشد، چرا که وقف، در شمار مسائل اقتصادی به شمار می رود و علما و محققان آن را از جمله عقود بر شمرده اند.

این مدرس دانشگاه بیان داشت: از سوی دیگر باید توجه داشت که وقف، یکی از نشانه های بارز اهتمام به امور مسلمانان است، کما این که انسان مسلمان با وقف و صدقه، در واقع بزرگ ترین و معتبرترین توشه برای آخرت خود را فراهم می کند.

وی با بیان این که از جمله برکات ترویج فرهنگ وقف در جامعه، مقابله با فقر و نیز تلاش در جهت تأمین عدالت اجتماعی است، گفت: نکته حائز اهمیت دیگر این که ساز و کار فرهنگ تا حدود بسیاری منوط به کارکرد وقف است، چه آن که عدم معصیت در موقوفه یکی از شرایط پذیرفته شدن وقف است چه آن که به هیچ وجه برای کارهای خلاف شرع نمی توان وقف کرد.

اسلامی با اشاره به این که در کنار موقوفه های مرسوم ما نباید از اهمیت وقف فرهنگی غافل شویم، افزود: چه خوب و لازم است که رسانه ها و نخبگان، اهمیت و برکات موقوفات فرهنگی را برای اعضای جامعه تشریح و تبیین کنند که بی شک اهتمام نسبت به این امر در ترویج وقف فرهنگی بسیار مؤثر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha