سه‌شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
دستاورد آموزه‌های دینی به ایجاد همبستگی منجر می‌شود

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: در آموزه های اخلاقی ما شاهد این مسئله هستیم که محبت در اسلام یک جایگاه بسیار گسترده ای دارد و پیامبر گرامی اسلام (ص) استاد محبت به همه افراد بودند بنابراین دین اسلام دین محبت و کاستن زمینه های اختلاف است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در وبینار ششم سی و ششمین کنفرانس وحدت، ضمن گرامیداشت هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: اساسا خدای بزرگ، مهندسی دین اسلام را در بعد اجتماعی دین وحدت، هماهنگی، یکپارچگی و همبستگی قرار داده و تمام آموزه های دینی چه آموزه های اخلاقی و چه آموزه های فقهی و احکامی نتیجه و حکایت از این رویکرد دارد.

وی افزود: در آموزه های اخلاقی ما شاهد این مسئله هستیم که محبت در اسلام یک جایگاه بسیار گسترده دارد و پیامبر گرامی اسلام (ص) استاد محبت به همه افراد بودند بنابراین دین اسلام دین محبت و کاستن زمینه های اختلاف است.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در همین خصوص ادامه داد: دروغ، تهمت، افترا، همه این ها زمینه های جدایی و افتراق و در دین حرام است از سوی دیگر صداقت و تواضع و محبت زمینه های ایجاد الفت و محبت و جزو آموزه های دینی است بنابراین ما می‌بینیم که مسائل اخلاقی ، وحدت آفرین و همبستگی زا است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: در خصوص احکام فقهی و مسائل دینی می‌بینیم که جایگاه برتر نماز این است که با جماعت خوانده شود و در اقامه نماز مسلمانان در مسجد النبی(ص)، مسجد الحرام و یا جاهای دیگر می‌بینیم که همه مذاهب در نماز جماعت شرکت دارند در یک زمان و یک مکان در یک جهت خاص بنابراین همه این موارد زمینه های وحدت بخش است.

وی با بیان اینکه در ایام حج ، مسلمانان از ابتدایی که وارد میقات می‌شوند همه کنار یکدیگر هستند و متفرق نیستند و در نقطه ای مشخص محرم می‌شوند، تصریح کرد: همه مسلمانان در حج با لباس یک رنگ کنار یکدیگر حضور دارند، ذکرهایی که به زبان می‌آورند همه یکی است حتی جهت طواف کعبه هم از یک سمت است بنابراین هم اخلاق و هم احکام فقهی زمینه های ایجاد وحدت و همبستگی در جهان اسلام را دارند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: از سوی دیگر همه رذایل اخلاقی مردود است و اسلام آنها را نهی کرده چراکه این رفتارهایی که زمینه های اختلاف را ایجاد می‌کنند یا از نفس انسان و یا از سوی شیطان است. اگر زمینه اختلاف از نفس انسان باشد جدال و مراء می‌شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطر نشان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) در رابطه با جدال و مراء می فرمایند: "ذروا المراء، فإنّ المؤمن لا یماری".

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) می فرمایند: مراء و جدال، نتیجه اش این است که نفاق ایجاد می کند و نفاق، ضد همبستگی و اخوت است. در واقع مراء بیماری بدی است و برای انسان، خصلت و خویی بدتر از این نیست.

حجت الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: جدال یکی از مواردی است که در حج باید از آن پرهیز کرد، چرا که موجب واگرائی می شود و حج یک عامل همگرائی است و در حج تنها باید به بندگی و پرستش خدا بپردازیم.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه جدال گاهی جدال احسن و گاهی جدال مذموم است، افزود: جدال مذموم، آن جدالی است که در راستای علائق نفسانی باشد و خداوند متعال در مورد جدال احسن می فرماید: ادع الی سبیل ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه وجادلهم بالتی هی احسن.

وی در پایان گفت: دستاورد آموزه های اخلاقی و فقهی دین ایجاد همبستگی و هماهنگی و الفت بین مسلمان ها از همه مذاهب است و آن نفسانیت هائی که موجب نفاق و تنافر و دوری از یکدیگر است، در معارف و آموزه های دینی، منفی و مطرود است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha