دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین احمد غلامعلی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه قرآن و حدیث

حوزه/حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی گفت: میانه‌روی ،استواری، نظم،پرهیز از تکلف ،مداومت و آسانی از اصول حاکم بر زندگی پیامبر اعظم (ص) است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ، به مناسبت میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام و هفته وحدت سلسله نشست های علمی با موضوع اصول حاکم بر سبک زندگی پیامبر اعظم (ص) با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین احمد غلامعلی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی در بیان معنای اصل عنوان کرد: پایه و اساس هر چیز را اصل می‌نامند، در فارسی معانی مختلفی برای اصل آمده است که والد،حسب ، ریشه و بن جزء آن‌ها است و در تطور معنایی به همان معنای عربی خود که همان پایه و اساس است رسیده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث با معرفی کتاب سیره پیامبر تألیف مرحوم آیت الله ری شهری عنوان کرد: در این کتاب اصول حاکم بر زندگی پیامبر بر دوازده اصل رسیده اند که به وسیله مطالعه از قرآن و احادیث متعدد آن‌ها را استخراج کرده اند.

معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و معارف دارالحدیث میانه روی را یکی از اصول سبک زندگی حضرت برشمرد و عنوان کرد:میانه روی یک اصل حاکم در زندگی رسول خدا و ائمه اطهار علیهم السلام جاری بوده، میانه روی یعنی کاری را به دور از افراط و تفریط انجام دهیم و پاسخگوی نیازهای دنیوی و اخروی باشد.

وی در ادامه به اصل دیگر حاکم بر زندگی پیامبر اکرم (ص)اشاره کرد و گفت: اصل دیگر حاکم بر زندگی حضرت اصل آسانی است، که خداوند متعال نیز در قرآن کریم به آسانی اشاره کرده است ،آسان بودن دین یکی از نشانه های دین معتدل است و مراد از آسانی جمع بین دنیا و آخرت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی نظم را یکی دیگر از اصول حاکم بر زندگی پیامبر اسلام دانست و بیان کرد: نظم دقیقی در تمام فعالیت های اجتماعی،سیاسی،فردی، خانوادگی حضرت جاری بوده و تمام فعالیت ها را حساب شده و تعریف شده انجام می‌دادند.

وی در ادامه افزود: در نهج‌البلاغه حضرت امیرالمومنین علیه السلام قبل از سفارش به حق یتیمان،همسایگان،قرآن و نماز و...به نظم سفارش نموده است که نشان از اهمیت این اصل دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث در بیان اصل دیگر مطرح کرد: اصل دیگر حاکم بر زندگی حضرت استواری است یعنی متقن انجام دادن و اتقان داشتن در امور که حضرت بسیار بر آن اهتمام داشتند.

وی در ادامه یادآور شد: بیشتر مواقعی که در روایات به این اصل اشاره شده و دستور به اتقان داده شده بر سر مزار و تجهیز و تدفین افراد بوده، پیامبر با این اقدام به ما می‌فهماند که حتی چیزی که پوسیده خواهد شد نیز باید محکم و متقن باشد چه رسد به امور دیگر که بافی خواهد ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی اصل دیگر را مداومت دانست و بیان کرد: مداومت در امور موجب منش نیک در اخلاق می‌شود.

وی اضافه کرد: پرهیز از تکلف اصل دیگری است که بر زندگی ایشان حاکم بوده است، متکلف کسی است که برای امور بیهوده تلاش می‌کند که هیچ سودی برای او ندارد، تکلف معنای دیگری دارد که خودنمایی و زیاده روی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha