به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، خانم ریحانه حقانی امروز در آیین اختتامیه سومین همایش کتاب سال بانوان که در تالار بیداری اسلامی جامعةالزهرا سلاماللهعلیها برگزار شد، عنوان کرد: این همایش فرصتی برای ورود ظرفیتهای پژوهشی بانوان در عرصههای دانشی است تا بانوان پژوهشگر در این عرصه توانمندی خود را نشان دهند و جامعةالزهرا سلاماللهعلیها افتخار دارد که سهم به سزای در این تحول داشته باشد.
مسئول دبیرخانه همایش کتاب سال بانوان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بیان کردند «داشتن دانشمندان اسلامی و مبلغان خوش فکر از میان بانوان، برای جامعه اسلامی و نظام اسلامی ضروری است، باید این حرکت جدی گرفته شود و از همه سو به آن کمک شود و قدر آن دانسته شود»؛ این مسئولیت و رسالتی است که جامعة الزهرا سلاماللهعلیها دارد.
حقانی در ادامه به ساختار و درختواره همایش کتاب سال بانوان از جمله شورای سیاستگذاری همایش، شورای علمی، کمیته اجرایی و غیره اشاره کرد و با اشاره به اینکه سخنان بزرگان، علما و اساتید در این سه همایش چراغ راه ما بوده است، اظهار داشت: این همایش به صورت دوسالانه برگزار میشود و هر سال از محضر بزرگان و علمای حوزه در این راستا بهره مند میشویم.
وی با اشاره به فراخوان سومین همایش کتاب سال بانوان، افزود: در این همایش، ۲۸۸ اثر در قالب تألیف، ترجمه و تصحیح و تعلیق به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد، ۲۷۸ اثر تألیفی در قالب کتاب، رساله سطح چهار و دکتری و مقاله علمی پژوهشی بوده است.
معاون پژوهش جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ادامه داد: از این تعداد، ۱۸۰ اثر کتابهای تألیفی در حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی و عرصه زن و خانواده دریافت شد که پس از ارزیابی، ۱۰۷ اثر به اررزیابی تفصیلی راه یافت و در ادامه، ۳۵ اثر حائز رتبه بندی شدند و در نهایت ۴ اثر به عنوان آثار برگزیده و سه اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.
حقانی با بیان اینکه آثار در ۱۰ موضوع و گروه علمی مورد ارزیابی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: آثار دریافتی به ۱۰ گروه علمی از جمله اخلاق و عرفان، منطق، فلسفه و کلام، تاریخ، سیره و تراجم، تفسیر و علوم قرآن، فقه و حقوق، علوم اجتماعی و جامعهشناسی، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم حدیث، ادبیات و هنر و گروه زن و خانواده تقسیم بندی شدند که توسط مدیران هر گروه مورد بررسی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه بخش ویژه این همایش به موضوع «مطالعات زن و خانواده» اختصاص داشت، عنوان کرد: در بخش ویژه ۳۶ اثر تألیفی توسط پژوهشگران خانم و آقا دریافت شد که ۱۹ اثر به ارزیابی تفصیلی راه یافت و در نهایت، یک اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد که مورد تجلیل قرار میگیرد.
نظر شما