به گزارش خبرگزاری حوزه از یاسوج، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شهدا به ما نیاز ندارند اما ما به شهدا نیازمندیم، هدف از برگزاری شورای ترویج ایثار و شهادت را شناختن درست مقام شهادت دانست و عنوان کرد: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ستاد راهبری نیست و عملیاتی است و فرا دولتی و فرا دستگاهی و دارای برش استانی است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به اینکه یک درصد اعتبارات جاری دستگاه ها باید به حوزه ایثار و شهادت اختصاص داده شود، عنوان کرد: دنبال دائمی کردن این موضوع هستیم دستگاهها مکلف هستند این یک درصد را در این زمینه هزینه کننده وزارت نفت و وزارت آموزش و پرورش نیز چنین تکلیفی دارند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت اشتغال خانواده ایثارگر کارگران گفت: اشتغال دولتی محدود است؛ آنچه در سطح ملی دنبال می کنیم و وظیفه قانونی داریم اشتغال برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد است که کدهای استخدامی را گرفتیم تا جایی که ظرفیت دستگاه وجود دارد فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد جذب شود که در این خصوص در حال رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۳۳ هزار فرزند شهید و جانباز بالای ۷۰ درصد در کشور شامل این مورد می شود عنوان کرد: تاکنون فقط ۸ هزار نفر شاغل شدند و ۲۷ هزار نفر دیگر مانده اند.
وی با اشاره به اینکه تعداد فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد در استان بالغ بر ۱۸۰ نفر است عنوان کرد: زمینه اشتغال این تعداد در استان کهگیلویه و بویراحمد فراهم شود.
قاضی زاده هاشمی در خصوص استخدام سایر پرسنل و سهمیه ۲۵ درصدی خانواده ایثارگران و جانبازان عنوان کرد: سال گذشته ۶۷ هزار نفر استخدام دستگاههای دولتی شدند که عددی به ایثارگران میرسد و تا مراحل طی شود زمانبر است ضمن اینکه ۳۰۰ هزار نفر شامل سهمیه ۲۵ درصدی میشوند که باید جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ هزار دانشجو و ۸۵ هزار دانش آموز در حال تحصیل هستند که بعد از فارغ التحصیلی باید زمینه اشتغال این تعداد فراهم شود عنوان کرد: باید به سمت اشتغال خصوصی و اشتغال از طریق بنگاههای اقتصادی برویم امسال نیز منابع خوبی در این زمینه پیش بینی شده است هر چند استان شما تاکنون نتوانسته از اعتبارات تبصره ۱۶ عملکردی داشته باشد.
معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه پس از سالها اعطای وام خود اشتغالی به این نتیجه رسیدیم که تسهیلات خود اشتغالی منجر به شکست شده و با این همه چرا باید ۳۰۰ هزار بیکار داشته باشیم عنوان کرد: توصیه میکنم شورای اشتغال ایثارگران در استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شود که در سایر استانها ایجاد و منجر به اشتغال در این حوزه شده است.
قاضی زاده هاشمی در ادامه با بیان اینکه مسکن خانواده ایثارگران و جانبازان دیگر دغدغه این قشر است عنوان کرد: دو هزار و ۶۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد تاکنون هیچ خدمت مسکن در استان دریافت نکردند و سه هزار و ۳۸۹ نفر علیرغم این که یکی خدمت از بنیاد شهید و امور ایثارگران دریافت کردند اما همچنان فاقد مسکن هستند. همچنین طبق مصوبه دولت ۵ درصد جهت طرح جهش ملی مسکن باید به جانبازان و ایثارگران اختصاص داده شود.
قاضی زاده هاشمی در خصوص حمایت از فیلم های سینمایی عنوان کرد: تاکنون ۱۲ تفاهمنامه در این زمینه بسته شده در استان کهگیلویه و بویراحمد از فیلم های سینمایی درجه یک و فیلمنامه های خوب و قوی حمایت می کنیم و ۳۰ درصد مبلغ را پرداخت میکنیم که برای استان شما این مبلغ نیز پرداخت شده است.
وی در خصوص مجتمع توانبخشی ایثار گران عنوان کرد ۲۸ استان دارای مجتمع توانبخشی هستند رقم ۱۰۰ میلیارد برای به نتیجه رساندن مجتمع توانبخشی استان کهگیلویه و بویراحمد رقم زیاد است اما در طی سه سال و فاز به فاز می توانیم اجرا کنیم ضمن اینکه قرار شد مجتمع های توانبخشی با هزینه دولت احداث شود و بنیاد شهید هزینه تجهیز را پرداخت کند.
انتهای پیام/