سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان

 نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: دهه فجر فرصت مناسبی برای ارزیابی منصفانه و جامع دستاوردها و چالش‌های انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از دفتر امام جمعه زاهدان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی تقویت پیوند با خداوند متعال، دفاع از آرمان‌های دینی، انقلابی، اسلامی و خدمت به مردم و جامعه اسلامی است.

امام جمعه زاهدان به قرائت و ترجمه دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه پرداخت و افزود: "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ تَوِّجْنِی بِالْکِفَایَةِ ، وَ سُمْنِی حُسْنَ الْوِلَایَةِ ، وَ هَبْ لِی صِدْقَ الْهِدَایَةِ ، وَ لَا تَفْتِنِّی بِالسَّعَةِ ، وَ امْنِحْنِی حُسْنَ الدَّعَةِ ، وَ لَا تَجْعَلْ عَیْشِی کَدّاً کَدّاً ، وَ لَا تَرُدَّ دُعَائِی عَلَیَّ رَدّاً ، فَإِنِّی لَا أَجْعَلُ لَکَ ضِدّاً ، وَ لَا أَدْعُو مَعَکَ نِدّاً" خداوندا بر محمد و آلش درود فرست؛ تاج کفایت بر سر من بگذار که خودت کار من را به عهده بگیری و این نشان افتخار را به من بدهی که خودت سرپرستی مرا عهده دار شوی؛ هدایت راست و درست را بر من ببخشایی؛ مرا با اموال زیاد امتحان نکنی؛ آرامش و زندگی خوب را به من عنایت کنی؛ دعای مرا رد نکنی و آن را مستجاب کنی زیرا من برای تو ضدی قرار نداده و همتایی نخوانده‌ام و فقط تو را خدای خود می‌دانم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی به بیان نکاتی برگرفته از این دعا پرداخت و بیان داشت: برخی افراد "تَوِّجْنِی بِالْکِفَایَةِ" را به گونه دیگر نقل کرده‌اند که خداوندا تاج کفایت بر سر من بگذار، کفایت به این معنا که امکانات زندگی در حد نیازم باشد نه بیشتر و نه کمتر و چنین چیزی در تعالیم اسلامی نیز آمده است و در سفری حضرت محمد(ص) بر کسی وارد شد و به درستی از ایشان پذیرایی نکرد و حضرت دعا فرمود خداوندا مالش را زیاد کن و در مقابل برای کسی که به خوبی از ایشان پذیرایی کرد حضرت دعا فرمود خداوندا به حد کفایت به او اعطا کن و این کار پیامبر مورد سوال واقع شد و حضرت پاسخ داد آنکه مالش زیاد می شود به مصلحتش نیست زیرا با مال زیاد مغرور و گمراه می‌شود.

وی ادامه داد: جمله "وَ سُمْنِی حُسْنَ الْوِلَایَةِ" را نیز به گونه دیگر نقل کرده‌اند آن هم به این معنا که خداوندا مرا به این جایگاه برسان تا هر کاری انجام می دهم به درستی از عهده آن بر بیایم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این فراز از دعای امام سجاد(ع) شامل سه محور می‌باشد که محور اول کفایت امور، ولایت انسان و هدایت را طلب می‌کند یعنی خداوند متعال تدبیر امور ما را به دست گرفته و خودش ما را هدایت کند تا بتوانیم مسیر هدایت را بپیماییم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی تصریح کرد: محور دوم درخواست آرامش در زندگی است تا خاطر جمع و آرامش داشته باشیم نه اینکه به مالداری و امکانات مادی زیاد گرفتار شویم و نه اینکه گرفتار سختی و تنگنا در معیشت و زندگی باشیم.

وی عنوان کرد: محور سوم یک دعای کلی است که حضرت عرض می‌کند خدایا دعای مرا رد نکن و آنچه از تو می‌خواهم اجابت کن زیرا فقط به تو اعتقاد دارم و تنها تویی که می‌توانی به من دادرسی کنی و دعای مرا اجابت کنی.

وی ادامه داد: هر کدام از این سه محور دارای اهمیت و جایگاه ویژه در زندگی و فکر ما دارد از این جهت که در محور اول از خدا می‌خواهیم ولایت و سرپرستی ما را خودش برعهده بگیرد که ناظر به آیات قرآن است و خداوند می‌فرماید که خودش سرپرستی مومنان را بر عهده گرفته و از تاریکی وارد نور می‌کند و این نتیجه آن ولایت الهی است و اگر خداوند ولایت کسی را به عهده بگیرد دیگر نیاز به چیزی نیست و خدا برای ما کافی است و غیر خدا به کسی کاری نداریم و اگر انسان این احساس را داشته باشد که زندگی او به دست خداست و با خدای خود رابطه اش را تنظیم کند دیگر به کسی کاری ندارد.

امام جمعه زاهدان افزود: محور دوم نیز از این جهت مهم است که در زندگی آرامش اهمیت دارد نه مال و امکانات، چه بسا کسانی که دارای امکانات و اموال فراوان و صاحب مقام و ریاست هستند اما آرامش ندارند و در مقابل افرادی هستند که مقدار کمی امکانات دارند اما قانع بوده، از لحاظ روحی آرام و شاکر خداوند هستند و برای همین است که امام سجاد(ع) عرض می‌کند خداوندا مرا به داشتن مال دنیا امتحان نکن.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی بیان کرد: محور سوم تاکید بر توحید و خداشناسی است که امام عرض می‌کند خدایا دعاهایم را مستجاب کن چون غیر از تو کسی را ندارم و برای تو همتا و ضدی قائل نیستم و ما خدایی جز تو نداریم و تنها خداست که خدایی می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان با اشاره به برخی مناسبت‌ها عنوان کرد: در ماه مبارک رجب یعنی ماه ریزش رحمت الهی هستیم و باید این فرصت‌ها را غنیمت شماریم و تلاش کنیم تا در این ماه ارتباط بیشتری با خدا برقرار کنیم و حداقل یک گام در مسیر معنویت، کمال و تقرب به خداوند به پیش برویم.

امام جمعه زاهدان گفت: چهارشنبه دهم رجب سالروز میلاد امام جواد(ع) در سال۱۹۵ هجری قمری است که تولد ایشان عامل خوشحالی فراوان امام رضا(ع) و شیعیان شد از این جهت که امام رضا(ع) دارای فرزند پسری نبودند و شیعیان از ادامه سلسله امامت نگران بودند و هنگامی که امام جواد(ع) به دنیا آمد این دغدغه برطرف و حضرت مولودی برای امت اسلام شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی بیان کرد: امام جواد(ع) در دوران کودکی و نوجوانی به امامت رسیدند که چنین چیزی برای شیعیان سخت و امتحان جدیدی بود از این جهت که آیا کودک هم می‌تواند امام باشد یا خیر درحالی که در امامت و رسالت سن مطرح نیست مانند حضرت عیسی(ع) که هنگام شیرخوارگی به اعجاز به سخن آمده و فرمود: "من بنده خدایم و خداوند به من کتاب داده" و در کودکی به پیامبری رسید.

وی ادامه داد: در دوران امام جواد(ع) دستگاه خلافت جلسات علمی تشکیل می‌ داد تا امام جواد(ع) که کودک و نوجوان است از جهت علمی کم بیاورد و نقطه ضعفی برای ایشان باشد و لذا در همه مجالس امام با کمال قوت و قدرت علمی ظاهر و پاسخ داد و مایه تعجب حاضران شد.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: یکی از اقدامات ویژه ائمه متأخر و امام جواد(ع) پالایش عقاید، افکار اسلامی و مکتب اهل بیت(ع) بود زیرا برخی روایات فراوانی را جعل کرده و به دروغ آن‌ها را به پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نسبت دادند و لذا شروع به پالایش کردند و بزرگان نزد آن‌ها آمده و عرض عقیده می‌کردند که گاهی امام تایید و در مواردی برخی را پالایش می‌کردند و برای تبیین درست معارف اسلام ناب محمدی تلاش می‌کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی اذعان کرد: امام جواد(ع) همواره در طول عمر کوتاه خود بر تصحیح اعتقادات و جهاد تبیین تلاش و تاکید کردند و جانشان را هم در این مسیر تقدیم نمودند و ما نیز باید از ائمه اطهار(ع) درس بگیریم.

امام جمعه زاهدان با اشاره به روز چهارشنبه دوازدهم بهمن سالروز بازگشت امام خمینی(ره) به کشور و آغاز دهه مبارکه فجر ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا، امام شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان سرافراز بیان کرد: مردم با رهبری حکیمانه و عارفانه امام خمینی(ره) توانستند انقلاب را پیروز و تاکنون حفظ کنند. امام(ره) پس از فرار شاه و هنگام بازگشت به میهن در پاسخ به سؤال خبرنگار که چه حسی از بازگشت به میهن دارید عنوان کرد هیچ حسی ندارم که چنین چیزی نشان از عرفان و نگاه توحیدی ایشان داشت و اینکه همه امور به دست خداست و همه ما بنده او هستیم و چنین چیزی در همه موضع گیری و رفتار و اعمال امام تاثیر داشت و حتی زمانی که خرمشهر به دست رزمندگان آزاد شد فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محامی گفت: در آن دوران دوست و دشمن انتظار پیروزی انقلاب را نداشت و مقام معظم رهبری هم فرمودند ما فکر نمی‌کردیم انقلاب زود پیروز شود اما خواست خداوند متعال چنین چیزی بود و علیرغم خواسته دشمن پیروز شدیم و نمی‌خواستند که انقلاب ماندگار شود که به‌ لطف الهی ماندگار شدیم و نمی‌خواستند پیشرفت کنیم که در بسیاری عرصه های علمی، دفاعی‌، سیاسی و اجتماعی پیشرفت داشته‌ایم گرچه در مواردی هم دچار چالش هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: دهه فجر فرصت مناسبی برای ارزیابی منصفانه و جامع دستاوردها و چالش‌های انقلاب است، زیرا نگاه کردن به نیمه پر لیوان ما را دچار غرور و مانع حرکتمان خواهد شد و اگر تنها به چالش‌ها و آسیب‌ها توجه کنیم دچار یاس و ناامیدی خواهیم شد و این غرور و یاس جامعه ما را از حرکت باز می‌دارد و باید نقاط مثبت و منفی را با هم ببینیم تا هم امید و انگیزه کار داشته باشیم و بدانیم در میانه راه هستیم و باید این حرکت انقلابی را ادامه دهیم.

امام جمعه زاهدان اقدامات اخیر کشورهای غربی از جمله آتش زدن و توهین به قرآن کریم در سوئد و هلند، اهانت به مقام معظم رهبری در پاریس و نیز تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و مجموعه‌ای دیگر از سازمان‌ها را از دو منظر قابل توجه عنوان کرد و اظهار داشت: چنین اقداماتی از یک منظر نشان دهنده پیشرفت اسلام، فرهنگ انقلاب اسلامی و قدرت و شتاب این پیشرفت در جهان و جذب مخاطب از میان انسان‌های آزاده، اوج هدایتگری قرآن کریم و جذب دل‌های مردم، نقش آفرینی و رهبری مقام معظم رهبری و حفظ تمامیت ارضی و آرامش کشور در میان همه تلاطم‌ها و نیز نشان دهنده نقش آفرینی سپاه پاسداران در پاسداری از انقلاب اسلامی و این که اگر امر به معروف و نهی از منکر که همان غیرت دینی جامعه اسلامی و احساس مسئولیت نسبت به عاقبت جامعه است گسترش پیدا کند این جامعه اجازه نمی‌دهد که تحت ظلم و ستم دشمنان استکباری قرار گیرد.

وی عنوان کرد: این اقدامات از طرف دیگر نشان دهنده عجز آن‌هاست؛ زمانی که نمی توانند در برابر منطق قرآن و گفتمان انقلاب با منطق مقابله کنند از سر عجز رو به توهین و آتش زدن می آورند که تاریخ نشان داده اینها هیچگاه راه به جایی نخواهند برد و هیچ تزلزلی در نگاه و دل مردم نسبت انقلاب، اسلام، دین، رهبر معظم انقلاب و نهادهای انقلابی ایجاد نخواهد کرد و این گونه حرکات از ناحیه همه مردم مسلمان و هر انسان آزاده محکوم است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش پایانی سخنان خود با تشکر از رئیس جمهور و همکاران ایشان و هیئت دولت گفت: در هفته گذشته از مظلومیت سیستان، حقابه، کمبود سوخت، نفت و کپسول گاز سخن گفتیم و همانند گذشته که در اجلاس ائمه جمعه سخنرانی و رئیس جمهور بلافاصله در هیئت دولت مورد پیگیری قرار دادند این بار هم در جلسه هیئت دولت روز یکشنبه طرح بحث و به وزیر خارجه و نیرو برای پیگیری حقابه سیستان دستور ابلاغ شد و نیز برای حل مشکلات کمبود سوخت و نفت و کپسول گاز و رسیدگی به آسیب دیدگان دستوراتی صادر کردند و بنده نیز طی تماس تلفنی تشکر کردم.

وی ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور نیز با همراهی وزیر نیرو و وزیر نفت به استان اعزام شدند و مجدد گزارش سفر در روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت مطرح شد و امیدواریم مصوبات به زودی اجرا و مشکلات مردم کمتر شود که برخی از این مصوبات مقطعی و برای حل مشکلات کنونی و برخی نیز زیرساختی است که برای استان موثر است.

امام جمعه زاهدان اظهار داشت: طی گزارش دریافتی از دفتر ریاست جمهوری عنوان شد که استاندار نیز پیگیری‌های زیادی برای حل مشکلات و رسیدگی به مردم داشته‌اند که از خداوند متعال آرزوی توفیق به ایشان و همکارانشان جهت ارائه خدمت بیشتر به مردم را خواهانیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha