دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
جلسه توجیهی والدین طلاب

حوزه/ نشست توجیهی خانواده طلاب جدیدالورود خوابگاهی با مسئولان جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست توجیهی خانواده طلاب جدیدالورود خوابگاهی با مسئولان جامعةالزهرا سلام‌الله‌علیها از سوی سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.

در این مراسم، سرکار خانم سیده زهرا حسینی ضمن خیرمقدم به والدین طلاب جدیدالورود خوابگاهی با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم اشاره کرد که فرمودند: «هرکه برای آموختن علم و دانش از خانه اش بیرون رود، هفتادهزار فرشته در پی او روان شوند و برایش آمرزش می‌طلبند» و در ادامه اظهار داشت: امروز طلاب با حمایت و هدایت و پشتیبانی شما در مسیر علم آموزی قرار گرفتند و این حدیث شامل حال شما والدین هم می‌شود.

مدیر سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها اظهار داشت: در دنیای آخرالزمان که لحظات سخت انتظار برای همه آشکار است، یکی از مهم ترین دغدغه‌های والدین، تربیت صحیح فرزندان است که قطعا این امر در درون شما متبلور بوده که کیلومترها دوری فرزند را قبول کردید تا دلبندان خود را به صورت امانت در خانه حضرت زهرا علیهاالسلام قرار دهید.

نقش آفرینی بانوان طلبه در حکومت مهدوی

حسینی تصریح کرد: فرزندان شما که با دعوت حضرت زهرا علیهاالسلام و با دعای خیر شما در مسیر طلبگی قرار گرفتند، علاوه بر اینکه در مسیر تربیت قرار می‌گیرند، هدف بالاتری دارند و آن اینکه، مربیان و عَلَم‌های هدایت در شهر و دیار شما خواهند بود.

وی تأکید کرد: ما به عنوان منتظران حضرت ولیّ عصر عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف به دنبال زمینه سازی ظهور و حرکت در مسیر تمدن سازی هستیم و طلاب به عنوان سربازان حضرت در این مجموعه تربیت می‌شوند.

مدیر سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها بیان داشت: دوری از فرزند برای شما سخت است، اما قطعا مسیر علم آموزی در دنیای آخرالزمان سخت‌تر است و حمایت شما را بیشتر می‌طلبد تا فرزندان شما در حکومت مهدوی نقش آفرینی کنند و بانوان و مادران موفق و تأثیرگذار در جامعه مهدوی باشند.

حسینی خاطرنشان کرد: قطعا دوری از خانواده برای بانوان طلبه که در آغوش پرمهر شما بودند، سخت خواهد بود و شاید آشنایی زیادی با مسیر تحصیل علوم دینی نداشته باشند که شما والدین باید ناصر باشید و به آنها قوت قلب دهید.

مدیر سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها تصریح کرد: تمام سعی و تلاش ما این است که بهترین خدمات را برای طلاب داشته باشیم، چون ما معتقدیم که در حال پرورش سربازان امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف هستیم.

وی در ادامه به دستورالعمل‌ها و قوانین سرای حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها درباره ورود و خروج طلاب و لزوم رصد پیشرفت‌های آموزشی طلاب و غیره اشاره کرد و در ادامه با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف در مجموعه، عنوان کرد: در مجموعه فخیمه جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تقریبا ۹۰ درصد نیاز طلبه برای دوره‌های آموزشی وجود دارد و کارویژه‌هایی برای طلاب تعریف شده است که بر اساس استعدادسنجی و اطلاع رسانی می‌توانند در دوره‌های مختلف ثبت نام کنند تا در عرصه‌های مختلف مانند تدریس، پژوهش، مشاوره، فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی و .... توانمند شوند.

فرزندان صالح برای والدین صدقه جاریه است

حجت‌الاسلام والمسلمین اصغر اخوی از دیگر سخنرانان این نشست بود که با بیان اینکه فرزندان صالح برای ما صدقه جاریه محسوب می‌شود، به اهمیت و ضرورت تحصیل اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از وظایف والدین این است که زمینه رشد و تعالی و پیشرفت و موفقیت فرزندان خود را فراهم کنند.

مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: تحصیل در دنیا برای همه یک ارزش است، هر اطلاعی که کسب کنیم مفید و موثر است، اما برخی علوم مفیدتر و مؤثرتر هستند و کسب برخی علوم مانند علوم دینی هم برای دنیا و هم آخرت مفیدند، زیرا باعث آگاهی بیشتر می‌شود و مسیر تربیت، خودشناسی، خودآگاهی و حتی مسیر تربیت خانواده و اطرافیان را فراهم می‌کند.

حوزه‌های علمیه، میراث ماندگار برای ما شیعیان هستند/اهداف مقدس در تحصیل علوم دینی

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوی خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه بیش از هزار سال قدمت دارند و از عصر پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم تا دوران امامت امام صادق علیه‌السلام به اوج رسیدند و امروز به عنوان میراث ماندگار در اختیار ما قرار گرفته اند.

وی با تصریح بر اینکه حوزه علمیه متعلق به شخص خاصی نیست و ما هم در اینجا مهمان هستیم تا خدمت کنیم، یادآور شد: در تحصیل علوم دینی در حوزه‌های علمیه چند هدف مقدس وجود دارد، از جمله آگاهی از دین و کسب علوم دینی است، چنانچه یکی از صفات شیعیان از منظر امام صادق علیه‌السلام، تفقه و آگاهی از دین است و اگر بخواهیم دین خود را حفظ کنیم، یکی از راه‌ها تحصیل در حوزه‌های علمیه است.

مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: دختران و پسران ما در حوزه‌های علمیه به تحصیل علوم دینی مشغول می‌شوند، تا تربیت شوند، به خودسازی و تزکیه نفس یعنی پاک کردن دل از بدی‌ها و آلودگی‌ها و آراستن جسم و روح به خوبی‌ها برسند، راه درست را طی کرده و آرامش داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوی تصریح کرد: انتخاب مسیر طلبگی یکی از بهترین گزینه‌ها برای فرزندان ما است و زمینه را برای فعالیت در عرصه‌های مختلف فراهم می‌کند؛ فرزندان ما وقتی نسبت به علوم دینی آگاهی پیدا کنند، می‌توانند آن را به اطرافیان خود انتقال دهند.

وی به اهداف دیگر حوزه‌های علمیه از جمله، تحقیق در علوم دینی، تدریس علوم دینی در مراکز و نهادهای مختلف و انتقال مفاهیم دینی به دیگران و بحث تربیت اشاره کرد و گفت: طلبه علاوه بر اینکه به خودسازی می‌پردازد، به تربیت دیگران هم می‌پردازد، اگر فرزند خوب تربیت شود، جامعه هم خوب تربیت می‌شود.

مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها تأکید کرد: یکی از آسیب‌های جامعه ندانستن چگونه تربیت کردن فرزندان است، طلاب در حوزه‌های علمیه می‌توانند روش‌های تربیت و پرورش را بیاموزند و در ابعاد مختلف اعتقادی، اخلاقی، عبادی و احساسی و عقلانی و ... تربیت شوند و به دیگران نیز آموزش دهند

وی با بیان اینکه اهمیت کار در حوزه‌های علمیه بالا است، به تحصیل بیش از ۲۰ هزار طلبه در جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به صورت حضوری، غیرحضوری و مجازی اشاره کرد و در ادامه توصیه کرد: راه، روش، مسیر و کارهای فرزندان خود را در مسیر طلبگی باور داشته باشید و فرزندان خود را از لحاظ عاطفی، مالی، خانوادگی و اجتماعی حمایت کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوی با بیان اینکه یکی از وظایف والدین، زمینه سازی برای ازدواج خوب، آسان و بهنگام است، تصریح کرد: ازدواج باعث آرامش، ثبات فکری، هویت یابی و شخصیت یابی فرزند می‌شود.

برگزاری دوره‌های مختلف در جهت رشد و تعالی طلاب

وی که بیش از ۲۰ سال در مراکز مشاوره فعالیت دارد، به فعالیت‌های این مرکز اشاره کرد و گفت: این مرکز در حیطه‌های مشاوره‌های اخلاقی، اعتقادی، مشاوره آموزشی و تحصیلی، مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، مشاوره کودک و نوجوان، درمانگری اختلالات، روان‌سنجی، آموزش مهارت‌های زندگی، روانپزشکی و مددکاری خدمت‌رسانی می‌کند و طلاب می‌توانند برای حل مشکلات خود به این مرکز مراجعه کنند.

مدیر مرکز مشاوره جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها به برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی، مهارتی، علمی، پژوهشی، تبلیغی، فرهنگی و غیره در مجموعه اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد دوره‌هایی که در سطح شهر برگزار می‌شود، در جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها فراخوان می‌شود که طلاب می‌توانند در این دوره‌ها شرکت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اخوی در پایان تصریح کرد: همه امکانات مجموعه که از برکات انقلاب اسلامی و از ثمرات خون شهدا است در اختیار طلاب قرار دارد تا به رشد و تعالی برسند که امید است با تلاش مضاعف و همراهی والدین با مسئولان بتوانیم شرایط مناسب برای رشد، تربیت، هدایت و عاقبت بخیری فرزندان خود را فراهم کنیم.

رسالت اصلی طلبه، تفقه در دین است

یکی دیگر از سخنرانان این نشست، سرکار خانم افتخار یوسفی بود که ضمن خیرمقدم به طلاب جدیدالورود و خانواده‌های ایشان، اظهار داشت: هدف از آفرینش، عبودیت است که از معرفت ناشی می‌شود و مسیر کسب معرفت، تحصیل علوم دینی است که فرزندان شما در این مسیر قرار گرفتند.

معاون آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها تصریح کرد: اطمینان خاطر می‌دهم که مجموعه جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها نهایت تلاش خود را به کار می‌بندند تا محیطی آرام برای فرزندان شما فراهم می‌کنند تا در مسیر تحصیل علوم دینی قرار بگیرند.

یوسفی در ادامه به قوانین آموزشی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها و روند تحصیل طلاب اشاره کرد و گفت: دوره تحصیلی سطح دو شامل ۱۹۰ واحد درسی را می‌گذرانند و در بسته ۴ ساله ارائه می‌شود، از این تعداد واحد درسی، ۱۶۰ واحد مشترک و ۳۰ واحد به صورت گرایشی است.

وی با اشاره به زمان برگزاری کلاس‌ها و فعالیت‌های فوق برنامه برای طلاب خوابگاهی، بیان داشت: در طول دوران تحصیل، کارویژه‌های مختلف طلبگی برای طلاب فراهم شده تا طلاب در عرصه‌های مختلف توانمند شوند.

معاون آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها با اشاره به حدیثی از امام محمد باقر علیه‌السلام که فرمودند: «الکَمالُ کُلُّ الکَمالِ التَّفقُّهُ فِی الدِّینِ و الصَّبرُ عَلَی النّائِبَةِ و تَقدیرُ المَعیشَةِ؛ همه کمال در شناخت عمیق دین(تفقه)، شکیبایی در پیشامدهای ناگوار و اندازه نگاه داشتن در زندگی است»، عنوان کرد: رسالت اصلی طلبه، تفقه در دین است و یکی دیگر از رسالت‌های طلبه این است که علوم دینی را در اختیار دیگران قرار دهد.

افق‌های آینده طلاب جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها

یوسفی با اشاره به برنامه‌های مختلف فرهنگی، تبلیغی، اخلاقی، تربیتی و پژوهشی در نظر گرفته شده برای طلاب، گفت: بانوان طلبه باید برنامه ریزی درست داشته باشند تا از وقت خود بهترین بهره را ببرند.

وی با اشاره به افق‌های آینده طلاب جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها است، یادآور شد: بسیاری افراد درباره پس از فارغ التحصیلی طلاب در عرصه اجتماع سؤال می‌کنند، پاسخ ما این است که فارغ التحصیلان دروس حوزوی در عرصه‌های مختلف، امکان رشد و اشتغال دارند، به عنوان مثال، برخی طلاب می‌توانند به عنوان معاون فرهنگی، مربی پرورشی و یا معلم دینی و قرآن در آموزش و پرورش مشغول به فعالیت شوند، همچنین امکان فعالیت طلاب در نهادهای فرهنگی کشور به عنوان کارشناس مذهبی، فعالیت در عرصه‌های علوم دینی، فعالیت پژوهشی در پژوهشگاه‌ها و نهادهای پژوهشی، فعالیت تبلیغی و غیره فراهم می‌شود.

معاون آموزش و تربیت جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها به برگزاری دوره‌های مهارت افزایی در مجموعه اشاره کرد و اظهار داشت: طلاب در کنار بسته‌های آموزشی می‌توانند در دوره‌های مهارتی متعدد و دوره‌های تکمیلی تربیت مدرس، تربیت مبلغ، تربیت پژوهشگر و غیره شرکت کنند و با توجه به شرایط و استعداد خود تجهیز و آماده شوند تا در عرصه‌های مختلف فعالیت کنند.

یوسفی در پایان با بیان اینکه ارتباط دوسویه والدین و مسئولان می‌تواند برای پیشرفت علمی، تربیتی و تحصیلی طلاب مؤثر باشد، گفت: طلبه در طول تحصیل از نظر اخلاقی و معرفتی می‌تواند الگو باشد و تبلور و نمود رشد اخلاقی در ارتباط با خانواده و اطرافیان مشهود خواهد بود.

در پایان این نشست، جناب آقای بیوکافی کارشناس مسئول سنجش و پذیرش جامعة الزهرا سلام‌الله‌علیها با توزیع فرم‌هایی در بین والدین توضیحاتی درباره مجوز اقامت و غیره ارائه داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha