به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه بعد از ظهر امروز در اجلاسیه اساتید مراکز مشاوره اسلامی سماح، اظهار داشت: نظام هستی دارای ظاهر و باطنی می باشد که ظاهر این عالم بخشی از عالم به شمار می رود که با حواس پنجگانه امکان درک آن وجود دارد؛ اما باطن این عالم، عالمی است که با حواس پنجگانه قابل ارتباط و شناخت نیست.
وی افزود: خداوند انسان را به گونه ای خلق کرده است که یک پای آن در عالم ظاهر و ماده و پای دیگر آن در عالم معنا و باطن است و اصرار دارد تا انسان را از روابط مادی و معادلات دنیوی به غیب عالم و حقایق آن انتقال دهد.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری اظهار داشت: پیامبران برای این فرستاده شدند که حقایق پشت پرده را برای انسانها فاش کنند و بیان حقایق آنقدر ارزش دارند که تعداد ۱۲۴ هزار پیامبر برای شناساندن آنبه مردم فرستاده شدند تا مردم را به سوی حقایق، هدایت و راهنمایی کنند؛ چراکه اصل و خبر اصلی در همان حقایق و عالم معنا است.
وی ادامه داد: تعلق خاطر به دنیا و مادیات، حجاب مشاهده غیب عالم است؛ چراکه این امر مانع از آن می شود که چشم انسان ها به راز عالم و حقایق هستی باز شود و انسان ها وقتی به نظام علیّ و معلولی توجه میکنند از عالم واقع غافل شده و درصددند تا همه چیز را در قالب فرمول و قاعده و قانون در آورند.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه بیان داشت: ارتباط با غیب عالم چند گونه است که یکی از آن گونه ها ارتباط فطری است که جوهر آن در وجود همه انسانها وجود دارد؛ اما این ارتباط با غبارها گرفتن، حجاب پیدا می کند و حجاب مانع از ارتباط بشر با عالم حقیقت میشود.
وی در ادامه افزود: حقیقت دینداری یعنی آن چیزی که خداوند متعال در نظر دارد که انسان ها از روابط مادی، دنیوی و معادلات عادی به روح ملکوتی و حقیقت عالم ارتقاء پیدا کنند؛ چراکه خلاصه دینداری همین بوده و ارسال تعداد ۱۲۴۰۰۰پیامبر نیز برای این خاطر شکل گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری ابراز کرد: حوزه های علمیه در امتداد رسالت انبیا موظف به این هستند که پیام آسمانی برای شناخت حقایق را انتقال دهند؛ چراکه روحانیون و حوزههای علمیه سربازان دین هستند و باید پیام قدسی را که با تحقیقات و پژوهش های خاص نیز نمی توان به آن دست یافت، به جامعه انتقال دهند.
وی در ادامه افزود: باید تمامی علوم بخصوص علوم انسانی، توحیدی و الهی شود و وظیفه روحانیت تولید مدیریت، اقتصاد، مشاوره، تربیت و روانشناسی اسلامی است که در واقع اصل این که علوم انسانی به حوزههای علمیه وارد شد بر این اساس بود.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه اظهار داشت: وظایف ما در فضای مشاوره باید به این نکته دقت داشته باشیم که قرار نیست تا در مرکز مشاوره حوزه که به نام حوزه علمیه و پسوند اسلامی دارد، همان کاری را انجام دهیم که در سایر مراکز مشاوره غیر حوزوی انجام می پذیرد؛ زیرا مشاوره یک فرهنگ است و ما سخن و حرف تازه داشته و با ادبیات متفاوت به پیش می رویم و باید این ادبیات را به دیگران نیز صادر کنیم؛ نه اینکه ادبیات آنان را گرفته و ترویج دهیم.
وی در پایان اظهار داشت: باید فرهنگ ناب محمدی و ادبیات اسلامی در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی از قم به سراسر کشور و عالم صادر شود و این وظیفه حوزههای علمیه است که منحصراً باید این کار را بر دوش کشند؛ زیرا نباید مغلوب فرهنگ غربی شده و مصرف گرای علوم انسانی غربی باشیم.