یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
نشست ادبی

حوزه/ نویسنده و استاد ادبیات رجوع به هنر و زیبایی شناسی را یکی از لوازم خوب زندگی کردن خواند و این مسئله را در مورد هر هنری صادق دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، «نشست ادبی کانون نویسندگان قم» با حضور حجت الاسلام بنایی، استاد احمد شهدادی، استاد محمد اسفندیاری، استاد مهاجرنیا، استاد سیدی و جمعی دیگر از اساتید، نویسندگان و اهالی قلم در دانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد.

کاویانی مدرس داستان‌نویسی کانون نویسندگان قم، پیرامون این نشست ادبی گفت: در نشست ادبی بنای ما بر این است که یکسری از آثار علاقه‌مندان و اعضای کانون نویسندگان خوانش شود و با حضور اساتید بزرگوار این آثار بررسی و تحلیل و نقد شوند تا زمینه‌ای برای رشد و تعالی افراد فراهم شود.

در این نشست داستان کوتاهی از آقای پورحسین با موضوع مادران شهدای مفقود الاثر، داستان طنز با گویش قمی اثر خانم زارع و شعر طنز یادت بماند اثر خانم محبّ قرائت شد و سپس اساتید به نقد و بررسی این آثار پرداختند.

در ادامه محمدرضا رهبریان به معرفی کتاب "از آیینه تا خشت" خود که پیرامون زندگی ابراهیم گلستان یکی از نویسندگان مطرح ایران نگاشته شده پرداخت و مقدمه‌ای از این کتاب را برای حاضران در جلسه قرائت کرد.

رهبریان همچنین درباره این کتاب توضیح داد: این کتاب به کلیه ابعاد و دوره‌های زندگی این نویسنده برجسته ایران پرداخته است و در کمتر از یک‌ماه به چاپ سوم رسیده و مورد توجه قرار گرفته است.

در ادامه احمد شهدادی نویسنده و استاد برجسته ادبیات نکاتی را پیرامون چرا و چگونه رمان بخوانیم بیان کرد و گفت: به عقیده من در دوران جدید و در زندگی مدرن که تجربه زیبایی شناختی جزء مقدمات زندگی انسان‌ها شده است، رجوع به هنر و زیبایی‌شناسی یکی از لوازم خوب زندگی کردن است و این در مورد هر هنری صدق می‌کند.

وی افزود: از قرن ۱۷ به بعد، بشر بُعدی به نام لذت زیبایی‌شناختی را کشف کرد. تا پیش از این هنر در دنیا وجود داشت اما هیچ‌گاه به عنوان لذت زیبایی‌شناختی مورد توجه قرار نمی‌گرفت، بلکه همواره هنر زبانی برای بیان مفاهیم دیگر بود، اما از یک تاریخی به بعد هنر فی نفسه مورد توجه قرار گرفت.

شهدادی همچنین اظهار داشت: در سال ۱۶۱۷ میلادی کتاب دن کیشت اثر سروانتس منتشر شد که تاریخ انتشار این کتاب تاریخ شروع رُمان در دنیای جدید است.

وی با بیان اینکه امروزه بزرگترین اندیشه‌ها و حساس‌ترین دل‌ها و عاطفه‌ها و توانمندترین نویسندگان در دنیا هستند که محصولی به نام داستان کوتاه یا رُمان را عرضه می‌کنند، گفت: بسیاری از نویسندگان تجربه زیبایی‌شناختی خود از جهان را در موضوعات مختلفی مثل زندگی، مرگ، عشق، جنگ و ... در قالب روایت و داستان عرضه می‌کنند.

شهدادی خاطرنشان کرد: در رُمان‌های بزرگ دنیا مخاطب با لحظاتی ناب از تجربه زندگی افراد مختلف آشنا می‌شود در حالی که تا پیش از دوران مدرن، آدم‌های کوچه و بازار مهم شمرده نمی‌شدند و تاریخ همیشه تاریخ سلاطین، جنگ‌ها و وقایع بزرگ و فرزانگان و شعرا و نویسندگان بود و آدم‌های معمولی در ادبیات تاریخی و غیر تاریخی جایی نداشتند، اما به مدد هنر بود که انسان‌های کوچه و بازار به میان کتاب‌ها، فیلم‌ها و موسیقی‌ها آمدند و تجربه انسان‌های گمنام در دل آثار هنری جای گرفت.

وی با تأکید بر خواندن رُمان به جای وقت گذراندن در فضای مجازی گفت: تغییر نوع نگاه به دنیا و شکل‌گیری تخیّل مثبت در انسان و سازندگی روح، از اثرات خواندن رُمان است.

شهدادی در پاسخ به این سوال که «چطور رمان بخوانیم؟» نیز بیان داشت: اولاً رُمان خواندن بسته به سن، نیاز، معرفت، روابط اجتماعی، وقت و حال و هوای درونی و فکری افراد کاملا متفاوت است اما به طورکلی برای شروع باید از رمان‌های برجسته و داستان‌های درجه یک شروع کرد.

این استاد ادبیات ادامه داد: نکته بعدی این است که وقتی رمان و ادبیات می‌خوانید حتما باید منتقدانه آن را بخوانید و خلاصه‌ای از کتاب را یادداشت کنید و ذیل آن نظر شخصی خود را بنویسید.

وی همچنین به مطالعه مقاله‌هایی که آثار مورد نظر شما را بررسی کرده‌اند، تاکید کرد و گفت: قبل از مطالعه مقاله کوتاهی را برای معرفی کتاب مورد نظرتان بخوانید.

وی درباره مزایای انجام این کارها بیان کرد: با کلیه این روش‌ها یک رمان را در خودتان ماندگار می‌کنید و بعد از گذشت سالیان مجموعه‌ای از بهترین و زیباترین فرآورده‌های فکر بشری را در دفترچه‌ای کوچک برای خودتان تهیه کرده‌اید که بدون شک تاثیرات خودش را در زندگیتان خواهد گذاشت و زندگی را برای تان معنادارتر خواهد کرد.

گفتنی است: نشست ادبی کانون نویسندگان قم با شعرخوانی استاد عباس فرساد با گویش قمی و غزل خوانی استاد مظفری همراه بود و این نشست قرار است زین پس در یکشنبه اول هرماه به صورت مستمر برگزار شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha