به گزارش خبرگزاری حوزه ازاصفهان، حجت الاسلام و المسلمین مسعود عالی ظهر امروز در سلسله جلسات معنوی حرم حضرت زینب(س) خواهر امام رضا (ع) در اصفهان با عنوان ویژه برنامه «یک ظهر بهاری» با اشاره به سه کلمه مهم در رابطه با خانه و خانواده و تأثیر آنها در تغییر نگاه، رفتار و اخلاق، اظهار داشت: خانه محل عبادت است، یعنی انسان با کارهای بسیار ساده می تواند عباداتی در خانه انجام دهد که در هیچ معبد دیگری امکان انجام آن نیست.
وی افزود: خانه محل ریاضت است و به زبان اهل سیر و سلوک، افرادی که قصد دارند قدم های بلندی به سمت خداوند بردارند خانه محل برداشتن این قدم ها است.
کارشناس مذهبی با بیان این که سیر و سلوک و ریاضت با کوتاه آمدن و پا بر نفس گذاشتن در خانه و خانواده میسر می شود گفت: این جمله ای که معروف شده و می گویند حق گرفتنی است، کلام درستی نیست و آیات و روایتی نیز ندارد، البته در مورد شریک در بازار و یا همکار در اداره هر فرد حق خود را دارد، اما در خانه و خانواده اصل بر اخلاق و گذشت است.
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد زندگی خانوادگی حقوقی شود، آن زندگی تبدیل به جهنم می شود، در حالی که در خانه و خانواده، زندگی اخلاقی بوده و فراتر از حقوقی است، یعنی فرد می گوید ولو این که بر من واجب نمی باشد که برخی از امور را انجام دهم، اما اخلاقاً آن امور را انجام می دهم.
عالی با اشاره به فرمایش امام صادق(ع) در خصوص پسندیدن خیر و ناپسند شمردن شر برای خود و دیگران تصریح کرد: اگر انسان همین مسئله را ملاک قرار دهد زندگی بسیار شیرین است وبهترین مکانی که می توان پا بر نفس گذاشتن را تمرین نمود در خانه است.
وی خاطرنشان کرد: در حدیث از پیامبر اکرم(ص) است که فرمود: "سه دسته از زنان امت من عذاب قبر ندارند؛ زنی که با فقر شوهر خود بسازد، زنی که با بداخلاقی مرد بسازد، زنی که مهریه خود را ببخشد".
کارشناس مذهبی عنوان کرد: در این روایت پیامبر اکرم(ص) وظایف زنان را بیان می فرمایند و البته در جای دیگر نیز وظایف مرد را بیان کرده اند و فرموده مرد باید مهریه را بدهد یعنی هر فرد باید وظیفه خود را بداند.
عالی شاه کلید تربیت فرزندان را اخلاق مداری والدین در خانه و خانواده عنوان کرد و ادامه داد: گاهی پدر و مادر تقصیر ندارند، اما یک زمان نیز پدر و مادر در جایی کم گذاشته اند و دلیل آن این است که پدر و مادر اهل رفتار دینی هستند، اما اخلاق دینی ندارند ، یعنی اهل نماز و روزه و هیئت می باشند، اما دارای اخلاق دینی نیستند، لذا همین والدین مذهبی، فرزند خود را لامذهب می کند.
وی خاطرنشان کرد: مذهب ما به قدری زیبا است که اگر فردی همه امور آن را رعایت کند، سنگ را می تواند تغییر دهد، اهل بیت(ع) نیز این گونه بودند، همچنان که پیامبر اکرم(ص) می فرمود " خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ وَ أَنَا خَیْرُکُمْ لِأَهْلِی"، بهترین شما، بهترینتان نسبت به خانوادهاش است، و من بهترین شما نسبت به خانواده هستم.
کارشناس مذهبی اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) معصوم است و اشتباه و خطا ندارد و گاهی برخی از همسران با حضرت تند می شدند، اما پیامبر(ص) لبخند می زد و چیزی نمی فرمود و در مسائل شخصی و رفاقت، اهل گذشت و مدارا و گذشت از حق خود بود.
انتهای پیام
نظر شما