سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۱
 ضرورت ارتقاء شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی

حوزه/ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر بخواهیم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای همه دستگاه های اجرایی و حتی جبهه های مردمی قابل پذیرش باشد لازم است این شورا به قرارگاه فرهنگی تبدیل گردد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دومین جلسه از گفت وگوی خود بیان کرد: برای اینکه شواری عالی انقلاب فرهنگی به یک قرارگاه فرهنگی تبدیل شود نیاز است هر کدام از اعضای اصلی آن سه روز در هفته به صورت مستقیم زمان مناسب برای این امر مهم، تخصیص دهند که هم اکنون با توجه به مشغله های بسیار اعضای اصلی این شورا، تشکیل قرارگاه فرهنگی یک امر بعید کما اینکه تا کنون این امر صورت نگرفته است و نیازمند یک برنامه ریزی دقیق می‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در ابتدای مطالب خود ضمن تشکر از برگزاری این محفل صمیمانه، گفتمان سازی را امری مهم در پیشبرد اهداف یک مجموعه برشمرد و اظهار داشت: یکی از ارکان حکمرانی «گفتمان سازی» می باشد که اگر این امر صورت گیرد سیاست و مقررات گذاری آن مجموعه اثر بخش بوده و این گفت‌وگویی که هم اکنون برگزار شد کمک شایانی در حوزه گفتمان سازی جهت معرفی شورای عالی انقلاب فرهنگی به نخبگان و عموم افراد جامعه می تواند داشته باشد.

وی بر لزوم تبدیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی اشاره کرد و افزود: تبدیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی خواسته ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، به طور جد پیگیر آن هستند. کشور در حوزه نظامی "قرارگاه" را تجربه کرده و شاهد نتایج خوب و مفید آن بوده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در قرارگاه نظامی، گردان ها زیرمجموعه تیپ یا لشکر بوده و لشکر هم تحت امر ستاد فرماندهی می باشد، اما تصمیم فرمانده قرارگاه بر همه لازم الاجرا می باشد. در مسائل کشور نیز وزارتخانه ها و یا سازمان ها زیرمجموعه دولت، و دیگر دستگاه های حاکمیتی نیز تحت امر مافوق خود می باشند، اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه فرهنگی تبدیل شود تمامی دستگاه های و عوامل اجرایی در کشور دستور پذیر این قرار گاه بوده هرچند اگر زیرمجموعه آن نباشند.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه توجه به جبهه مردمی را از ارکان اصلی قرارگاه فرهنگی برشمرد و اظهار داشت: قرارگاهی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب می باشد، جبهه مردمی را نیز شامل می شود یعنی هدایت گری آن جبهه بر عهد قرارگاه می باشد هر چند اگر جبهه ای مردمی یک شورای مستقل به حساب بیاید. رهبر معظم انقلاب تاکید دارند بیانیه هایی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر می شود بر جبهه های مردمی تاثیر گذار و قابل پذیرش باشد.

وی ابراز کرد: نخبگان علمی باید توجه داشته باشند که قرارگاه فرهنگی که ما بر ضرورت ایجاد آن تاکید داریم همان شورای عالی انقلاب فرهنگی است نه دبیرخانه آن، در نتیجه اگر مطالباتی دارند از این شورا باید درخواست داشته باشند نه از دبیرخانه، زیرا دبیرخانه به عنوان یک هماهنگ کننده در این شورا بوده و مصوبات و بیانیه ها در خود شورا صورت می پذیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت ایجاد میز تخصصی برای هرکدام از مسایل اصلی مورد بحث در ستاد های تخصصی این شورا اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال ما هم اکنون با موضوع هوش مصنوعی یا سیاست های دانشگاه فرهنگیان یا دیگر مسایل مورد نیاز کشور مواجه هستیم، باید در ستاد های مربوطه میز مرتبط با آن تشکیل و بعد از رصد همه جانبه، راهبری و راه سنجی آن مسئله توسط میز آن دنبال گردد.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در ادامه این گفت‌وگو، استفاده از ظرفیت پژوهشگاه ها، مراکز علمی و شورای حوزویان را مورد تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر شمرد و ابراز کرد: یکی از رویکردهایی که در دوره های قبل و دوره جاری بر آن تاکید می شود استفاده از ظرفیت پژوهشگاه ها، مراکز علمی و شورای حوزویان که فعالیت های تئوریک انجام داده اند می باشد.

۳۱۳/۱۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۱
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۷:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۱/۳۰
    سلام یکی از دلایلش این است که هنوز بصورت سنتی وفیزیکی جلسات برگزار می گردد. اگر جلسات بصورت مجازی با انواع مدل برگزار گردد و برای جلسات خاصی فیزیکی امکان فعالیت بیشتر اعضا فراهم است.