سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
کتاب

حوزه/کتاب «اهمال کاری و درمان آن از منظر اسلام» اثر مرضیه محصص و آتنا بهادری روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «اهمال کاری و درمان آن از منظر اسلام» اثر مرضیه محصص و آتنا بهادری در ۱۳۶ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

اهمال کاری صفتی اخلاقی - روانی است و در معنای آن به معنای به تعویق انداختن نادرست یا غیر واقع بینانه کارها است. این معضل رفتاری از دیرباز در منابع اسلامی مرکز توجه بوده و پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) پیروانش آن را از ابتدا به آن بر حذر داشته اند.

نوشتار پیش رو بر آن است تا اهمال کاری را در جایگاه یک مسئله شناسایی کند و با تبیین علل، زمینه ها، آثار و پیامدهای آن راهکارهای درمانی متناسب با نگرش تطبیقی از منظر روانشناسی و متون اسلامی را بیابد و به مخاطبان عرضه کند.

در کتاب پیش رو، خصیصه اخلاقی اهمال کاری را بررسی می‌کنیم و راهکارهای پیشگیری و درمان را از منظر آیات قرآن کریم و روایات معصومین(ع) ارائه می دهیم.

اثر پیشرو در صدد است به ارائه منسجم راهکار های الهی و وحیانی درمان این مشکل اخلاقی بپردازد.

این پژوهش از نوع کاربردی و بنیادی است که بررسی و پاسخگویی به پرسش ها را به صورت توصیفی و اسنادی انجام می دهد و از متون اسلامی استنطاق می کند.

ساختار اثر

این اثر در چهار فصل تالیف شده است؛ در فصل اول که به «مفهوم اهمال کاری» می پردازد، مفهوم اهمال کاری در متون غربی و اسلامی ارائه شده و ویژگی های اهمال کاران تبیین و ضمن تشریح آسیب های اهمال کاری، علل و عوامل اهمال کاری مورد تاکید قرار گرفته است.

در فصل دوم که با عنوان «پیشگیری از اهمال کاری» به رشته تحریر درآمده، ضمن تأکید بر اهمیت شناخت انسان، عوامل زمینه ساز اهمال کاری (فکری و رفتاری) تشریح شده است.

در فصل سوم که «نتایج اهمال‌کاری» مورد بررسی قرار گرفته و نتایج معنوی و دنیوی اهمال کاری تبیین شده است.

نویسنده در چهارمین و آخرین فصل از اثر مذکور به «درمان اهمال کاری از منظر اسلام» پرداخته و خودآگاهی، خداشناسی، تصمیم گیری، دوراندیشی، اعتماد به نفس، توکل و برنامه ریزی را از راهکارهای درمان این صفت برشمرده است.

برشی از اثر

* عوامل زمینه ساز اهمال کاری

اهمال کاری و کسالت، انسان را از رسیدن به سعادت واقعی باز می دارد و باعث از بین رفتن فرصت هایی می شود که گاهی جبران آن ها ناممکن است؛ به همین دلیل با شناسایی زمینه‌ها و علل کسالت و ریشه یابی این آفت می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

با بررسی آیات قرآن و روایات معصومین(ع) می توان علل و ریشه‌های اهمال کاری را به خوبی شناسایی کرد. چون پیامبر اسلام(ص) و جانشینان حضرت در قامت طبیب روحانی به دنبال بیماران اند تا دردهای روحی و اخلاقی آنان را مداوا کنند و قران نیز که کتاب هدایت است، دستور هایی در این زمینه برای هدایت انسان ها به ارمغان آورده است. مهمترین عواملی که سبب همان کاری در زندگی می شود، به دو دسته فکری و رفتاری تقسیم می شوند.

از عوامل فکری اهمال کاری می توان به نفاق، نادانی، غفلت و وسوسه ها اشاره کرد و عوامل رفتاری اهمال‌کاری عبارت اند از: دنیا طلبی، پرخوابی، پرخوری، آرزوهای دست نیافتنی و همنشینی با اهمال کاران.

علاقه مندان برای تهیه این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha