جمعه ۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۳
مسئله اختلاف حق آب ایران با افغانستان میراث شوم پهلوی است

حوزه/امام جمعه چهاربرج گفت: پهلوی‌ها، دولتی وابسته بودند، دولت شاهنشاهی ایران برای تألیف قلوب دولت‌های افغانستان و عراق و ترکیه، خاک ایران را قربانی می‌کرد و یک مزدور انگلیسی به نام رضا میرپنج، ایران را تاراج می‌کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت الاسلام اصغر جلالی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان چهاربرج که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، اظهار داشت: سران رژیم غاصب صهیونیستی گفته بودند که حملات گسترده به غزه را برای چند روز ادامه خواهند داد، اما به‌محض شلیک صدها راکت به سمت سرزمین‌های اشغالی مثل همیشه نظرشان برگشت و دست‌به‌دامن میانجی‌های منطقه‌ای شدند تا بلکه به آتش‌بس تن داده و خود را از مهلکه نجات دهند.

وی با بیان این که هزینه‌های گسترده جنگ با مقاومت هم دلیل دیگری است که مقامات تل‌آویو را از ادامه نبرد باز می‌دارد، گفت: با شلیک روزانه صدها راکت از غزه، ده‌ها میلیون دلار به این رژیم تحمیل می‌شود و در صورت جنگ طولانی‌مدت، رقم گزافی را روی دست نتانیاهو و دوستانش خواهد گذاشت.

امام جمعه چهاربرج خاطرنشان کرد: امروز رژیم صهیونیستی نه‌تنها از جانب غزه بلکه از جانب کرانه باختری نیز احساس خطر می‌کند و گسترش دامنه جنگ، برای صهیونیست‌ها هزینه‌زا خواهد بود، طولانی‌شدن جنگ با مقاومت نیز تبعات منفی دیگری هم برای رژیم صهیونیستی دارد و می‌تواند به خروج سرمایه از سرزمین‌های اشغالی منجر شود.

وی عنوان کرد: واگذاری بخش‌هایی از خاک ایران به خارجی‌ها از نقاط سیاه کارنامه رضا پهلوی است که هر وقت انگلیس اراده می‌کرد، بخشی از خاک کشور ما واگذار شود، پهلوی بدون هیچ‌گونه مقاومتی فرمان‌برداری می‌کرد.

حجت الاسلام جلالی اضافه کرد: پهلوی‌ها، دولتی وابسته بودند، دولت شاهنشاهی ایران برای تألیف قلوب دولت‌های افغانستان و عراق و ترکیه، خاک ایران را قربانی می‌کرد و یک مزدور انگلیسی به نام رضا میرپنج ایران را تاراج می‌کرد.

وی با بیان این که بذل و بخشش‌های رضا پهلوی در مسئله هیرمند، وضعیت اسفناکی را برای مردم آن مناطق رقم زد، گفت: اگر دشت ناامید و سرچشمه هیرمند در اختیار ایران می‌ماند، مردم منطقه می‌توانستند از منابع آبی آن بهره‌مند شوند، همان‌طور که در روزگاری، از آن برای کوچ‌نشینی و دامپروری بهره می‌بردند.

امام جمعه چهاربرج افزود: موضوع اختلافات پیرامون حق آب ایران از هیرمند قدمتی ۲۵ساله دارد که برآیند کم‌کاری دولت‌های گذشته است و دولت سیزدهم با درک درست از شرایط سخت مردم نجیب و مهربان سیستان و نیز نگاه راهبردی به مسئله همسایگان، به حاکمان طالبان برای استیفای حق مسلّم مردم، اخطار داده و ایران خواهان اجرای دقیق و کامل بندهای پیش‌بینی‌شده در معاهده ۱۳۵۱ پیرامون آب هیرمند شده است.

وی اضافه کرد: هشدار رئیس‌جمهور ایران به حاکمان افغانستان نشان می‌دهد که دولت ایران برای احقاق حقوق مردم سیستان و بلوچستان از حقابه رود هیرمند مصمم بوده و به دنبال اقدام عملی از طرف افغانستان برای تأمین خواسته‌های خود است.

حجت الاسلام جلالی گفت: مردم ایران دوستدار و عاشقان اهل‌بیت (ع) بوده و کاروان زیر سایه خورشید در این ایام عطر رضوی را با خود به شهرهای ما می‌آورد و ما نیز قدومشان را گرامی می‌داریم.

وی تصریح کرد: مسئولان چهاربرج به‌ویژه فرماندار به جد پیگیر حل مشکلات هستند و باید قدر آنها را بدانیم و قطعاً مردم نیز قدردان هستند.

انتهای خبر.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha