به گزارش خبرگزاری حوزه از زنجان، حجتالاسلام علی موسوی در خطبههای این هفته شهر قیدار استان زنجان با اشاره به رونمایی از موشک فراصوت فتاح که با حضور رئیسجمهور انجام شد، گفت: انتشار این خبر برای صهیونیستها سرگیجه و هراس و برای جهانیان تحیر و شگفتی را در پی داشت.
خطیب نماز جمعه قیدار گفت: رونمایی از این موشک فراصوت در شرایط اقتدار منطقهای ایران، پیام روشنی به دشمنان است و آن اینکه دوران دفاع منفعلانه در منطقه تمام شده و اکنون زمان بازدارندگی تهاجمی از سوی اتحادیه کشورها و گروههای مقاومت است.
وی در ادامه به آسیبهای تکفرزندی در جامعه امروز اشاره کرد و افزود: تکفرزندی یکی از مسائل آسیبزای دهههای اخیر است که اکثر خانوادههای ایرانی بدان گرایش پیدا کردهاند. تکفرزندی موضوعی است که در سه سطح فرزندان، خانوادههای تکفرزند و جامعه، آثار مهمی از خود باقی میگذارد. برخی خانوادهها به دلیل مشکلاتی همچون مشکل اقتصادی، تربیتی و امکانات رفاهی، به تکفرزندی روی میآورند و برخی از خانوادهها نیز تحت تأثیر محیط قرار گرفته و تکفرزندی را انتخاب میکنند.
حجتالاسلام موسوی یادآور شد: در خانوادههای تکفرزندی بیش از حد به خواستههای فرزند توجه میشود و این توجه بیش از حد والدین آثار سوئی بر شخصیت کودک دارد. اینگونه کودکان غالباً حساس، زودرنج، پرتوقع و کمصبر هستند؛ این کودکان از جامعه انتظار دارند همانند والدین با آنها رفتار کند و وقتی انتظاراتشان برآورده نمیشود، دچار سرخوردگی و ناسازگاری میشوند.
وی با بیان اینکه طبق تحقیقات، استرس در بین خانوادههای تکفرزند بیش از پرجمعیت است، خاطرنشان کرد: این امر بدان خاطر است که خیلی والدین مدام نگران هستند که اتفاقی برای فرزند آنها بیفتد یا اگر آنها از دنیا بروند، چه بلایی سر فرزندشان میآید. این والدین همواره زندگی پراسترسی دارند و از به وجود آمدن یک اتفاق، نگران هستند.
امام جمعه قیدار در ادامه به سخنرانی مقام معظم رهبری در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری همه ساله دو سخنرانی اصلی دارند که در میان سایر بیانات ایشان نقش محوری و اساسی دارد. یکی بیانات آغاز سال در حرم مطهر رضوی که در خصوص نامگذاری سال و نقشه راه یک ساله کشور در حوزههای مختلف است و دیگری بیانات به مناسبت سالگرد ارتحال امام (ره) در مرقد ایشان است.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب با تمرکز بر دو ابزار امام خمینی (ره)، ایمان و امید را دو قدرت نرمافزاری ایشان برشمردند که با آنها توانستند سه تحول در سطح داخلی، امت اسلامی و در سطح جهان ایجاد کنند. ایشان با تأکید بر اثرگذاری متقابل دو عنصر ایمان و امید بر یکدیگر، توصیه امام راحل و خواست بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از ما را «ادامه راه او» عنوان کردند.
حجتالاسلام موسوی بر امیدآفرینی در جامعه تاکید و با یادآوری اینکه ابعاد سهگانه امیدآفرینی شامل امنیت، کارآمدی و اعتماد اجتماعی بسترساز ایجاد امید در جامعه به شمار میرود، اظهار کرد: جامعهای که امنیت یا احساس امنیت در آن در بین آحاد جامعه برقرار نباشد، نمیتواند به آینده امید داشته باشد. همچنین کارآمدی نظام اسلامی در مقابله با حوادث به اثبات رسیده و امید به آینده نیز بدون برخورداری جامعه از اعتماد عمومی، امکان شکلگیری ندارد.
وی با بیان اینکه اعتماد اجتماعی از مسیر ارتقای سرمایههای اجتماعی در عرصه حکمرانی، یکی از مولفههای اجتنابناپذیر امیدآفرینی است که در سایه شفافیت و اعتماد به مردم و مردممحوری و پذیرش اشتباهات و محرم دانستن مردم حاصل میشود، خاطرنشان کرد: در واقع مسئولان با حضور بیشتر در متن مردم، شفافسازیهای معقول، پاسخگویی بموقع، اطلاعرسانی و روایت بهنگام، میتوانند تا حدود زیادی اعتماد عمومی را صد چندان کنند.
امام جمعه قیدار همچنین به فرا رسیدن هفته محیطزیست اشاره کرد و یادآور شد: محیطزیست و تنوع زیستی میراث ارزشمندی است که بشر آن را از نسلهای گذشته به امانت گرفته و باید در حفظ این امانت الهی تلاش کند، لذا کوتاهی در حفظ محیطزیست قطعاً بازخواست الهی را در روز قیامت خواهد داشت و همه ما در رابطه با این امانت مهم الهی مورد سئوال خواهیم بود.
انتهای پیام
نظر شما