سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۷
دهه ۹۰ را باید دوره تعطیلی خیلی از بخش‌ها بدانیم | برای گشودن گره از زندگی مردم شانه خالی نمی کنم

حوزه/ رئیس جمهور تاکید کرد: اگر چه در مواجهه با سختی‌ها و مشکلات، اقتضای عافیت‌طلبی این است که از زیربار مسئولیت شانه خالی کرد، اما بنده در طول دوره فعالیت‌ها و مسئولیت‌هایم در همه سال‌های انقلاب و پس از انقلاب نشان داده‌ام که اهل عافیت‌طلبی نیستم و همواره برای گشودن گره از زندگی مردم اهل سختی کشیدن و قرار دادن خودم در معرض ابتلا و امتحان هستم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه همزمان با دومین سالروز اعتماد ایرانیان به رئیس دولت مردمی، در نهمین گفتگوی تلویزیونی با مردم در پاسخ به این سوال که اگر به ۲ سال قبل بازگردیم، وی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا خواهد شد، گفت: احساس بنده در مقطع سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این بود که ناامیدی بر فضای عمومی جامعه غلبه کرده و این انتظار وجود دارد که وضعیت اقتصادی و اجتماعی تغییر کند.

بسیاری از مسئولین شرایط سال ۱۴۰۰ را حتی از وضعیت زمان جنگ بدتر می‌دانستند

رئیس جمهور با بیان اینکه در آن وضعیت تصور بر این بود که مشارکت در انتخابات به همان میزانی که محقق شد هم نباشد و لذا بنده برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات احساس مسئولیت کردم، افزود: شرایط در آن زمان به گونه‌ای بود که نه فقط مردم، بلکه حتی برخی مسئولین و صاحب‌منصبان نیز می‌گفتند که وضعیت امروز از زمان جنگ هم بدتر است.

رئیسی با اشاره به اینکه آن وضعیت اگر چه محصول دشمنی دشمنان هم بود، اما عملکرد دولت وقت نیز در این قرار دادن مردم در آن وضعیت موثر بود، اظهار داشت: احساس کردم اگر برای ایجاد امید در دل مردم و تلاش برای افزایش مشارکت عمومی در انتخابات به میدان نیایم خلاف وظیفه و تکلیف خود عمل کرده‌ام.

برای تایید برخی افراد که احراز صلاحیت نشده بودند رایزنی کردم

رئیس دولت مردمی با بیان اینکه بنده حتی با هدف افزایش بیشتر مشارکت در انتخابات تلاش کردم برخی افرادی که صلاحیت‌شان تایید نشده بود، تایید شوند، تصریح کرد: البته خود آنها گفتند که نتایج سنجش‌ها و ارزیابی‌ها این است که اگر ما هم تایید شویم، باز هم مشخص است برنده انتخابات کیست، اما حضور آنان ممکن بود به افزایش مشارکت مردم کمک کند و لذا خود آقایان شاهد بودند که از طریق شورای نگهبان این مسئله را دنبال کردم.

از تصمیم برای شرکت در انتخابات پشیمان نیستم

 رئیسی با اشاره به اینکه همه تلاش بنده افزایش مشارکت عمومی و تبدیل ناامیدی مردم به امیدواری بود، خاطرنشان کرد: هدف و انگیزه بنده این بود که زمینه کار، تلاش و پیشرفت فراهم شده و وضعیت به نفع مردم تغییر کند و لذا اگر زمان به عقب بازگردد، باز هم همان تصمیم را می‌گیرم و از تصمیمی که دو سال قبل گرفتم پشیمان نیستم.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر چه در مواجهه با سختی‌ها و مشکلات، اقتضای عافیت‌طلبی این است که از زیربار مسئولیت شانه خالی کرد، اما بنده در طول دوره فعالیت‌ها و مسئولیت‌هایم در همه سال‌های انقلاب و پس از انقلاب نشان داده‌ام که اهل عافیت‌طلبی نیستم و همواره برای گشودن گره از زندگی مردم اهل سختی کشیدن و قرار دادن خودم در معرض ابتلا و امتحان هستم.

 رئیسی در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف روال مرسوم پس از آغاز به کار به عنوان رئیس جمهور از تشریح اینکه چه شرایط و وضعیتی را تحویل گرفته‌اید، خودداری کردید، گفت: قصد بنده بیان و تکرار مشکلات نبود. البته در آغاز کار برای اینکه مردم بدانند که بنده مشکلات را می‌شناسم و به دنبال حل آنها هستم به مشکلات اشاره کردم، اما بعد دنبال گشودن گره‌ها بودیم.

رئیس جمهور با اشاره به برخی مشکلات در زمان آغاز فعالیت دولت مردمی از جمله شدت شیوع کرونا و داغدار شدن حداقل ۷۰۰ خانواده در روز و نیز تعطیلی کسب و کارها و مراکز علمی و آموزشی و نیز کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی افزود: گفته شده که ما هم دنبال واردات واکسن بودیم، اما در آغاز فعالیت دولت سیزدهم تنها حدود ۱۴ درصد مردم واکسینه شده بودند.

رئیسی اظهار داشت: کسری بودجه به عنوان ام‌المصائب مشکلات کشور، عبور وضعیت ذخایر کالاهای اساسی از وضعیت زرد به قرمز، رکود بسیاری از کارخانجات و کارگاه‌ها به دلیل مشکل در تامین منابع مالی و نیز بروز مشکلات جدی در روابط خارجی کشور به ویژه در ارتباط با همسایگان تنها بخشی از مسائلی بود که دولت مردمی در آغاز فعالیت خود با آنها مواجه بود.

دهه ۹۰ را باید دوره تعطیلی خیلی از بخش‌ها بدانیم

رئیس جمهور با ارائه توضیحاتی درباره راهکارهای غلبه بر این مشکلات از جمله رفع کسری بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول، تصریح کرد: ما نه برای ناامیدی مردم بلکه برای امیدوار کردن مردم به میدان آمده بودیم که باید در عمل و در میدان اتفاق می‌افتاد، لذا توانستیم با واردات و تولید همزمان واکسن، شیوع کرونا را مهار کنیم و با ایجاد شرایط مناسب باعث رونق تولید شویم تا هم با ایجاد منابع جدید درآمدی بر کسری بودجه غلبه کرده و هم واحدهای راکد را احیا کنیم.

رئیسی با بیان اینکه دهه ۹۰ را باید دوره تعطیلی خیلی از بخش‌ها بدانیم، خاطرنشان کرد: به اینکه چه عواملی باعث بروز این وضعیت بوده، ورود نمی‌کنم، اما ما با همراهی مردم و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تلاش کردیم مشکلات را حل کنیم و شرایط در مدت ۶ ماه متفاوت شد به نحوی که در اسفند ۱۴۰۰ رشد ۴ دهم درصدی به ۴.۵ درصد افزایش و تورم ۵۹.۳ درصدی به ۴۰ درصد کاهش یافت و بهبود شاخص‌ها باعث امیدواری مردم شد.

گشایش در روابط خارجی در نتیجه رویکرد دولت سیزدهم بر محور روابط متعادل و متوازن با همه

رئیس جمهور با اشاره سیاست اعلامی دولت مردمی برای تقویت روابط همسایگی، گفت: در روابط خارجی کشور یک گشایشی حاصل شد که این گشایش حاصل رویکرد دولت مردمی برای روابط متعادل و متوازن با همه دنیا بود. همین رویکرد باعث شد که در همان روزهای نخست آغاز به کار دولت به ما اطلاع دادند که دیگر اعضای سازمان شانگهای پس از حدود ۱۷ سال با درخواست عضویت ایران در این سازمان موافقت کرده‌اند.

رئیسی در واکنش به این مسئله که برخی مدعی هستند که مقدمات همه این کارها قبل از دولت سیزدهم تمهید شده و حالا در این دولت به ثمر رسیده‌اند، اظهار داشت: مسئله مهم این بود که آن اتفاقی که باید در عمل و در میدان می‌افتاد، نیفتاده بود تا مثلا بعد از ۱۷ سال با درخواست ایران برای عضویت در سازمان شانگهای موافقت شود.

با وابسته کردن همه امور کشور به برجام باعث ایجاد ناامیدی در مردم شده بودند

رئیس جمهور با طرح این سوال که چه اتفاقی افتاد که اعضای سازمان شانگهای با درخواست عضویت ایران موافقت کردند، افزود: آنها احساس کردند که دولت سیزدهم نگاهش فقط به چند کشور محدود و اخم و لبخند آنها نیست و نگاه و رویکردی متوازن و متعادل را در رابطه با غرب و شرق دنبال می‌کند و دنبال همکاری جدی با همه کشورها است، لذا پیام دادند که با درخواست شما موافقت شده است.

رئیسی ادامه داد: وضعیت برای واردات واکسن نیز همین بود؛ نه که آنها نمی‌خواستند واکسن وارد کنند، اما رسما می‌گفتند تا مسئله FATF حل نشود و تا به توافق در موضوع هسته‌ای نرسیم، نمی‌شود واکسن وارد کرد. به همین شکل باعث ایجاد ناامیدی در مردم شده بودند والا که تلفن زدن و پیگیری کردن و اعزام هیئت برای واردات واکسن را که همه می‌توانند انجام دهند، اما مسئله این بود که دولت مردمی زندگی مردم و سرنوشت کشور را به یک قرارداد وابسته نکرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما هم هیچگاه میز مذاکره را ترک نکردیم، تصریح کرد: تفاوت کار ما این بود که برعکس برخی‌ها که بارها در اظهارات‌شان واردات واکسن را وابسته به قبول یکسری تعهدات در قراردادهایی دیگر می‌کردند، این کار را نکردیم.

نگاه ناصحیح به روابط خارجی باعث معطلی کشور و رکود تولید شده بود

رئیسی خاطرنشان کرد: این نگاه صحیحی نبود که بخواهیم حتی عضویت ایران در یک سازمان منطقه‌ای که ما را به زیرساخت‌های اقتصادی منطقه متصل می‌کند، به یک قرارداد دیگر وابسته کنیم. نه اینکه نیت آنها این بوده باشد که نخواهند این عضویت اتفاق بیفتد، اما نگاه و محاسبه آنها ناصحیح بود و این محاسبه باعث معطلی کشور و رکود تولید شده بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: این نگاه و محاسبه نادرستی بود که فکر کنیم باید عده‌ای تصمیم بگیرند و توافقی بشود تا بتوان مسائل کشور را حل کرد. ما این نگاه را نداریم و بر اساس سیاست عزت، حکمت و مصلحت و با دیپلماسی عزتمندانه و نه دیپلماسی التماس، حل مشکلات کشور و رونق بخشیدن به کار و زندگی مردم را وابسته به اراده و تصمیم دیگران نکردیم.

رئیس جمهور در توضیح تقویت دیپلماسی اقتصادی و تشریح زمینه‌های افزایش ارتباطات با کشورهای دیگر در دولت سیزدهم، تاکید کرد: سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی و مبتنی بر اهداف داخلی در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است و دولت مردمی بر این اساس نفع مردم را در ارتباط با همه کشورها می‌بیند.

رئیسی با طرح این سوال که چرا رابطه ما با ترکمنستان چند سال قطع بوده است؟ تصریح کرد: قرارداد سوآپ گازی در اولین سفر بنده به ترکمنستان امضا شد و سوال این است که چرا پرداخت مطالبات این کشور ۵ سال تاخیر داشت و منجر به وضع جریمه علیه کشورمان شده بود.

رئیس جمهور با اشاره به مشکلات گاز در استان‌های گلستان، خراسان رضوی و مازندران در سال‌های گذشته، تصریح کرد: در سفر آقای بردی محمداف به ایران، این مقام ترکمستان نسبت به افزایش چندین برابری معاملات گازی با ایران اعلام آمادگی کرد.

نباید از ۱۵ کشور همسایه غفلت کنیم

رئیسی همچنین با اشاره به افزایش ۴ برابری ارتباطات تجاری ایران و تاجیکستان ظرف یک سال پس از سفر خود به این کشور، بیان کرد: نباید از ۱۵ کشور همسایه غفلت کنیم و شاهدیم که مقامات ازبکستان نیز تاکید داشتند که در این دوسال ارتباطات تجاری ما کاملا تغییر یافته است.

رئیس جمهور ارتباط با کشورهای مختلفی چون روسیه، چین، هند، اندونزی و دیگر کشورها را ضروری دانست و گفت: با هر کشوری که خواهان روابطی براساس احترام متقابل باشد، همکاری خواهیم کرد و اگر کشورهای نادری چون آمریکا با ما دشمنی کنند، در برابرشان مقاومت می‌کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه بخشی از تولید قدرت در کشور مربوط به تولید موشک است و باید از کسانی که موشک می‌سازند هم تشکر کنیم، اظهار داشت: اما بخش مهمی از تولید قدرت برای کشور مربوط به اقتصاد و تولید است. همچنین حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس از عوامل مهم و موثر قدرت‌آفرینی است که باید برای پیشبرد اهداف کشور از آنها استفاده کرد.

رئیسی معطل نگه داشتن ظرفیت‌های داخلی برای جلب نگاه مثبت چند کشور محدود را نگاهی ناصحیح ارزیابی کرده و گفت: ایران در آمریکای لاتین سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام داده است ولی باید پرسید که چرا باید کارخانه تراکتورسازی ۷ سال و کارخانه خودروسازی ۹ سال در این کشورها تعطیل شود و چرا بازارهای ایجاد شده در این کشورها نیمه تعطیل بوده است؟

افزایش قابل توجه صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه نسبت به گذشته

رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای آمریکای لاتین از ابتدای پیروزی انقلاب، به جمهوری اسلامی اتکا و اعتماد داشته‌اند و نباید از این کشورها غفلت شود، بیان کرد: ونزوئلا از سویی کشور بسیار نفت خیزی است و از طرفی به عنوان بهشت معادن معروف است و می‌توانیم بسیاری از مواد مورد نیاز کشور را با قیمت مناسب از طریق این کشور تامین کنیم.

رئیس جمهور ایجاد بازارهای جدید برای کشور، ایجاد بازار برای محصولات دانش‌بنیان ایرانی و صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای آمریکای لاتین را از اهداف سفر به این منطقه برشمرد و تاکید کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی ما به کشورهای همسایه با دوره قبل از این دولت تفاوت بسیاری داشته است.

رئیسی افزود: در حوزه انرژی و فروش نفت نیز کشور ظرفیت‌های زیادی دارد ولی برخی از مسئولین قبل می‌گفتند در روز بیش از۳۰۰ هزار بشکه نفت، نمی‌توان فروخت. این در حالی است که در ماه‌های اول دولت سیزدهم مشخص شد می‌توان روزانه بیش از این یک میلیون بشکه نفت هم فروخت و پول آن را نیز دریافت کرد و ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه سال ۱۴۰۰ از این مسیر جبران شد.

تشکیل ۲ میلیون پرونده جدید مالیاتی از میان کسانی که فرار مالیاتی داشتند

رئیس جمهور درآمد از طریق جلوگیری از فرارهای مالیاتی را در کنار درآمد فروش نفت از جمله منابع درآمدی کشور برشمرد و اظهار داشت: در سال اول دولت ۲ میلیون نفر به مودیان مالیاتی افزوده شد که از جمله کسانی بودند که فرار مالیاتی داشتند و حق مردم را نمی‌دادند.

رئیسی با تاکید بر اینکه در روزهای ابتدایی دولت که با دولتمردان سابق کار می کردیم، در جلسه هیئت دولت بحث چگونگی پرداخت حقوق مردادماه ۱۴۰۰ مطرح بود، در حالی که در این دو سال یک بار هم حقوق و دستمزدها علیرغم افزایش هزینه‌های کشور به تعویق نیافتاده است.

رئیس جمهور با اشاره به عملیاتی شدن رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۱سال، گفت: اعتبار لازم برای اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان ۲۵ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که این رقم در مجلس ۳۶ هزار میلیارد و در عمل به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.

رئیسی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تاثیرات اقتصادی اغتشاشات سال گذشته گفت: در اسفند ۱۴۰۰ در حالی که ۶ ماه از آغاز فعالیت دولت سیزدهم می‌گذشت، تورم ۲۰ درصد کاهش یافته و توانسته بودیم کسری بودجه را جبران کنیم و ذخایر کالاهای اساسی را به حدی قابل قبول برسانیم و از طرفی نیز مسئله کرونا به نحوی پیگیری شد که مدارس و دانشگاه‌ها راه‌اندازی شد و کسب و کارها راه افتاد.

رئیس جمهور با اشاره به حمله سایبری به پمپ بنزین‌های کشور گفت: در اثر این حمله سایبری پمپ بنزین‌های کشور ۴۸ ساعت از کار افتادند و هدف این حمله نیز ایجاد نارضایتی و تبدیل آن به بحران‌های اجتماعی بود، ولی هیچ اتفاقی در کشور نیفتاد چون مردم به دولت اعتماد داشتند.

عزم دولت برای اصلاحات اقتصادی

رئیسی با اشاره به عزم دولت مردمی برای اصلاحات اقتصادی از ابتدای فعالیت گفت: بر اساس تکلیف بودجه ۱۴۰۱ مکلف به حذف ارز ترجیحی بودیم و لذا در اواخر اردیبهشت این کار را آغاز کردیم که همکاری مردم در این زمینه بسیار مناسب بود. دولت برای جبران افزایش قیمت‌ها ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب افزایش مبلغ یارانه به مردم پرداخت کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دشمن می‌خواست که ما متوقف شویم، ولی نشدیم و مراودات تجاری کشور تا چند برابر با کشورهای دیگر افزایش یافت و واحدهای تولیدی راکد آغاز به کار کردند، اظهار داشت: در زمینه‌های دانش‌بنیان کارهای خوبی انجام شد و دشمن احساس کرد علیرغم پیش‌بینی‌هایش برای توقف بخش‌های مختلف کشور، چرخ‌های اقتصاد شروع به حرکت کرده است، بنابراین شروع به فتنه انگیزی کرد.

رئیسی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که تاکید داشتند اساس این اغتشاشات به این دلیل است که دشمن احساس کرده که کشور در حال پیشرفت است و ناامیدی مردم به امید تبدیل شده، اظهار داشت: قیمت دلار از شهریور ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ دو هزار تومان افزایش یافت ولی بعد از اغتشاشات وضعیت دلار کاملا متفاوت می‌شود. دشمن می‌خواست با جنگ ترکیبی روند پیشرفت کشور را متوقف کند ولی مردم تصمیم گرفتند اجازه ندهند پیشرفت متوقف شود.

رئیس جمهور افزود: دشمنان فکر می‌کردند می‌توانند با اغتشاشات به کشور آسیب بزنند، غافل از اینکه ایران اسلامی دیگر نهالی نوپا نیست بلکه درخت تنومندی است که با این تکانه‌ها هیچ آسیبی نمی‌بیند.

تعامل با کشورهای همسایه، اسلامی و همسو اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوالی دیگری درباره سیاست همسایگی دولت و ترمیم روابط با برخی کشورهای منطقه، گفت: ارتباط و تعامل با کشورهای همسایه، اسلامی و همسو جزو اولویت‌های سیاست خارجی ما بوده و از ابتدای آغاز به‌کار دولت هم اعلام کرده‌ایم دست تمام کشورهایی را که با ما همسو و دوست هستند به گرمی می‌فشاریم.

رئیسی در ادامه گفت: درباره برقراری روابط با عربستان نیز در سفر به چین آقای شی‌جین‌پینگ از تمایل عربستان برای برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و ما نیز اعلام کردیم که از این موضوع استقبال می‌کنیم. دولت عربستان سطح حضور خود برای مذاکرات را اعلام کرد و ما هم بر این اساس دبیر شورای‌عالی امنیت ملی را برای شرکت در این مذاکرات اعزام کردیم و گفتگوها انجام شد و این گفتگوها تا برقراری کامل روابط میان دو کشور ادامه خواهد داشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه به‌رغم اختلافات فراوان هیچ زمانی عربستان را دشمن خود تصور نکردیم، به تأکید رهبر معظم انقلاب در بحبوحه اختلافات با عربستان مبنی بر گم نکردن دشمنان اصلی جهان اسلام یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: برخی کشورهای منطقه در گذشته تحت القائات آمریکا و دنباله‌روهای آن، اقداماتی علیه ایران انجام دادند که ره به جایی نبرده و پشیمان شدند و نباید آنها را دشمن پنداشت.

دولت برقراری مجدد روابط با مصر با دنبال خواهد کرد

رئیسی همچنین به موضوع برقراری مجدد روابط با مصر نیز اشاره کرد و اظهار داشت: درباره مصر نیز موضوع برقراری روابط با این کشور در سفر سلطان عمان و دیدار او با رهبری معظم انقلاب مطرح شد که ایشان فرمودند در این زمینه هیچ مشکلی نداریم و ما هم به عنوان دولت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز خاطرنشان کرد: در مذاکرات قبلی تیم مذاکره کننده ما خواسته‌های خود را مطرح و اتحادیه اروپا نیز خواسته‌های ایران را منطقی دانسته بود، اما این موضوع با اغتشاشات هم‌زمان و آنها دچار اشتباه محاسباتی شده و تصور کردند از رهگذر این اغتشاشات می‌توانند خواسته‌های خود را پیش برده و کشور را دچار مشکل کنند، غافل از اینکه جمهوری اسلامی ایران بسیار مستحکم‌تر از تصورات آنها بود، بنابراین دچار پشیمانی شدند که در پیام‌های دریافتی از آنها کاملاً مشهود است.

رئیسی در ادامه افزود: ما میز مذاکره را ترک نکردیم، اما آنها تمایل داشتند از طریق دیگری مذاکرات را پیش ببرند. در عین حال ما همانند دولت قبل برجام را تنها پرونده سیاست خارجی دولت خود نمی‌دانیم و پرونده‌های متعددی در این حوزه در دستور کار است و برجام و لغو تحریم‌ها را در صورتی که طرف مقابل رویکرد عادلانه داشته باشد، دنبال می‌کنیم، اما مهم‌تر از آن این است که کشور را به مرحله‌ای از قوی‌ شدن برسانیم که تحریم‌ها بی‌اثر شده و کشور قابل تحریم نباشد.

فساد در هیچ بخشی برای ما قابل تحمل نیست

رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات دولت در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی و قطع گلوگاه‌های فساد، به اقدام یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و ارائه فهرستی از اسامی ابربدهکاران بانکی اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان مناظرات انتخاباتی عرض کردم که رئیس دولت، قبل از هر کسی باید مدعی مبارزه با فساد باشد و ما در ابتدای دولت اسامی این بدهکاران را به صورت شفاف اعلام کردیم. به تمام وزرا، استانداران و مدیران دولتی نیز در جلسات شوراهای اداری تأکید کردم که باید اولین مدعی فساد شما باشید.

رئیسی با بیان اینکه بنده در دستگاه قضایی مصمم به مبارزه با فساد بودم و در دولت نیز همین رویه را دنبال کرده‌ام، افزود: در دولت و دستگاه اجرایی، موضوع ساختارهای فسادزاست که ما تلاش کرده‌ایم این ساختارها را شناسایی و اصلاح کنیم و با قاطعیت اعلام می‌کنیم هر مصداقی از فساد نیز گزارش شده دولت مدعی مبارزه با آن بوده است.

رئیس جمهور ایجاد ده‌ها سامانه در زمینه پرداخت تسهیلات، صدور مجوزها، تجارت و دولت هوشمند و غیره را از جمله اقدامات برای اصلاح ساختارهای فسادزا عنوان کرد و گفت: خوشبختانه امروز با انتخاب نیروهای شایسته و حساس نسبت به مقوله فساد، بسیاری از ساختارهای فسادزا اصلاح و فضای کشور نیز تغییر کرده است و حتماً ادامه این روش در فسادستیزی مؤثر خواهد بود.

رئیسی ادامه داد: در عین حال بنده در سفر به استان‌های مختلف کشور با فریاد بلند اعلام کرده‌ام، مردم خود بهترین ناظران بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی هستند و ما نیز هیچ فسادی را تحمل نخواهیم کرد.

رئیس جمهور همچنین برکناری مدیران ناکارآمد را بخش دیگری از اقدامات دولت در زمینه اصلاحات ساختاری دستگاه‌های اجرایی برشمرد و افزود: فساد در هیچ بخشی برای ما قابل تحمل نیست و از ابتدا نیز تأکید کرده‌ایم گزارش‌های مربوط به فساد را برای دولت نعمت می‌دانیم چرا که با برخورد و اصلاح آنها مردم را امیدوارتر خواهیم کرد.

رئیسی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های دولت برای مهار تورم و اقدامات مثبت اقتصادی ملموس در سفره معیشتی مردم گفت: مسئله تورم درد مزمنی است که سال‌هاست به آن گرفتار هستیم. زمانی که دولت آغاز به‌کار کرد تورم موجود در کشور ۶۰ درصد بود، اما دولت تلاش کرد تا اقداماتش موجب افزایش تورم نشود.

رئیس جمهور تلاش برای نداشتن کسری بودجه، کنترل رشد نقدینگی و پرهیز از هزینه‌های اضافی را سه اقدام مهم دولت در زمینه مهار تورم عنوان کرد و اظهار داشت: اول تلاش کردیم کسری بودجه نداشته باشیم به نحوی که در سال ۱۴۰۱ منابع و مخارج تقریباً همسان بود. در گام بعدی تلاش شد تا رشد نقدینگی کنترل شود و در این زمینه توانستیم رشد نقدینگی ۴۳ درصدی را تا اواخر سال ۱۴۰۱ به ۳۰ درصد کاهش دهیم و در نهایت اینکه به استثنای مواردی که از سوی مجلس به عنوان طرح به دولت تکلیف می‌شود، مانند رتبه‌بندی معلمان، تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و غیره، تلاش کردیم دولت هزینه اضافی نداشته باشد.

تلاش دولت آن است نظام بانکی را به نحوی مدیریت کند که بانک‌های ناتراز نیز تراز شوند

رئیسی در ادامه به اقدام دولت در جهت اصلاح نظام بانکی اشاره کرد و گفت: موضوع اضافه برداشت بانک‌ها نیز از دیگر موارد مشکل‌زا بود که اصلاح این رویه از ابتدای سال ۱۴۰۲ به صورت جدی آغاز شده است، چرا که مردم به بانک‌ها اعتماد دارند و بانک‌ها نیز باید این اعتماد مردم را حفظ کنند.

رئیس جمهور افزود: تلاش دولت آن است تا نظام بانکی را به نحوی مدیریت کند که بانک‌های ناتراز نیز تراز شوند.

رئیسی به موضوع انتظارات تورمی ناشی از فضاسازی بعد از اغتشاشات و اثرات آن بر افزایش قیمت‌ها اشاره کرد و گفت: در آن مقطع با شایعات عجیب علیه مسئولین، نظام بانکی و بازار و همچنین عددسازی، تلاش شد تا به تورم دامن زده شده و در مردم ایجاد نگرانی کنند که خوشبختانه مردم آنها را ناکام گذاشتند.

آمارهای ۳ ماه اخیر موید سیر نزولی تورم است

رئیس جمهور با بیان اینکه تمام تلاش دولت در جهت کنترل تورم است، افزود: آمارهای ۳ ماهه اخیر نیز موید همین امر و سیر نزولی تورم است که حتماً با همکاری مردم و پیگیری مسئولان این روند نزولی ادامه پیدا خواهد کرد در عین حال دولت نیز معتقد است باید اقداماتی همچون کنترل تورم، افزایش تولید و درآمدهای دولت، در سفره مردم ملموس و تأثیرگذار باشد.

رئیسی در ادامه به صفر رساندن ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی شناور در سواحل را که موجب نگرانی همگان شده بود، از دیگر نتایج تعامل و ارتباط با کشورهای منطقه و دیگر نقاط جهان عنوان کرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی انتقادهای صورت گرفته درباره عدم اجرای کامل طرح کالا برگ، به فراهم نبودن زیرساخت‌های اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: در حال حاضر طرح کالابرگ در ۳ استان و به صورت پایلوت در حال اجراست و تلاش داریم این طرح را به‌ویژه درباره ۱۱ قلم کالای اساسی اجرا کنیم، به‌نحوی که نوسانات ارز به هیچ وجه بر قیمت آنها اثرگذار نباشد و در سفره مردم و بازار ثبات ایجاد شود.

اگر دولت قبل وظیفه خود در حذف ارز ترجیحی را عملی می‌کرد شاهد بسیاری از مشکلات نبودیم

رئیسی در ادامه به رشد ۱۹ درصدی تولید ماشین‌آلات و تعیین تکلیف ۲ هزار و ۷۰۰ معدن در سراسر کشور از سوی دولت اشاره کرد و گفت: مردم وقتی این مسائل را می‌بینند با دولت همکاری می‌کنند و این همکاری بزرگترین سرمایه برای ماست. یقین داریم به برکت خون شهدا، حضور کارآفرینان، فعالین اقتصادی، کارگران و همه مسئولان در بخش‌های مختلف، وضعیت اقتصاد، روز به روز بهتر و منجر به پیشرفت بیشتر کشور خواهد شد.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره ۲ اقدام مهم و حساس از سوی دولت از جمله اصلاح ساختار نظام بانکی و حذف ارز ترجیحی با بیان اینکه دولت به دنبال انجام کارهایی است که به نفع مردم باشد، ولو اینکه سختی‌هایی در پی داشته باشد، افزود: اگر دولت قبل به وظیفه خود در زمینه حذف ارز ترجیحی عمل می‌کرد شاهد بسیاری از مشکلات نبودیم در عین حال دولت سیزدهم در این رابطه اقدام کرد و اگر وضعیت فروش نفت و درآمدهای دولت بهبود نیافته بود، تورم سه رقمی دور از انتظار نبود، اما زمانی که دولت تولید و درآمد داشته باشد می‌توان به کاهش تورم امید داشت و حتماً امید داریم با تلاش‌های دولت و همه دست‌اندرکاران وضعیت بهتر و بهتر خواهد شد.

طراحی رفع ناترازی ۵ بخش انرژی، آب، نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و بودجه در برنامه هفتم

رئیسی با تقسیم اقدامات دولت به ۲ بخش اقدامات فوری و اقدامات زمان‌بر، گفت: در برنامه هفتم توسعه رفع ناترازی در ۵ بخش انرژی، آب، نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و بودجه پیش‌بینی و راه‌حل‌های آن نیز در نظر گرفته شده که حتماً این ناترازی‌ها نیز تراز خواهد شد.

افزایش ۵ برابری مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه‌های وزارت نفت

رئیس جمهور با اشاره به افزایش ۵ برابری مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه‌های وزارت نفت به عزم دولت برای رفع موانع تولید و حل مشکلات شرکت‌های تولیدی اشاره کرد و گفت: قصد داریم مهار تورم را از طریق رشد تولید محقق کنیم نه رکود، در عین حال معتقدیم رشد اقتصادی بدون افزایش بهره‌وری امکان‌پذیر نیست. هدف‌گذاری ما تحقق رشد ۸ درصدی است، اما با دستگاه اداری ناتوان حتماً نمی‌توان به این هدف رسید ، لذا تحول اداری را حتماً دنبال خواهیم کرد.

رئیسی در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته از سوی دولت در استان‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در خوزستان وضعیت آب و فاضلاب استان با مشکلات جدی مواجه بود، اما در آغاز به‌کار دولت فقط ۵ جبهه کاری در آن استان فعال بود که امروز این استان با بیش از ۱۵۶ جبهه کاری به کارگاه سازندگی تبدیل شده است. در میانه، همدان و سنندج به مشکل آب آشامیدنی مردم پایان داده شد و در آذربایجان شرقی رونق کارگاه‌های تولیدی به گونه‌ای بوده که فرصت‌های شغلی از تعداد کارگران جویای کار پیشی گرفته است.

یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکن شهری و ۴۰۰ هزار مسکن روستایی در دست احداث

رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره وعده دولت در زمینه ساخت مسکن و اقدامات دولت درباره رفع نیاز مردم در این بخش، گفت: رویکرد دولت همواره تحقق وعده‌ها بوده، اما درباره مسکن علاوه بر وعده دولت ساخت یک میلیون مسکن در سال نیاز کشور و مصوبه قانونی مجلس نیز بوده است و کسانی که در گذشته به تکلیف قانونی خود در این زمینه عمل نکردند موجب بروز مشکلات امروز بازار و حوزه مسکن شده‌اند، در عین حال ما در کشور برای ساخت مسکن زمین کم نداریم و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن شهری و ۴۰۰ هزار مسکن روستایی در حال ساخت است.

رئیسی با بیان اینکه در برخی شهرهای کوچک نسبت به واگذاری زمین برای ساخت خانه‌های ویلایی اقدام کرده‌ایم، اظهار داشت: برخی دانشگاه‌های دارای زمین را مکلف به واگذاری زمین یا ساخت مسکن برای دانشجویان و اساتید دانشگاه کرده‌ایم و در کارخانه‌ها و ادارات با فعالسازی تعاونی‌های مسکن رفع نیاز مسکن کارمندان و کارگران را دنبال می‌کنیم.

پول ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر از مردم گرفته شده اما ساخته نشده است

رئیس جمهور گفت: ما دولت صادق‌الوعدی هستیم و برای عمل به وعده‌هایمان نیز تلاش می‌کنیم در عین حال اگر به هر دلیلی موفق به تحقق وعده‌ای نشدیم صادقانه دلایل آن را با مردم در میان می‌گذاریم.

رئیسی در ادامه با ذکر مثالی به میراث به‌جا مانده از دولت قبل برای دولت مردمی در زمینه مسکن اشاره کرد و گفت: ما امروز با ۲۴۰ هزار مسکن مهر ساخته نشده مواجه هستیم که پول آن از مردم گرفته شده، اما در جای دیگر هزینه شده است. با این وجود این دولت باید با هزینه ساخت امروز مسکن این تعهدات را عملی کند.

رئیس جمهور تأکید کرد: درباره احیای دریاچه ارومیه نیز در یکسال به صورت ۳ شیفت کار صورت گرفت تا پروژه‌های نیمه تمامی که مردم را ناامید کرده به سرانجام برسد. عده‌ای می‌گویند این طرح‌های ۱۰ الی ۱۵ ساله به نام ما بوده و سوال ما این است که اگر به نام شما بوده چرا آنها را تکمیل نکردید.

دولت سیزدهم نه خزانه خالی که خزانه بدهکار تحویل گرفت

رئیسی ادامه داد: زمانی موضوع تحویل خزانه خالی به دولت مطرح بود، در حالی که ما نه خزانه خالی بلکه خزانه بدهکار را تحویل گرفتیم و ماهانه ۱۳ هزار میلیارد تومان از فاکتورهایی که در دولت قبل هزینه شده را پرداخت می‌کنیم. دلیل بیان این مسائل صرفاً از این جهت است که مردم بدانند این دولت وارث چه مشکلاتی بوده است.

رئیس جمهور ضمن گرامیداشت یاد مرحوم رستم قاسمی، گفت: خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی فعلی اقدامات صورت گرفته در بخش مسکن را با قوت پیگیری می‌کند. کشور ظرفیت‌های زیادی دارد و ان‌شاءالله با کار و تلاش مسئولین در آینده نزدیک حامل خبرهای خوشی برای مردم درباره مسکن باشیم.

وضعیت بازار خودرو رو به عادی شدن است

رئیسی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات دولت در زمینه ساماندهی بازار خودرو نیز افزود: در بازار خودرو نیاز کشور بالاتر از میزان تولید است که برای ساماندهی این وضعیت یا باید تولید را افزایش دهیم یا خودروی مورد نیاز را از خارج وارد کنیم که دولت هر دو اقدام را در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس جمهور افزود: در زمینه تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ افزایش ۴۰ درصدی داشتیم که نشان می‌دهد در زمینه تولید کاملاً موفق عمل کرده‌ایم و نسبت به واردات خودرو نیز به اندازه رفع نیاز مردم اقدام خواهیم کرد. در زمینه کیفیت خودروها نیز برخی خودروهای فاقد کیفیت از مدار تولید خارج و تعداد دیگری خودروی با کیفیت وارد خط تولید شده‌اند که خوشبختانه در حال حاضر وضعیت خودرو رو به عادی شدن است.

دولت نقد منصفانه را برای قوه مجریه یک نعمت می‌داند

رئیسی در بخش پایانی گفتگوی زنده تلویزیونی خود با مردم ضمن دعوت از نخبگان، اصحاب قلم، صاحبان تریبون و عموم مردم به بیان نظرات و پیشنهادات خود به دولت نقد منصفانه را برای قوه مجریه یک نعمت عنوان کرد و گفت: امیدواریم آنچه تا کنون انجام شده در جهت رضایت خدای متعال و مردم بوده باشد. بنده شخصاً در دور دوم سفرهای مصوبات استانی را پیگیری و در تعاملات خارجی تفاهمات صورت گرفته با کشورهای مختلف را پیگیری می‌کنم تا به مرحله اجرا و عمل درآیند و منجر به ایجاد درآمد و رونق اقتصاد کشور شوند، به‌نحوی که شرایط برای مردم عزیز کشورمان روز به روز بهتر، دوستان انقلاب امیدوارتر و دشمنان انقلاب ناامیدتر شوند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۱۱
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • چند نکته/1 IR ۱۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    سخنرانی یک‌سویه آقای رئیسی در تلویزیون که سه‌شنبه‌شب انجام شد را چگونه می‌توان توصیف کرد؟ فقط باید در یک کلمه گفت: متأسفیم. یک سخنرانی یک‌سویه را به نام گفت‌وگو با مردم معرفی کردند، که این قلب آشکار کلمات و مفاهیم است و پس از پایان این سخنرانی تکراری که نکته مفیدی هم در آن نبود، با مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست مواجه شدیم که مغایر با اطلاعات رسمی کشور است. این سخنرانی به برخی از مسائل اشاره دقیق نکرده است، از جمله اشتغال، مسئله افزایش حقوق‌ها که بسیار کمتر از تورم است و به این اشاره نکرده که اگر نفت می‌فروشید، پس چرا سود این فروش به جیب مردم نرفته است یا نمی‌رود؟ خلاصه این که به مسائل اصلی پرداخته نشده است. در سخنرانی به موضوعاتی اشاره شده است که ذاتاً برای مردم هیچ اهمیتی ندارد، مگر به‌واسطه اثرات آنها، از جمله FATF یا شانگهای و امثال آن‌ها وقتی مهم و مفید است که آثار آن را در توسعه اقتصادی، کاهش تورم و رشد ناخالص داخلی و افزایش اشتغال ببینیم و اگر در این موارد تحول رخ نداده است، نشان می‌دهد که این اقدامات منجر به نتیجه مطلوب نشده است. بعلاوه ایشان توضیح ندادند که چرا تیم اقتصادی دولت در این دو سال به کلی تغییر کرد؟ چه عواملی در آن مؤثر بود؟ و نتایج این بی‌ثباتی در کجا دیده شده است؟ ...
  • چند نکته/2 IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    ... مهم‌ترین بخش سخنرانی آقای رئیسی، اطلاعاتی است که در سخنان خود دادند و به جای پذیرش مسئولیت؛ تقصیرها را به گردن دیگران انداختند و برای توجیه وضعیت ناهنجار کنونی اطلاعاتی را دادند که در گزارش‌های رسمی وجود ندارد. آقای رئیسی گفت: «طی ۶ ماه تورم را ۲۰ درصد کاهش دادیم و توانستیم رشد اقتصادی صفر درصد را به ۵/۴ درصد در اسفندماه ۱۴۰۰ برسانیم و آخر سال ۱۴۰۱ تورم از ۴۳ درصد به ۳۱ درصد رسید.» این اطلاعات به کلّی نادرست است، رشد اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۹، برابر ۴/۳ درصد بود. البته فروش نفت نیز از بهمن‌ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد و الا در دوره ترامپ این راه بسته بود. ارقام رسمی درباره رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۰ برخلاف ادعای آقای رئیسی بود. رشد اقتصادی در فصل بهار و تابستان که دولت قبل عهده‌دار کار بود، به ترتیب ۹/۶ و ۴/۴ بود و در پائیز و زمستان که دولت کنونی بود، ۱/۴ و ۳/۲ است و اصولاً رشد اقتصادی صفر نبود ولی با آمدن این دولت در سال ۱۴۰۰ کاهنده شد. تورم نیز در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ تغییر معناداری نکرد ولی در سال ۱۴۰۱ که تمام سال را این دولت عهده‌دار بود، نه‌تنها کمتر از گذشته نشد، بلکه به نزدیک ۵۰ درصد رسید به‌طوری که ارقام آخر سال تا چند ماه بعد منتشر نشد. ایشان هم‌چنین تاکید کرد: «ایران در کشورهای آمریکای لاتین سرمایه‌گذاری کرده‌. چرا باید تراکتورسازی ۷ سال و خودروسازی ما ۹ سال در ونزوئلا تعطیل و نیمه‌تعطیل بماند؟» در این مورد باید به اطلاع ایشان رساند که خوب است بفرمایید یک گزارش از سرمایه‌گذاری‌های دستوری در کشورهای دیگر که در زمان احمدی‌نژاد انجام شد در اختیارتان بگذارند تا معلوم شود که اینها سرمایه‌گذاری نیست، اتلاف منابع مردم در کشورهای دیگر است؛ این سیاست زیان‌بار را ادامه ندهید. خودروهای ما در داخل کشورمان با خودروهای خارجی حتی با تعرفه وارداتی بالای ۱۵۰ درصد هم نمی‌توانند رقابت کنند، چطور در آمریکای لاتین سودآور خواهد بود؟
  • چند نکته/3 IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    ... این موارد برای اثبات بی‌دقتی یا نادرستی اکثر گزاره‌های مذکور در آن سخنرانی کافی است. مشکل اینجاست که آقایان به جای گفت‌وگو با کارشناسان و مردم، با دو نفر گفت‌وگو می‌کنند که اهداف برنامه پیشاپیش معلوم است، امیدواریم روزی شاهد گفت‌وگوی واقعی باشیم. درباره ادعاهای ایشان در موفقیت‌های خارجی، چون عدد و رقم ندارد و نیز بنا به مصلحت کشور سکوت می‌کنیم، ولی همین اندازه می‌توان گفت که مواضع و سخنان قبلی ایشان و همفکران‌شان در باره موضوعات خارجی در فضای مجازی وجود دارد و ما چون از بهبود این روابط حمایت می‌کنیم، هیچ علاقه‌ای در به رخ کشیدن آن مواضع و نیز بیان مابه‌ازای پرداختی برای این روابط نداریم. در پایان یک پرسش اساسی را می‌توان طرح کرد. اگر فرض کنیم که مطابق وعده‌های قطعی داده شده، تورم به‌جای ۴۷ درصد در سال گذشته ابتدا نصف و سپس تا حالا تک رقمی شده بود. اگر سالانه به‌جای ۲۶۰ هزار شغل، یک میلیون ایجاد شده بود، و به‌جای آغاز به ساخت اندک خانه که حتی تعدادش هم معلوم نیست، سالانه یک میلیون واحد مسکونی ایجاد شده بود، در این سخنرانی چه تعاریفی از دولت می‌کردید که اکنون نکرده‌اید؟ این دولت، سه وعده اصلی و ملموس داشت و آمار هر سه مورد با فاصله‌ای بزرگ از وعده قرار دارند. بهتر است به‌جای پرداختن به هر چیز دیگر، به تحلیل چرایی وضعیت این‌ها پرداخته شود.
  • نگاهی دیگر/1 IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    آنچه در برنامه تلویزیونی رییس‌جمهور خیلی توی ذوق می‌زد و آزاردهنده بود، حمله مدام به دولت قبل بود، آن‌هم پس از دو سال که از عمر دولت فعلی می‌گذرد. این درست نیست که با هر تغییر دولتی، در رسانه‌های رسمی و حکومتی چنان تبلیغ شود که دیو چو بیرون رود فرشته درآید. مسأله اختلاف سلیقه و این جناح و آن جناح نیست، مسأله این است که القای چنین ذهنیتی برای کلیت جمهوری اسلامی خوب نیست، چون به نوعی خودزنی برای نظام سیاسی است. وقتی هر رییس‌جمهوری که به پاستور می‌رود مدعی باشد و اصرار هم داشته باشد که قبلاً یک عده ... سرکار بودند تا این‌که بحمدالله ما آمدیم و خدمتگزاری به مردم شروع شد، آن‌وقت مردم در مورد کلیت نظام چه برداشتی می‌کنند؟ به چه نتیجه‌ای می‌رسند؟ هر دو دولت (فعلی و قبلی) از همین مردم رأی آورده‌اند و نمایندگان دو گروه از همین مردم هستند، این حمله مدام، جز این‌که ناامیدی در جامعه را تقویت کند، چه سودی دارد؟! اما متاسفانه به‌ویژه در این دولت به رویه‌ای برای دفاع و توجیه عملکرد خود تبدیل شده است. در شرایطی که به دلایل مختلف از جمله فشارهای اقتصادی و بیکاری، بخشی از جامعه و بویژه جوانان متاسفانه دچار ناامیدی شده‌اند، آیا این‌چنین سرزنش دولت قبلی کار درستی است؟ نحوه برخورد مجریان برنامه تلویزیونی رییس‌جمهور، به هیچ‌روی متناسب با دغدغه‌های مردم و مسائل جدی که جامعه درگیر آن‌هاست مثل تورم، اشتغال، مسکن نبود. احتمالاً به این دلیل که «رسانه ملی حمایت از نظام و دولت مستقر را وظیفه خود می‌داند»؛ اما جای این پرسش هم است که اگر این نحوه برخورد، ضربه‌ای به اعتماد مخاطب باشد که مهمترین سرمایه رسانه‌ای است که انتظار می‌رود در مقابل رسانه‌های مخالف خارجی بایستد، آیا بازهم چنین انفعالی به نام دفاع از دولت مستقر قابل توجیه است؟ ...
  • نگاهی دیگر/2 IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    کارآمدی مکانیسم‌های خود اصلاحی، خودترمیمی و خود انتقادی، یکی از نشانه‌های قدرت یک نظم سیاسی است. این کارآمدی در گرو این است که مدیر اجرایی، واقعاً مدیر لایق باشد، خبرنگار، واقعاً کار خودش را انجام دهد، و حزب کارکرد خودش را داشته باشد و... . اگر خبرنگار برای حمایت از دولت، کار کارمندی کند، کارآمدی آن مکانیسم‌های اصلاحی زیر سؤال می‌رود و در نهایت به همان چیزی که رسانه قصد دفاع از آن را دارد یعنی کلیت نظام سیاسی، ضربه می‌خورد. گذشته از این‌ها، امروز برای همه مردم، مثل روز روشن است که بین ایجاد تفاهم با امریکا و قرقیزستان از زمین تا هفت آسمان فاصله است. سرایدار بی‌سواد ساختمان ما می‌گفت تا با آمریکای مستکبر ننشینند و دلار ارزان نشود و تحریم‌ها برداشته نشود، این گرانی و مشکلات هم هست. واقعیت هم این است که تحریم‌های ظالمانه را آمریکا وضع کرده است و پول‌های بلوکه شده با اجازه او باید آزاد شود. اصرار دولت قبل برای ایجاد تفاهمی با امریکا و اهمیتی که برای آن قائل می‌شد، به دلیل «بیتوجهی به توان داخلی» نبود، به دلیل «وادادگی» نبود؛ بلکه تلاش برای کاهش همین فشار تحریم‌های ظالمانه بود که به تولید و تجارت آسیب زده بود و زده است. ...
  • نگاهی دیگر/3 IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۱
    ... دولت فعلی هم دارد تلاش می‌کند تا با تنشزدایی از جهاتی از فشار تحریم‌ها کم کند که این هم ستودنی و ارزش‌مند است. این فشاری که بر معیشت مردم وارد میشود ریشه در همین تحریم‌های ظالمانه دارد که اجازه نمی‌دهد مواد اولیه و تجهیزات به صورت عادی تهیه شود و تبادلات مالی برای رونق تجارت وجود داشته باشد. این تحریم‌ها اقتصاد مملکت را زمین‌گیر کرده بود و ریشه عمده مشکلات اقتصادی امروز هم است. این نهایت بی‌انصافی است که تلاش برای تفاهم با امریکا به منظور کاهش تحریم‌های ظالمانه و فشار بر مردم را به تعبیر آن خانم کارمند محترم صداوسیما به «اصرار دولت قبل به رابطه با چند کشور غربی و خاص» تقلیل دهیم و تحقیر کنیم. مردم می‌دانند که بسیاری از مشکلات اقتصادی از زمانی شروع شد که ترامپ یک‌جانبه تفاهم برجام را کنار گذاشت و دشمنی از سر گرفت و تحریم ها را افزایش داد. تحریم‌هایی که هنوز هم هست و هنوز مردم با اثرات آن در سفره و معیشت خود مواجه هستند. در برنامه تلویزیونی رئیس‌جمهور، مدام گفته شد «دولت قبلی بی‌توجه بود، در دولت قبلی تولید خوابیده بود و... اما ما تولید را رونق دادیم و چه کردیم و چه کردیم...» خب حالا چرا اثرات این اقدامات در اقتصاد کشور و معیشت مردم دیده نمی‌شود؟ این‌جا هیچ جواب روشنی نبود. باز یاد سرایدار ساختمان‌مان افتادم که یک‌ر‌‌وز با خانمش دعوا گرفته بود و داد می زد: آب کتری وقتی جوش می‌آید که زیرش را روشن کرده باشی. اگر آب جوش نیست معلوم است زیر کتری هنوز خاموش است... . اگر مردم نتیجه اقدامات دولت را در سفره و معیشت‌شان نمی‌بینند، دلیلی روشن دارد: «زیر کتری روشن نیست».
    • آینده ای روشن ☀️ CA ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
      یک نگاهی دیگر ... بقول شهید مطهری «منطق شهید منطق سوختن و روشن كردن است، منطق حل شدن و جذب شدن در جامعه برای احیای جامعه است». باز یاد سرایداران افتادم ... آرشام و خانواده سرایداران که به من سواد (و سواد رسانه!) یاد میدهند. دلیلی روشن دارد ... داستان شاه چراغ را شنیده اید؟ شاه! چراغ! روشن! نامه فرمانده کل ارتش 🇮🇷 به یک سرایداران عزیز چطور؟ در دل نوشته ای برای آرتین، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی نوشت(https://www.farsnews.ir/news/14010806000531):« سرباز ایرانی و ایرانیان عزیز، نیک می دانند آنچه داریم از نظام اسلامی، اسلام و انقلاب و جانفشانی ها در راه ایران اسلامی سربلند، مستقل و آزاده در پرتو اتحاد و انسجام ملی است اما هدف دشمن ایرانستان کردن ایران قوی و تجزیه این ملک پرگهر است. به تو فرزند عزیزم نوید می دهم هر سال که بزرگ تر می شوی ایران را قوی تر و متحدتر خواهی دید. امید به خدای بزرگ و آینده ای روشن داشته باش و بدان من و تو و همه سربازان میهن برای سربلندی و آبادانی و عزت کشورمان لحظه ای از پای نخواهیم نشست.» ای آرتین عزیز! امید به خدای بزرگ و آینده ای روشن داشته باش و بدان من و تو و همه سربازان 🇮🇷 و اسلام و امام در 🌏 برای سربلندی و آبادانی و عزت ایران و اسلام لحظه ای از پای نخواهیم نشست! «ای مرد غیور، رو منم حساب کن | واسه ی ظهور رو منم حساب کن | اصلا همه جور رو منم حساب کن | منم یه آرشامم | منم علی اصغر | مثل محمد رضا، مدافع این سنگر | مثل حسین فهمیده، فدایی رهبر (https://hawzahnews.com/xbXnh)! آرشام سرایداران به من سواد (و سواد رسانه!) یاد میدهد ... با کمک حوزه نیوز!
  • فاطمی IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۲
    اگر دهه نود همه چی تعطیل بوده، پس این پروژه‌هایی که شما افتتاح می‌کنید کی ساخته شده؟ یعنی همه این‌ها ظرف دو سال اخیر ساخته و آماده بهره‌برداری شدن؟؟؟! چرا افکار عمومی را تا این اندازه ساده فرض می‌کنید؟ بنده خدا! مردم در کف خیابون با واقعیات روبرو هستند و برخی از این حرفها و ادعاهای شما که مشاوران‌تون به خوردتون دادن، فقط و فقط سوهان اعصاب ملت میشه ولاغیر!
    • سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيمَ! CA ۰۶:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
      ﷽. جانم فدای رهبر! جانم فدای سردار! و سَلَامٌ عَلَى إِبْرَاهِيم! كَذَلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِين! مردم (در کل جهان) باید با واقعیت (و نه دروغ) روبرو باشند. باید با واقعیت رهبر عزیزمان روبرو باشند! در بخشی از بیانات امام خامنه ای در دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیان‌ها (۱۴۰۱/۱۱/۱۰)(https://khl.ink/f/51840):«ما احتیاج داریم به رشد سریع و مستمر؛ علّت هم این است که عقب‌افتادگی داریم. ما در دهه‌ی ۹۰ به دلایل مختلف یک عقب‌ماندگی و به‌اصطلاح تعطیل نسبی مسائل اقتصادی داشتیم. نمیشود همه را منسوب کرد به ضعف مدیریّتها؛ نه، بخشی مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است، بخشی مربوط به عوامل درونی است؛‌ مسئله‌ی تحریمها مؤثّر بود، مسئله‌ی کاهش ارزش نفت در یک برهه‌ای از زمان مؤثّر بود، مسئله‌ی تمرکز کشور بر روی مسئله‌ی هسته‌ای که اقتصاد را شرطی کرد، مؤثّر بود؛ مسائل گوناگونی این‌جوری مؤثّر بود؛ نتیجه این شد که ما یک دهه عقب‌ماندگی داریم و شاخصهای منفی، زیاد داریم که آمار متقن مراکز رسمی است؛ یعنی اینها ادّعا نیست. شاخصها، شاخصهای منفی است در بخشهای مهمّی که البتّه من اینجا یادداشت هم کرده‌ام، [ولی] نمیخواهم حالا وقت را به این بگذرانم. طبعاً جبران این عقب‌ماندگی کار آسانی نیست؛ این طبعاً محتاج یک رشد مستمرّ پی‌درپی اقتصادی است در میان‌مدّت؛ حالا بلندمدّت نگوییم. یعنی مثلاً ما اقلّاً هفت، هشت ده سال بایستی تلاش را پیگیر کنیم، متمرکز کنیم و با شرایط لازم پیش برویم.» سلام آقا جان! امروز عقبیم... ولی ان شاء الله، با السابقون السابقون جلو میفتیم! همانطور که شما گفتید، آنها زودتر از دیگران نیاز را شناختند و دانستند، برای برآوردن آن نیاز شتافتند؛ آن هم در میدان سختی مثل میدان جنگ، میدان جهاد، میدان فداکاری؛ سابقون اینها هستند! آیت الله مصباح یزدی گفتند که عده ی کمی شاگردهای ممتاز هر کلاسی میشوند! شاگردان ممتاز واقعی سوره واقعه! باید مردم جهان با واقعیت رهبر عزیزمان روبرو باشند! که ان شاء الله، به زودی با امام زمان (عج) روبرو میشوند! إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيدًا وَنَرَاهُ قَرِيبًا. 🇮🇷🌏🇵🇸
  • منصور حقیقت‌پور IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    انصاف و مروت به ما دیکته می‌کند که خدمات سایر دولت‌ها را به زبان بیاوریم. ما دستاورد جدی که امروز سفره مردم را رنگین کند، مشاهده نمی‌کنیم. البته من نمی‌گویم دولت تلاش نمی‌کند، اما دستاوردی که تولید امید کند و بر مبنای منطق باشد را نمی‌بینم. بالاخره ایشان دلار ۲۷ هزار تومان را گرفته و ۵۰ هزار تومان کرده است. یعنی ثروت و سفره ملت را کمتر از نصف کرده‌اند. اگر آن‌موقع مرغ را ۱۵ هزار تومان می‌گرفتیم الان ۱۲۰ هزار تومان باید بگیریم. این چه دستاوردی است؟ من احساس می‌کنم دستاورد واقعی را وقتی می‌توان اعلام کرد که مردم احساس رضایت از مسکن و معاش و اشتغال داشته باشند. من دستاورد جدی در دولت رئیسی نمی‌بینم. ‎درباره آمار‌های رئیسی و نقش مشاورین او در ارائه این آمار‌ها، من نمی‌توانم قضاوتی کنم، بالاخره ایشان از ظرفیت مشاورین استفاده می‌کنند و شاید آن‌ها آمار‌های این‌چنینی به ایشان می‌دهند.‌ ای کاش آقای رئیسی یک‌روز به بازار تهران و یا تره‌بار برود و وضعیت مردم را بببیند و با آن‌ها حرف بزند تا شاید آمارهایش اصلاح شود. در سیاست و فرهنگ و امنیت دولت جای کار کردن دارد. دولت نمی‌تواند اظهار کند که کار خاصی در این حوزه‌ها کرده است. در هر ۴ روز یک نفر نیرو‌های فراجا شهید می‌شوند، در اقتصاد ما اصلاً خجالت می‌کشیم حرف بزنیم، در زمینه‌ی مسکن از مستأجر‌ها خجالت می‌کشیم. کار‌های دولت ناکافی بوده است و هیچ کدام از این‌ها نباید ما را قانع و راضی کند. رساندن مردم عزیز ایران به یک ترازی از رفاه که حق‌شان است، با تلاش به دست می‌آید. الان تا رسیدن به آن تراز فاصله زیادی داریم.
  • واقعاً در کار و تلاش CA ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۳
    بیانات امام خامنه ای عزیز در دیدار مردم اصفهان (۱۴۰۱/۰۸/۲۸)( https://khl.ink/f/51376):«آن چیزی که واقعیّت جامعه است، این است که ما مشکلات داریم؛ مشکلات داریم. مهم‌ترین مشکل ما هم امروز علی‌العجاله مشکل اقتصادی است. می‌بینید بنده سالها است شعار سال را یک نکته‌ی اقتصادی قرار میدهم و از مسئولین درخواست میکنم که بروند سراغ حلّ این مشکل و پیگیری این نقطه. دهه‌ی ۹۰، از لحاظ اقتصادی دهه‌ی خوبی نبود برای ما. مشکلاتی برای ما به وجود آمد. اگر چنانچه همان نصیحت‌ها را، همان کارهایی را که حالا بنا است انجام بدهند ان‌شاءالله و انجام میدهند، آن روز انجام داده بودند، امروز وضع ما بهتر بود. بالاخره تحریم مؤثّر است، برخی از تدبیرها مؤثّر است، مدیریّتها مؤثّر است؛ همه‌ی اینها مؤثّر است. من میبینم ــ حالا آنچه انسان مشاهده میکند ــ مسئولین واقعاً در تلاشند، جدّاً دارند تلاش میکنند، دارند کار میکنند، کارهایشان هم در موارد بسیاری مؤثّر است، در همین وضع اقتصادی هم مؤثّر است امّا خب مشکل اقتصادی هست. امروز البتّه کشورهای مختلف دنیا هم، مشکل اقتصادی را دارند، ما هم داریم. باید تلاش کنیم ان‌شاءالله این مشکل را برطرف کنیم. این با همکاری مردم با مسئولین، همکاری ملّت با دولت، هم‌نفَسی، همدلی، هم‌افزایی ان‌شاءالله پیش خواهد آمد و در زمینه‌ی اقتصاد هم ملّت ایران به توفیق الهی مشتی به دهان دشمن خواهد زد».