به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام مجتبی مهدوی ارفع، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان با آیت الله مصطفی اشرفی شاهرودی، استاد سطوح عالی و خارج حوزه علمیه خراسان دیدار و گفتوگو کرد.
فعال شدن بیش از ۵۰۰ شورای حل اختلاف مسجد محور در خراسان
حجت الاسلام مهدوی ارفع در ابتدای این دیدار گزارشی از فعالیتها و اقدامات راهبردی مساجد را با توجه به اهداف راهبردی مسجد تراز اسلامی و سند نجم (نقشه جامع مساجد) عنوان کرد و گفت: تاکنون با برنامهریزیهای صورت گرفته در امور مساجد استان ۵۲۵ شورای حل اختلاف مسجد محور در قالب رایزنی و مذاکره با دادگستری استان راه اندازی و فعال شده است.
وی شاکله شورای حل اختلاف مسجد محور را ائمه جماعات مسجد، هیئت امنا و معتمدین محل عنوان نمود که پس از طی دوره های آموزشی و بدون صرف هیچ هزینه ای، به فعالیت می پردازند و ضمن اشاره به برکات آن، تصریح کرد: رویکرد مردمی در این طرح حفظ شده است و مردم و مساجد، با قوت پای کار حاضرند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان با بیان این که بر اساس آمارهای رسمی دادگستری، بیش از ۵۲ درصد پرونده های ارجاعی نیز رفع رجوع شده اند، به کارآمدی این شوراها اشاره و ابراز کرد: حضور طلاب و ائمه جماعات مساجد در قالب کانون های معین شوراهای حل اختلاف در سطح استان کارساز بوده است.
گام های بزرگ در محرومیت زدایی و تعامل با مراکز نیکوکاری
حجت الاسلام مهدوی ارفع ضمن اشاره به دغدغه ویژه مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در راستای محرومیت زدایی از طریق تفاهم با کمیته امداد، تعامل با مراکز نیکوکاری، توانمندسازی و کارآفرینی خاطر نشان کرد: کمیته امداد دوره های اشتغال را برگزار می نماید و وام اشتغال نیز با معرفی مرکز نیکوکاری مساجد تعلق می گیرد.
وی ضمن اشاره به راه اندازی بالغ بر ۴۵۰ مرکز نیکوکاری در مساجد استان بعنوان یک حرکت عظیم تحولی، گفت: در حال حاضر به حسب پیشرفت قابل توجه کار، کمیته امداد استان پرونده مددجویان را به مراکز نیکوکاری مساجد واگذار می کنند که این امر هم در شناسایی خیرین و هم در اصل تعامل، ارتباط و پشتیبانی فرهنگی آنان اثر دارد.
پایگاه های ازدواج آسان
حجت الاسلام مهدوی ارفع راه اندازی پایگاه های ازدواج آسان با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه و تاکید به عرصه مسائل جمعیت را از جمله دیگر اقدامات مرکز رسیدگی به امور مساجد استان عنوان و ابراز کرد: به حسب دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه مسائل جمعیتی، در مشهد و استان خراسان بعنوان نمونه کشور گام های بلندی برداشته شد، برای عده ای مقدمات اولیه ازدواج یعنی تأمین جهیزیه فراهم و برای کسانی که مشکل ناباروری داشته اما تمکن مالی درمان ندارند، کمک های ویژه ای صورت گرفت و زمینه سازی برای فرزندآوری انجام شد.
وی ضمن اشاره به فعالیت بیش از صد مسجد در راستای این موضوع وبه منظور رشد جمعیت کشور، خاطر نشان کرد: همکاران ما در امور مساجد استان کار را با قوت دنبال می کنند تا نوع کار به صورت نظام مند پیش برود.
برپایی میزخدمت در مساجد محلات
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان ضمن اشاره به راه اندازی میز خدمت در مساجد استان و آثار چشمگیر آن در امیدآفرینی و پویاسازی ظرفیت های استانی، بیان کرد: در قالب میز خدمت مسئولین هرهفته در مساجد حاضر می شوند و به مشکلات شخصی مردم می پردازند؛ همچنین انواع موضوعات ثبت و پیگیری می شوند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فرماندار را از جمله مسئولانی عنوان نمود که بیش از ۶۰ هفته حضور مستمر آنان در مساجد استان رقم خورده است و گفت: این نشست ها اثرات بسزایی در راستای امید آفرینی برای مردم، آشنایی با مسائل، مشکلات و موضوعات و شناخت نسبت به تصمیم گیری ها دارد.
خدمات اجتماعی شبانه روزی ۲۱۳ مسجد در اسکان اضطراری زائران
وی با اشاره به حضور درخشان مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان در ایام پیک حضور زائران علی بن موسی الرضا(ع) در مشهدالرضا با همراهی مساجد، تصریح کرد: در سال اخیر با همراهی مساجد توانستیم طیفی از مساجد را پای کار ارائه خدمت به زائر علی بن موسی الرضا(ع) بیاوریم آنطور که ۲۱۳ مسجد در اسکان اضطراری فعال شدند و ۵۱۸ منزل نیز در اختیار قرار گرفت و تامین وعده های غذایی آنان کاملا رایگان انجام شد.
مستند چهنو؛ نمود خدمت بچه محله ای های امام رضا(ع)
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان های خراسان با اشاره به حضور بیش از ۷ مسجد در قالب مستند چهنو، که به صورت یک مجموعه ۷۵ دقیقه ای از شبکه های رسانه ملی منتشر شده است، اظهار کرد: مستند چهنو برنامه ویژه ای در معرفی ظرفیت ها و مهربانی بچه محله ای های امام رضا(ع) با هدف ارائه خدمت به زائران رضوی بود.
نذر هشتم؛ آزادسازی هشت زندانی در هرماه
حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به آزاد سازی هشت زندانی در هشتم هرماه توسط مسجدی ها و پیوست اشتغال و همراهی آنان پس از آزادی تا ایجاد یک موقعیت اجتماعی، آن را گام مهمی در عرصه فعالیت ها عنوان و ابراز کرد: از ۹۹/۹/۹ تاکنون هرماه هشت زندانی آزاد می شوند که این موضوع برکات خوبی نیز در جامعه داشته است.
وی هدف از همه برنامه های اجرا شده را بازگشت مساجد به کارکردهای اصلی خود و تحقق جایگاه اصیل آن در جامعه اسلامی عنوان نمود و با تأکید بر این موضوع، گفت: هدفمان این است که مساجد به کارکردهای اصلی خود برگردند و مسجد طراز اسلام که در اول اسلام جایگاه ویژه و متفاوتی داشته است، تحقق پیدا کند.
مساجد کانون خدمتگزاری برای عامه مردماند
آیت الله اشرفی شاهرودی، استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان هم با بیان این که توجه به خدمات ائمه جماعات فعال در مساجد بخصوص در شرائط امروز جامعه و در برابر تهاجم دشمنان ضرورت بی بدیلی دارد، گفت: توجه به خدمات ائمه جماعات فعال در مساجد می تواند برای جوانان جاذبه ایجاد کند.
وی ضمن تمجید از کلیه تلاش های صورت گرفته و اقدامات تحولی در عرصه مساجد استان که ظهور و بروز آن در بدنه مردم احساس می شود، گفت: مجموعه کارها و اقدامات میبایست در عرصه رسانه برای اطلاع مردم انعکاس پیدا کند، نشریه ایجاد کنید تا مردم آن را ببینند. این نشریه بازخورد گسترده داشته باشد و در دانشگاه ها نیز منتشر شود.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان در پایان با بیان کارکردهای اصلی مسجد افزود: مساجد علاوه بر محل اقامه نماز، کانون خدمتگزاری برای عامه مردم جامعه هستند و ارکان مساجد باید در راه تحقق اهداف اسلام همت والا داشته باشند و در ارائه خدمات اجتماعی به جِد تلاش و ممارست کنند.
انتهای پیام