به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران، امروز در همایش ملی علامه ذوالفنون علامه حسن زاده آملی که در مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد، عنوان کرد: پیامبر (ص) میفرماید: از جبرئیل در رابطه با علما سوال کردم و جبرئیل فرمود علما چراغ دنیا و آخرت و وسیلهای برای هدایت بشر هستند. خوشا به حال کسانی که آنان را شناختند و صاحبان علم را دوست میدارند. وای بر کسانی که جایگاه و معرفت آنها را منکر باشد. کسانی که آنها را دوست میدارند (علما) در بهشت هستند.
وی اظهار کرد: علامه حسن زاده آملی، مولود یک سیستمی به نام حوزههای علمیه است که قدمتی هزار ساله دارد و صدها عالم پرورش داده است و اگر بخواهیم به مقامات علامه حسن زاده آملی پی ببریم باید این سیستم مورد واکاوی قرار بگیرد که چه سیستمی است که به این اندازه عالم پرور است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران ادامه داد: آنچه مورد مداقه باید قرار بگیرد همه اموری است که مربوط به تعلیم و تربیت و حوزه های علمیه است که در دیگر سیستمهای آموزشی قابل تکرار نیست. علامه حسن زاده آملی مولود همین سیستم است؛ البته علامه حسن زاده از ویژگیهای خاصی برخوردار بود که خداوند به او رفعت مقام دارد و ایشان هم توانست از فرصتهایی که خداوند در اختیارش قرارداده است استفاده کند به اینجا برسد.
وی افزود: آنچه گفته شده است ایشان صاحب مکنت زیادی نبود که بتواند در سایه سار مکنت پدری از آن استفاده کند و آدم معمولی بود؛ اما از همه فرصتهایی که خداوند به او داده بود استفاده کرد و خود را به جایی رساند که امروز این مراسم تکریم برای ایشان برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین فاضل با اشاره به روحیه طلبگی و محصلی علامه حسن زاده گفت: ایشان از زمانی که در کسوت طلبگی در آمدند تا آخرین روزهای عمر که از سلامت برخوردار بودند، عطش علم داشتند و این نشاط و انگیزه در ایشان بود.
وی با اشاره به اینکه ایشان نسبت به همه شکور بود، اضافه کرد: حریّت و آزاداندیشی ویژگی آیتالله حسن زاده آملی بود و آثار و نوشته ایشان گواهی بر این امر است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: امیدواریم خداوند توفیق بدهد تا بتوانیم با تکریم و بزرگداشت اسوههای این نظام تعلیم و تربیت، یک بار دیگر نقش و جایگاه حوزههای علمیه در کشور در عرصه و عرضه این محصولات فاخر که برای بشریت حق دارند، مشخص شود.
۶۲/۳۱۳