شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۷
دانشگاه مهم‌ترین رکن برای توسعه فرهنگ است/دانشگاه‌ها برای اساتید کلاس‌های معرفتی برگزار کنند/روسای دانشگاه‌ها حضور خود میان دانشجویان را افزایش دهند

حوزه/استاندار قم با بیان اینکه رهبر انقلاب نگاه‌ ویژه‌ای به حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها دارد، گفت: دانشگاه مناسب‌ترین مکان و مهم‌ترین رکن برای توسعه فرهنگ در ابعاد مختلف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سیدمحمد آقامیری عصر امروز در جلسه دیدار با روسای دانشگاه‌های استان قم که در سالن امام جواد(ع) برگزار شد، اظهار داشت: عمده اهدافی که بنده در مدیریت استان درحال پیگیری و اجرای آن هستم مربوط به مسائل فرهنگی است.

وی افزود: مدیریت جدید استان به‌دنبال این است تمام فعالیت‌های انجام شده به صورت مدون پیوست و مبنای فرهنگی داشته باشد. این موضوع بارها به مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و دولتی قم اطلاع داده شده است.

استاندار قم تصریح کرد: واقعیت این است توسعه فرهنگ از دانشگاه‌ آغاز می‌شود و دانشگاه را می‌توان معدن فرهنگ دانست. از روسای محترم دانشگاه‌های استان تقاضا داریم نسبت به توسعه و ترویج فرهنگ در ابعاد مختلف ما را یاری کنند.

وی اشاره کرد: برای توسعه فرهنگ نیازمند ساخت یک فرد فرهنگی هستیم و برای رسیدن به این موضوع دانشگاه اولین نقطه و مکان محسوب می‌شود.

دکتر آقامیری با بیان اینکه رهبر انقلاب نگاه ویژه‌تری به حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها دارند، گفت: این نوع نگاه تکلیفی برای ما مدیران ایجاد می‌کند که بخش عمده تمرکز و فعالیت‌هایمان را در دانشگاه‌ها دنبال‌ کنیم.

وی با اشاره به اینکه به‌دنبال افزایش اعتبارات راهیان نور در دانشگاه‌ها هستیم، عنوان کرد: اتفاقی که طی روزهای اخیر رخ داد بودجه آموزش و پرورش جهت اعزام دانش‌آموزان به راهیان نور را ۱۰ برابر افزایش دادیم.

استاندار قم بیان کرد: علاوه بر راهیان نور دانش‌آموزان به‌دنبال افزایش اعتبار راهیان نور دانشجویی هستیم که به زودی مصوب خواهد شد.

دکتر آقامیری با بیان اینکه دانشگاه‌ها نسبت به برگزاری کلاس‌های معارفی، معرفتی و جریان‌شناسی برای اساتید اهتمام بیشتری داشته باشند، تاکید کرد: باتوجه به بارش تبلیغات منفی که سال‌هاست در کشور ما جاری است، برخی اساتید در مسائلی همچون معارف و جریان‌شناسی‌ها ضعف دارند. گاهی اوقات این عدم آگاهی‌ها باعث می‌شود دانشجو از طریق استاد به انحراف کشیده شود.

وی افزود: برای حل این مشکل نیازمند این هستیم دانشگاه‌ها اهتمام جدی و بیش‌تری درخصوص برگزاری کلاس‌های معارفی، معرفتی و جریان‌شناسی برای اساتید داشته باشند.

استاندار قم در ادامه ضمن تاکید ارزیابی اساتید در دانشگاه‌ها، مطرح کرد: ارزیابی اساتید در دانشگاه نکته مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. متاسفانه در دفعات گزارشی ارسال شده برخی اساتید شان و منزلت جایگاه استادی را در کلاس حفظ نمی‌کنند.

آقامیری با بیان اینکه حضور رئیس دانشگاه میان دانشجوها می‌تواند تاثیر مثبتی در فضای دانشگاه داشته باشد، گفت: با این اقدام می‌شود فضای دانشگاه را بهتر مدیریت کرد. دانشجو اگر ببیند رییس دانشگاه به جمع دانشجویی اهمیت می‌دهد، تعامل خود را در فضای دانشگاه افزایش می‌دهد.

*استان قم یک استان علمی در سطح کشور شناخته شده/فعالیت ۶۰۰ پژوهشگاه علمی در قم

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین شریفی رئیس دانشگاه قم با اشاره به اینکه قم یک استان علمی در کشور محسوب می‌شود، عنوان کرد: ۶۰۰ پژوهشگاه علمی در استان در حوزه‌های مختلف امروز مشغول به فعالیت هستند.

وی در ادامه گفت: حدود ۹۰ درصد اساتید طرح ضیافت کشور از استان قم اعزام می‌شوند که نشان‌دهنده این است استان قم در مسائل حرفی جزو اولین‌ها در کشور است.

رئیس دانشگاه قم ضمن انتقاد نسبت به کمبود زیرساخت‌ها در حوزه‌های فرهنگی، تصریح کرد: قم از نظر مکان‌های فرهنگی با کمبودهای چشم‌گیری مواجه است. درحال حاضر مکانی وجود ندارد که اساتید سراسر کشور در آنجا گرد هم آمده و برای آن‌ها اردوهای آموزشی و فرهنگی برگزار شود.

*مجتمع آموزشی و فرهنگی پیام نور کهک میزبان دانشجویان و اساتید کشور

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین رجب اکبرزاده رئیس دانشگاه پیام نور استان قم اظهار داشت: باتوجه به کمبود یک مکان برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی در استان سال گذشته تصمیم گرفته شد دانشگاه پیام نور کهک تبدیل به مجتمع آموزشی و فرهنگی شود.

وی افزود: بعد از گذشت زمان حدود یک سال این مجموعه با ظرفیت ۱۵۰ تخت خواب آماده و طی ماه‌های اخیر چندین برنامه فرهنگی در سطح کشور در این مجتمع آموزشی و فرهنگی برگزار شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha