جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ |۷ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 14, 2024
کد خبر: 1118363
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۹
شورای حل اختلاف

حوزه/ در ارزیابی تعالی حل اختلاف کشور، عملکرد استان فارس توسط نهاد های ملی بررسی گردید و برای سومین سال پیاپی مجموعه توسعه حل اختلاف استان حائز رتبه اول در کشور شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، در همایش فصلی روسای کل و دادستان های مراکز استان های سراسر کشور، رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ چهل و سه درصد پرونده‌های قابل سازش در سراسر کشور به سازش ختم شده‌اند و ۵۵۵ نفر در کل کشور سال گذشته از قصاص رهایی یافتند گفت: در مجموع بررسی اقدامات مختلف در قالب ارزیابی مدل تعالی دادگستری های کشور در حوزه حل اختلاف، توسعه حل اختلاف دادگستری استان فارس حائز رتبه اول شد.

رئیس کل دادگستری استان فارس پس از دریافت لوح تقدیر سه ستاره از ریاست قوه قضائیه با اشاره به عملکرد و تلاش های شبانه روزی اعضاء، کارکنان و مدیران توسعه حل استان فارس، کسب این عنوان را به فعالان حوزه صلح و سازش در استان فارس تبریک گفت و افزود: فعالیت در راستای اصلاح ذات البین و توسعه فرهنگ اصیل صلح و سازش، بدون چشم داشت مادی بسیار ارزشمند و دارای تأثیرات مثبت اجتماعی است.

حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی با اشاره به نتایج بررسی عملکرد استان ها در سه سال اخیر در حوزه شوراهای حل اختلاف گفت: استان فارس در ارزیابی سال ۱۳۹۹ در ۲۳ شاخص و در ارزیابی مدل تعالی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حائز رتبه اول شد که این امر حاصل برنامه محوری و تلاش شبانه روزی اعضاء و غنای فرهنگی مردم استان در شاخص اجتماعی گذشت و بخشش است.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با بیان این نکته که یکی از برنامه های اصلی دادگستری فارس تعامل و تفاهم با برخی سازمان ها و سمن های استانی و ستاد صبر استان جهت کاهش اطاله دادرسی و جلوگیری از تجمیع پرونده ها در هیات های عمومی و تخصصی صلح است گفت: استفاده از ظرفیت های مردمی بویژه متنفذین ، ریش سفیدان محلی ، ائمه جمعه و جماعات از محوری ترین اقدامات ستاد استانی صبر فارس در یک سال اخیر بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی به وجود ۳۰۰ هیأت صلح فعال از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون در امر صلح و سازش اشاره و خاطر نشان کرد: از این تعداد ۱۵۰ هیأت صلح در مساجد ، ۷۰ هیأت صلح در کلانتری ها و مابقی نیز در بقاع متبرکه ، مصلحین و بصورت هیأت های تخصصی در ادارات تشکیل شده است.

وی همچنین از ارجاع ۵ هزار فقره پرونده از ابتدای امسال به هیأت های صلح استان خبر داد و تصریح کرد: میزان مصالحه ی پرونده های ارجاع شده به هیأت های صلح استان حدود 50 درصد است که این امر دستاوردی قابل تأمل برای مجموعه قضایی استان است.

رئیس شورای قضایی استان، نفوذ کلام اعضای شعب ویژه مصالحه پرونده های قصاص در استان را بی نظیر خواند و افزود: مصالحه پرونده قصاص استان در پویش «به عشق امام رئوف می بخشم» ۴۹ فقره بود و از ابتدای سال جاری ۳۰ پرونده قصاص دیگر نیز به صلح و سازش ختم و محکومان به زندگی دوباره بازگشتند.

رئیس کل دادگستری استان فارس نگاه مجموعه مدیریت قضایی استان به مقوله شوراهای حل اختلاف را جلوگیری از عمیق‌تر شدن اختلافات و رفع آن در ابتدای وقوع اختلاف خواند و اظهار کرد: در بسیاری موارد می توان‌ با ورود به موقع، اختلافات حادث شده را مدیریت کرد و از عمیق تر شدن و لاینحل شدن آن جلوگیری کرد و همین امر می تواند زمینه حل اختلاف و رفع کامل خصومت را فراهم کرد؛ بنابراین وجود اعضای کاردان، باتجربه و موقعیت شناس در این حوزه یکی از کلیدترین موضوعات در موفقیت برنامه ها است.

وی با بیان این مطلب که استان فارس به عنوان یکی از پیشتازان عرصه شوراهای حل اختلاف از ابتدای شکل گیری، آماده به اشتراک گذاشتن تجارب خود در این حوزه هستند گفت: مدیران قضایی استان فارس و فعالان عرصه صلح و سازش دوستدار برقراری مصالحه در پرونده های قابل سازش در سراسر کشور هستند .

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha