یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
برگزاری کارگاه آموزش سیاق و سند شناسی در دانشگاه مولانا آزاد حیدرآباد

حوزه/ کارگاه آموزشی سیاق و سند شناسی با مشارکت دانشگاه مولانا آزاد حیدرآباد هند و مرکز بین المللی میکروفیلم نور و همکاری کتابخانه آصفیه شرقی حیدرآباد در تالار اجتماعات دانشکده زبان این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، کارگاه آموزشی سیاق و سند شناسی با مشارکت دانشگاه اردو مولانا آزاد حیدرآباد هند و مرکز بین المللی میکروفیلم نور و همکاری کتابخانه آصفیه شرقی حیدرآباد به مدت سه روز از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در تالار اجتماعات دانشکده زبان این دانشگاه برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه این کارگاه پروفسور سید عین الحسن رئیس دانشگاه، پروفسور اشتیاق احمد معاون اجرایی، خانم عزیز بانو رئیس دانشکده زبان، دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین المللی میکروفیلم نور، استاد اسدالله عبدلی آشتیانی سندشناس و مدرس سیاق، دکتر علی اکبر نیرومند نماینده مرکز میکروفیلم در حیدرآباد، دکتر سیده عصمت جهان رئیس بخش فارسی و مطالعات آسیای مرکزی به همراه دانشجویان و علاقه‌مندان حضور داشتند.

در مراسم افتتاحیه، رئیس این دانشگاه با اشاره به جایگاه ایرانیان در علم و هنر، یادآور شد: علمای بزرگ اسلام از سرزمین ایران ظهور کرده‌اند.

وی در ادامه از تلاش‌های دکتر خواجه پیری جهت برگزاری این کارگاه و بهره‌گیری از هنرمندان و اساتید مجرب تقدیر و تشکر نمود.

گفتنی است سیاق، فن تحریری محاسبات به روش قدیم است و شامل علائم اختصاری برای اعداد می‌باشد.

نزدیک به صد و شصت نفر برای حضور در این کارگاه ثبت نام کردند که شصت نفر از آنها بر اساس اولویت انتخاب شدند. این کارگاه در دوبخش نظری و عملی برگزار شد.

استاد آشتیانی سیاق شناسی را بر مبنای سیاق هند آموزش داده و دانشجویان اعداد یک تا هزار را با علائم سیاق مشق کردند.

همزمان با آموزش سیاق، مباحث نسخه شناسی نیز توسط پروفسور نسیم الدین فریس مطرح شد.

همچنین دانشجویان توانستند یک نسخه‌ نصاب الصبیان را با همکاری اساتید گروه فارسی این دانشگاه به صورت آموزشی تصحیح کنند.

رئیس دانشکده زبان این دانشگاه در اختتامیه ضمن تشکر از مرکز بین المللی میکروفیلم نور، به رضایت شرکت کنندگان اشاره کرد و خواهان تداوم همکاری‌های علمی و پژوهشی با مرکز میکروفیلم نور شد.

در بخش پایانی کارگاه، شرکت‌کنندگان دیدگاه و نقطه نظرات خود را درباره مباحث مطرح شده بیان کردند و گواهی شرکت در کارگاه توسط پروفسور اشتیاق احمد، معاون اجرایی دانشگاه به شرکت کنندگان اهدا شد.

مرکز بین المللی میکروفیلم نور با آگاهی از سنت‌های گذشته ایرانی-هندی در زمینه کتابت و کتاب‌آرایی و بهره‌گیری از فنآوری‌های نوین بر آن است بستر مساعدی برای شناسایی، گردآوری، حفظ و صیانت از میراث مکتوب جهان اسلام و ایران فراهم سازد. دفتر مرکزی میکروفیلم نور در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو قرار دارد.

برگزاری کارگاه آموزش سندشناسی در دانشگاه مولانا آزاد هندوستان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha