به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از هرمزگان، خانم آسیه گلستانی استاد مدرسه علمیه الزهرا(س) بندرعباس روز گذشته در نشست پژوهشی با موضوع «اصول خلاصه نویسی و یادداشت برداری» که با حضور طلاب در مدرسه علمیه الزهرا(س) و مدرسه علمیه تخصصی فاطمه معصومه(س) برگزار شد، اظهار داشت: خلاصه نویسی مطالب خوانده شده، فواید بسیاری از قبیل کم شدن حجم مطالب، تمرکز بر مطالب و موجب انگیزه در مطالعه کتب بیشتر میشود.
استاد حوزه علمیه خواهران، خلاصه نویسی را موجب تقویت بینش و آگاهی فرد دانست و گفت: عصاره مطالب خوانده شده، به تثبیت مطالب در ذهن کمک بسیاری میکند.
وی به مراحل خلاصه نویسی اشاره کرد و یادآور شد: ابتدا کتاب بهصورت اجمالی و روزنامه وار مطالعه و سپس عصاره آن مطالب نگارش شود، لذا در این فرایند باید میزان خلاصه نویسی و موارد اصلی و فرعی آن مشخص باشد.
گلستانی، اظهار کرد: در خلاصه نویسی و یادداشت برداری باید حفظ امانت را رعایت کرد و مشخصات نویسنده و انتشارات کتاب نگاشته شود.
وی به تشریح تفاوت تلخیص و بازنویسی پرداخت و ابراز کرد: در برخی کتب از مطالب ثقیل و سنگین و نثر قدیمی استفاده شده، لذا جهت درک مطالب و روان شدن آن بازنویسی شده، بهعنوان نمونه کتاب اصول شهید صدر و کتاب چهل حدیث امام خمینی(ره) بازنویسی شده تا قابل درک باشد.
استاد حوزه علمیه خواهران هرمزگان، بیان کرد: در خلاصه نویسی متن و محتوا تغییر نمیکند ولی در بازنویسی مطالب بهصورت ساده، شیوا و روان تغییر پیدا میکند.
انتهای پیام. /