به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن فقیهی، در درس خارج خود در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و حضور طلاب جهت تبلیغ معارف فاطمی در این ایام، گفت: تبلیغ، امر مقدّسی است و حرکت علما و فضلا برای تبلیغ، جهاد فی سبیل الله است. از بزرگترین مصادیق جهاد تبیین، همین تبلیغ هایی است که اساتید و فضلای حوزه ها در مثل این ایام انجام می دهند.
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) اظهار داشت: در کلام پیامبر خدا (ص) آمده است که حضرت زهرا (س) پاره تن من است. هر کس که او را اذیت کند، مرا و خداوند را اذیت کرده است. این حبّ جاه و مقام بود که باعث شد برخی بیچاره شوند و پاره تن رسول اکرم (ص)را مورد آزار و ظلم قرار دادند. باید در این ایام، فضایل و مکارم اخلاقی آن حضرت و نیز مصائب و ظلم هایی که بر آن حضرت وارد شده است را با توجه به کتب تاریخی معتبر برای مردم تبیین کنید تا همه بدانند که برخی چگونه با تبعیت از هوا و هوس و حب دنیا، این ظلم ها را به حضرت صدیقه طاهره(س) نمودند.
استاد حوزه علمیه قم، با تأکید بر ضرورت بیان معارف قرآن و اهل بیت (ع) در ایام تبلیغی، اظهار داشت: همه طلاب و مبلغان باید سعی کنند که سخنان معتبر بگویند؛ در کنار مردم قرار بگیرند و با اخلاق نیکو با آن ها صحبت کنند. مردم در رادیو و تلویزیون حرف های زیادی شنیده اند و وقتی کنار مبلغان قرار می گیرند، رفتارها را مورد توجه قرار می دهند؛ اگر مردم بفهمند که فلان روحانی به دنبال مادیات است، آن را به عنوان روحانی قبول ندارند؛ اما اگر یک روحانی را ببینند که واقعا دنبال مادیات نیست و همه اش معنویت و اخلاق و اطاعت خداست، نهایت احترام را به او می گذارند.
آیت الله فقیهی در قسمت دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه اگر طلاب در مسائل تبلیغ و انجام وظیفه خود مادیات را لحاظ نکردند، دنیا به دنبال آن ها می آید، تأکید کرد: سعی داشته باشید که اخلاق اسلامی را رعایت کنید به گونه ای که مردم بگویند اسلام حقیقی را در این فرد دیدیم؛ سه کتاب قرآن، مفاتیح و رساله را در کنار خود داشته باشید و با آنها نهایت انس را برقرار کنید.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت توجه به کودکان، نوجوانان و جوانان در بین مخاطبان تبلیغی، تصریح کرد: برنامه های هر قشر باید متفاوت و متناسب با آنها باشد. مخصوصاً قشر نوجوان و جوان را دریابید؛ زیرا مورد تهاجم شدید دشمن و فضای مجازی قرار دارند. با آنها صمیمانه و دلسوزانه سخن بگویید و سخنتان محکم و معتبر باشد تا بدانند که شما اهل حقیقت و عمل هستید.
وی در ادامه، به برخی از مسائل روز مانند مسأله فلسطین اشاره کرد و در بیان حکم مقاتله با کفار و جهاد دفاعی بر اساس آیه «وَقَاتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَکُمْ وَلَا تَعْتَدُوا» اظهار کرد: در اسلام دستور داده شده با کسی قتال کنید که با شما در حال قتال و جنگ است؛ از این رو حمله به زنان، کودکان و خردسالانی که اهل جنگ نیستند جایز نیست. صهیونیستها در همه حملات خود غیرنظامیان را هدف قرار میدهند. این بچه های ضعیف و بی پناه، چه گناهی کردند که آنها را می کشید؟! طبق آیه شریفه، قصد از جنگ و قتال باید تقرب به خداوند باشد؛ زیرا گاهی در جنگ می خواهیم انتقام بگیریم و برای اینکه دلمان خنک شود با کسی می جنگیم؛ اما در اسلام چنین چیزی موضوعیت ندارد و مقاتله برای حق است. جنگیدن برای کشورگشایی، استعمار و انتقام صحیح نیست.
آیت الله فقیهی با بیان اینکه نمی توان در فقه اسلامی به اسیر توهین کرد یا او را کتک زد، بیان داشت: تمام کشورهای دنیا گفته اند که باید در غزه آتش بس اعلام کنید، حتی اروپا با همه خباثتی که دارد، خواهان پذیرش آتش بس است؛ ولی ایالات متحده آن را وتو می کند! واقعا! دیگر آبرویی برای آمریکا نمانده است. این وتو نشان داد که او و ولد نامشروعش رژیم اشغالگر صهیونیستی هیچ اصول انسانی را قبول ندارند. دنیا اگر می خواهد حقوق بشر را ببینید بیاید و در مکتب انبیاء و اهل بیت (ع) ملاحظه کند؛ نه در مکتب استعمارگرانی که حقوق بشری را قبول دارند که فقط با منافعشان سازگار است.
وی در پایان، با اشاره به وضعیت اقتصادی مردم و اخبار نگران کننده از مفاسدی، مانند اختلاس، دزدی و فساد، خواستار برخورد جدّی قوه قضائیه با عاملان آن شد.
نظر شما