سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم از دیدگاه پیامبر(ص)

حوزه/ سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه دین اسلام گذشته منفی انسان را می‌پوشاند و انسان را سعادتمند می‌کند، گفت: در آیه 114 سوره هود آمده است اگر انسان نمازهای یومیه را درست ادا نماید تمام خطاهایش پاک خواهد شد و پیامبر(ص) فرمودند این آیه امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی، طی سخنانی در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: خداوند در آیات ۲۱ و ۲۲ آل‌عمران یهودیان و کافران را به سبب اعمال زشت سه‌گانه مذمت می‌کند و اعلام می‌دارد این سه عمل حتی اعمال خیر آن‌ها را نیز نابود خواهد کرد.

وی افزود: اولین معصیت این گروه این بود که به آیات خداوند کافر شدند و دومین گناه آن‌ها اقدام به قتل انبیای الهی بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی گفت: سومین معصیت آن‌ها این بود که کسانی را به قتل رساندند که در جامعه به سبب مسئولیتشان عدالت را اجرا می‌کردند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: کلمه «حبط» در قرآن ۱۶ مرتبه تکرار شده است و معنایش این است که انسان کارهای خوبی در زندگی خود انجام داده است؛ اما اقدام به کاری می‌کند که تمام آن کارها را نابود خواهد کرد.

وی تأکید کرد: شیطان قریب به ۶ هزار سال عبادت خداوند را انجام داد؛ اما یک نافرمانی باعث شد تمام اعمالش نابود شود.

کارشناس دینی یادآور شد: ناامیدی از درگاه الهی و نابودی اعمال دو مقوله بسیار مهم در زندگی انسان است که باید تلاش شود انسان دچار این خسارت عظیم نشود.

وی در ادامه گفت: گاهی انسان در زندگی خود دچار انحراف است؛ اما به یک‌مرتبه از اعمال خلاف خود توبه می‌کند و راه درست را انتخاب می‌کند و به همین خاطر تمام اعمال گذشته بد انسان بخشیده می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی افزود: حبط اعمال شامل حبط کلی، حبط جزئی و حبط اثری است که از همه بدتر همان حبط کلی است که باعث می‌شود تمام اعمال خوب انسان به یک‌مرتبه از بین برود.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: شرک، ارتداد، تکذیب خدا و پیامبر(ص) و انکار یا تکذیب معاد و قرآن باعث حبط کلی اعمال خواهد شد حتی اگر شخص هزاران سال عبادت خدا را انجام داده باشد.

وی تأکید کرد: حبط جزئی موردی است و شامل کل اعمال نمی‌شود و همانند ریا در اعمال است و فقط مختص همان عملی است که با ریا انجام داده است و اعمال گذشته را از بین نمی‌برد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی افزود: حبط اثری هم همانند غیبت‌کردن در حال روزه است که باعث باطل شدن نمی‌شود؛ اما از ثواب روزه کم خواهد شد.

وی اظهار داشت: سلسله اعمالی هم وجود دارد که اگر انسان انجام دهد پرونده منفی شخص از بین خواهد رفت و دیگر عذابی متوجه شخص نخواهد شد که در تاریخ مصادیق بسیاری دارد که نمونه آن کفاری بودند که نزد پیامبر(ص) آمده و مسلمان می‌شدند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: دین اسلام گذشته منفی انسان را می‌پوشاند و انسان را سعادتمند خواهد کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی تأکید کرد: در آیه ۱۱۴ سوره هود آمده است اگر انسان نمازهای یومیه را درست ادا نماید تمام خطاهایش پاک خواهد شد و پیامبر(ص) در روایتی فرمودند این آیه امیدبخش‌ترین آیه قرآن کریم است.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: دادرسی از مردم، برطرف نمودن غم دیگران، شادکردن دل انسان‌ها، رفع نیازهای دیگران، صدقه و… از اعمالی است که می‌تواند اعمال منفی انسان را پاک نماید به همین خاطر انسان زرنگ کسی است که گذشته منفی خود را اصلاح نماید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha