به گزارش خبرگزاری حوزه از یاسوج، نشست هماندیشی وحدت حوزه و دانشگاه بهمناسبت گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه در استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور نماینده ولی فقیه در استان، مسئولان، فضلای حوزه، استادان و مدیران دانشگاه های استان به میزبانی دانشگاه یاسوج در سالن شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد: فهم مسئله حوزه و دانشگاه اهمیت دارد.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد گفت: علوم تخصصی دانشگاه با علوم حوزوی وحدت تکوینی دارد بیگانه نیستند و باید معقول شود. آیت الله العظمی جوادی آملی فرمودند «آنچه که حوزه میگوید از قول خدا و آنچه دانشگاه میگوید از فعل خداست.»
وی ادامه داد: علم باید باعث تعالی انسان در حوزه اخلاق و معرفت باشد، علمی که این آثار را نداشته باشد از قداست علمی می افتند مثل علم سحر که حرام است یک فن و دانش است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی بیان کرد: اساسا همان طور که خداوند در مسئله عبادات می فرماید نماز واجب است، میفرماید علوم هم برای یک جامعه اسلامی لازم است.
امام جمعه یاسوج اظهار کرد: هر چه در توان دارید برای اینکه خود را در مقابل دشمنان قدرتمند کنید به دست آورد. اگر امروز می خواهیم از جهت نظامی قوی شویم مگر بدون علوم امکانپذیر است؟ اگر قرار است از جهت اقتصادی برتر شویم مگر میشود از فرمولهای اقتصاد چشمپوشی کرد؟
وی در ادامه تصریح کرد: برای ارتقای جامعه و ایستادگی در مقابل دشمنان احتیاج به سلامت داریم.
امام جمعه یاسوج با بیان اینکه امروز احتیاج به فرزندآوری داریم، گفت: حوزه این مسئله را در جامعه تبیین کند.
وی بیان کرد: همه عالم تجلی خداست همه از یک مبدأ آمدند و به او باز خواهند گشت مربوط به انسان نیست به همه علوم مربوط است.
نماینده ولی فقیه کهگیلویهوبویراحمد گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در یک جایی که به طور عملی شکل گرفت تولد انقلاب است.
وی اظهار کرد: یکی از خصوصیات ویژه انقلاب اسلامی بعد از انقلاب انبیا این است که اندیشمندان و عرفا و حکیمان جامعه ما برخاستند و انقلاب خلق کردند؛ حوزه و دانشگاه دو عامل خلق انقلاباند و امروز دو عامل مدیریت انقلاب و نظام هستند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی گفت: چیزی که غرب میخواست این است که بگوید اسلام علومزدایی میکند، اسلام مخالف پیشرفت بوده و باعث عقب ماندگی جامعه می شود؛ انقلاب اسلامی این تفکر را باطل کرد.
وی با اشاره به مطلبی از مقام معظم رهبری در این باره، بیان کرد: حضرت آقا فرمودند «باید به نقطه ای از علم برسیم که دیگران برای دست یافتن به علم لازم باشد که زبان فارسی یاد بگیرند.»
نماینده ولی فقیه در استان اضافه کرد: دشمن از بدو پیروزی انقلاب تاکنون با توطئه، ترور، کودتا و جنگ رسانهای تلاش دارد انقلاب را تضعیف و از بین ببرد.
وی ادامه داد: امروز انقلاب اسلامی منادی اسلام است و تا ظهور حضرت مهدی (عج) طبق روایات اندکی از علوم بر بشر عرضه میشود.
به گفته امام جمعه یاسوج، نگذاشتند حقیقت اسلام ظهور کند و اگر در همان دوره آغازین اجازه می دادند انبیای الهی بر جامعه حاکم شوند وضعیت بشر اینگونه نبود.
وی با اشاره به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی، گفت: امروز در مقابل رژیم صهیونیستی و استکبار که عدهای مظلوم را در خون خود میغلطانند خیلیها به خیابان ها آمدندو همه قیام ها و شعارها آنها را وادار به عقب نشینی نکرد و فقط قدرت نظامی است و دشمن را متوقف کند.
امام جمعه یاسوج نقشآفرینی حوزه و دانشگاه در اشتغال و تولید را متذکر شد و گفت: باید در مسیر شکوفایی جامعه قدم برداریم. هم از جهت فکری هم میدانی باید بسترها فراهم شود.
امام جمعه یاسوج بخشی از مشکلات استان را ناشی از ضعف فرهنگ کار خواند و افزود: بخشی از این مشکل فرهنگی است باید حوزه بررسی کند. این همه منابع و معادن و ظرفیت کشاورزی در استان چرا اشتغال ایجاد نشده است؟ اینجا دانشگاه باید سؤال کند
دانشگاه برای رفع بیکاری چه نقشی دارد؟
وی با بیان اینکه آیا دانشگاه صرف تئوری است و کاری به بیرون نداشته باشد، افزود: دانشگاه قطعا فقط در کتاب خواندن نیست و در قبال فرهنگهای زیانبار نقش دارند.
استاد حوزه با بیان اینکه بد پوششی فرهنگ وارداتی است و بدحجابی با دین و ملیت ما همخوانی ندارد، ادامه داد: امروز در کنترل این مسئله حوزه و دانشگاه نقش آفرین باشند.
امام جمعه یاسوج اظهار کرد: حوزه و دانشگاه در قبال تیراندازی در عروسی و تشییع جنازههایی که شأن مجلس را به هم میریزد، در قبرستانها که به جای صوت قرآن، ارگ می نوازند، مسئولیت دارند.
وی تأکید کرد: وقتی غیرت انسانی و عقلانیت از بین رفت به راحتی ظلم را میپذیریم؛ گناه اگر بر جامعه حاکم شود انسان و جامعه ای که در گناه فرو رفته آیات خدا و قرآن را انکار می کنند.
وی با بیان اینکه فضای آزاد اندیشی میان اساتید حوزه و دانشگاه باید برقرار شود افزود: علم و دین دو بازوی مهم انقلاب فرهنگی است و کسانی که چه در دانشگاه و چه در حوزه دین تلاش میکنند نیاز دارند که از مزیت ها و فرصت های یکدیگر استفاده کنند.
وی در ادامه به تشریح اهمیت فضای مجازی به عنوان ابزاری برای قدرت پرداخت و تصریح کرد: در این خصوص نیز متفکرین حوزه و دانشگاه باید در حفظ افکار عمومی کوشش کنند زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مردم سالاری دینی است.