چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ |۱۹ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 26, 2024
مختارشیخ‌حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: انقلاب اسلامی پاسخی به ایده‌های دوگانه بود و گفتمان انقلاب اسلامی صورتبندی جدیدی را ارائه داد و همچنین این گفتمان به نوعی پاسخ فکری به انسان مسلمانی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مختارشیخ‌حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) امروز سه شنبه ۱۲ دیماه همزمان با چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، کرسی آزاداندیشی «شهید القدس و اکنونِ جهبه مقاومت» که با همکاری مشترک گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، انجمن مطالعات سیاسی حوزه، کمیته فرهنگی اربعین، در قم برگزار شد، با اشاره به فرامرزی بودن تفکر مقاومت در منطقه اظهار کرد: مقاومت را نباید یک پدیده صرفاً ایرانی دانست. ملت‌های مسلمان منطقه تجربه تاریخی استعمار و استثمار رقیب تمدنی خود یعنی غرب را در ذهن دارند و این تجربه، ملت‌های مسلمان را خسته کرد و با همین خستگی وارد قرن بیستم شدند و در این قرن با تردیدهای بسیاری روبه‌رو شدند و باید اندیشمندان طوری عمل می‌کردند تا ضمن پاسخ به این تردیدها، هویت اسلامی و دینی ملت‌های منطقه را هم حفظ می‌کردند.

وی افزود: انقلاب اسلامی پاسخی به ایده‌های دوگانه بود و گفتمان انقلاب اسلامی صورتبندی جدیدی را ارائه داد و همچنین این گفتمان به نوعی پاسخ فکری به انسان مسلمانی محسوب می‌شود که در بیش از ۱۵۰ سال گذشته تجربه شکست در برابر تمدن غرب را داشته و سرخورده شده بود. پیش از وقوع انقلاب اسلامی انسان مسلمان به کل ناامید شده و فکر می‌کرد دیگر توفیقی برای مقاومت ندارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: شهید سلیمانی با توفیقی که در لبنان، غزه، سوریه و عراق به دست آورد به انسان مسلمان این اراده و اعتماد به نفس را داد که می‌توان با تمرکز به خود و ایستادن روی پای خود مقابل تمدن غرب ایستاد و لذا گفتمان مقاومت را نباید یک گفتمان ایرانی بلکه یک گفتمان جهانی دانست. همچنین این گفتمان یک گفتمان هویتی است و تکثیر آن تنها به بخش‌های شیعی منطقه محدود نشده بلکه به دیگر قلمروهای جهان اسلامی هم گسترش یافته است.

شیخ‌حسینی با بیان اینکه جامعه‌پذیر کردن مقاومت یکی از ویژگی‌های جبهه مقاومت است، گفت: بازیابی اعتماد به نفس و هویتی که انسان مسلمان در ۱۵۰ سال اخیر آن را از دست داده بود و او را مجبور به سازش با دشمن کرده بود دیگر ویژگی جبهه مقاومت است و ویژگی سوم هم مربوط به خلاقیت این جبهه است مثلاً گفتمان مقاومت بازیگران و افراد جدیدی را معرفی کرد و تنوع بازیگران را رقم زد و تنها خود را به بازیگران رسمی محدود نکرد.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha