پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۸
شناخت وظیفه طرفین و ایجاد محبت دو راهکار تحکیم بنیاد خانواده است

حوزه/ آیت الله طباطبایی نژاد با اشاره به برخی از مسائلی که سبب بروز اختلاف در خانواده می شود عنوان کرد: مهریه های سنگین، نداشتن تدبیر در زندگی، انتخاب های نادرست در هنگام گزینش همسر و ظاهر بینی سبب این اختلافات می شود، بنابراین بسیاری از مشکلات به دلیل این است که زن و مرد وظیفه اسلامی خود را انجام نمی دهند. 

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در دیدار جمعی از بانوان استانداری و معاونین و مشاورین دستگاه های دولتی اصفهان با اشاره به اهمیت تحکیم بنیان خانواده در اسلام اظهار داشت: استحکام بنیان خانواده با حرف و شعار عملی نمی شود و اگر بخواهیم بنیاد خانواده قوی باشد زن و مرد باید به درستی وظیفه خود را انجام دهند.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید " وَمِن ءَایَٰتِهِ أَن خَلَقَ لَکُم مِّن أَنفُسِکُمۡ أَزوَٰجٗا لِّتَسکُنُوٓاْ إِلَیهَا وَجَعَلَ بَینَکُم مَّوَدَّةٗ وَرَحمَةً "، یعنی مرد و زن باید در محیط خانواده آرامش طرف مقابل را به وجود آورد و خداوند محبتی را بین زن و مرد ایجاد می کند که این محبت زبانی نیست و یک محبت ویژه است.

امام جمعه اصفهان با بیان این که محور سلامت خانواده، محبت است گفت: این محبت باید در بین همسران همانند گل نگهداری شود و این کار دشوار و از همه چیز مهم تر است و این موضوع دستورالعمل های وسیع در اسلام دارد.

وی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) می فرماید "بهترین زن امت من کسی است که زمانی که شوهر خود را می بیند همسر خود را مسرور کند" و یا در رابطه با مرد روایت از معصوم است که می فرماید مرد باید نسبت به همسر خود کثیرالعفو باشد، لذا در همسرداری باید گذشت وجود داشته باشد.

آیت الله طباطبایی نژاد با اشاره به برخی از مسائلی که سبب بروز اختلاف در خانواده می شود عنوان کرد: مهریه های سنگین، نداشتن تدبیر در زندگی، انتخاب های نادرست در هنگام گزینش همسر و ظاهر بینی سبب این اختلافات می شود، بنابراین بسیاری از مشکلات به دلیل این است که زن و مرد وظیفه اسلامی خود را انجام نمی دهند.

وی افزود: در زمینه فرزندآوری و افزایش جمعیت نیز، یک زمان عنوان می شود که این کار برای جوانی جمعیت و پیر نشدن جمعیت ایران است، اما در عین حال باید اثرات منفی نداشتن فرزند دوم و بیشتر را نیز بیان کرد و باید به والدین گفت که با تک فرزندی به فرزند خود صدمه می زنند.

نماینده ولی فقیه در استان به تفاوت شرایط دوران پهلوی با شرایط کنونی پرداخت و عنوان کرد: در دوران پهلوی اگر چه شرایط فساد فراهم بود، اما فضای مجازی و گوشی تلفن همراه وجود نداشت و امروز در شرایطی هستیم که بنا بر روایت، دینداری از نگه داشتن آتش در کف دست دشوارتر است، با این وجود حضور زنان محجبه نشان می دهد کار انجام شده است، اما باید بیشتر انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: اکنون تنها حکومتی که در دنیا نزدیک تر به اسلام است نظام جمهوری اسلامی است و باید آن را حفظ کرد، البته نمی گوییم که به اسلام به طور کامل عمل می شود، اما نسبت به دیگران به اسلام نزدیک تر هستیم، لذا نباید هیچ گاه ناامید شد و باید بیشتر فعالیت نمود.

امام جمعه اصفهان هم چنین با تاکید بر مسئله گزینش بانوان در ادارات و دستگاه های دولتی تصریح کرد: یکی از کارهایی که باید انجام شود این است بانوانی که در ادارات کار می کنند حجاب و پوشش آنها در داخل و خارج از اداره تفاوت نداشته باشد، هم چنان که در گزینش به مسائل اعتقادی و حجاب پرداخته می شود باید در تمام دوران خدمت بانوان در ادارات، این مسئله مدنظر باشد و التزام عملی به اسلام به همین معنا است.

شناخت وظیفه طرفین و ایجاد محبت دو راهکار تحکیم بنیاد خانواده است

در ابتدای این دیدار مرضیه استکی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان در جلسه به ارائه گزارشی از فعالیت ها و اقدامات انجام شده در حوزه بانوان و خانواده پرداخت و اظهار داشت: در سطح استان۱۷۰ دستگاه دولتی وجود دارد و یک مشاور در هر دستگاه به نمایندگی از بانوان، مسائل و مشکلات را احصاء نموده و به دفتر خانواده و بانوان استانداری ارجاع می دهند.

وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به حوزه های مردمی به خصوص حوزه زنان و خانواده گفت: از مسائل مهمی که در استان مورد توجه قرار دارد مسئله تحکیم بنیان خانواده، تقویت و تعمیق باورهای دینی در بانوان، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت و بهورزی بانوان، افزایش جمعیت و نرخ باروری و اشتغال زایی زنان بوده که در دستور کار قرار گرفته است.

استکی با تاکید بر آسیب شناسی مسائل حوزه زنان و خانواده تصریح کرد: به دلیل این که دشمن به این حوزه توجه می کند این مسئله دارای اهمیت است و دشمن از ناحیه زن و خانواده قصد دارد به جامعه آسیب وارد کند و از طرفی نوع آسیب ها در مرکز استان با شهرستان ها متفاوت است.

وی توانمندسازی بانوان در عرصه های مختلف را دارای اهمیتی خاص عنوان کرد و ادامه داد: از موضوعات مهم دیگر، موضوع زیست عفیفانه در قالب الگوی سوم زن مسلمان است که دستگاه ها به آن توجه دارند و دوره ها و کارگاه های مختلفی را بر اساس وظایف ذاتی خود برگزار می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری به همه معاونت زنان ریاست جمهوری بودجه ۱۴۰۲ مورد بررسی ویژه ای قرار گرفت و یک درصد از بودجه دستگاه های اجرایی به طور ویژه به حوزه زنان و خانواده اختصاص داده شد.
در این دیدار تعدادی از بانوان نماینده دستگاه های حاضر در جلسه به ارائه گزارش و دغدغه های اصلی حوزه زنان پرداختند؛

شجاعی نماینده و مشاور بهزیستی با اشاره به این که سازمان بهزیستی استان اصفهان در حدود یک صد و ۵۰ هزار نفر تحت پوشش خود دارد اظهار داشت: به طور ویژه بهزیستی در حوزه کودکان بی سرپرست خدمات ارائه می کند و حدود یک هزار و ۸۰۰ کودک بی سرپرست در مراکز بهزیستی استان نگهداری می شوند.

وی افزود: هم چنین سازمان بهزیستی در زمینه آسیب ها، با خط تماس ۱۲۳ بانوان و کودکان تحت آسیب را مورد حمایت قرار می دهد و علاوه بر آن این سازمان در زمینه طلاق نیز مداخلات قوی داشته و بیشتر مشاورانی که در این زمینه فعال هستند از بهزیستی مجوز دارند.

در ادامه نیز بابالاساری نماینده بسیج جامعه زنان استان اصفهان با اشاره به برخی از موضوعات در حال پیگیری سازمان بسیج اظهار داشت: موضوعاتی مانند جمعیت ، الگوی سوم زن مسلمان، زیست عفیفانه، اشتغال خانگی، اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف از عمده مسائلی است که اکنون در بسیج پیگیری می شود.

وی اضافه کرد: در موضوع زنان و خانواده با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، مشکلی که به نظر می رسد وجود دارد این است که بیشتر مردان نسبت به این موضوعات توجیه نبوده و این توجیه باید نسبت به همه اعضای خانواده صورت گیرد.

باباسلاری با تاکید بر اولویت بخشی به مسائل حوزه زنان و خانواده هم افزایی و تعاملی بیشتر بین دستگاه ها را لازم دانست و تصریح کرد: در عین حال نقشی که ائمه جمعه ، مداحان و به خصوص فعالان در عرصه مساجد در حوزه زنان می توانند داشته باشند بسیار پررنگ است و البته بسیاری از ائمه جمعه در این باره فعال هستند.

در این جلسه هم چنین فلاحی به برخی دیگر از آسیب های حوزه زنان اشاره کرد و اظهار داشت: در بحث ازدواج با مشکلات عدیده ای مواجه هستیم، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، گرایش نوجوانان و جوانان به فرقه های مختلف، کم توجهی به جایگاه خانواده و زنان، بخشی از این مشکلات است، ولذا هم افزایی و مطالبه گری دستگاه ها در این باره می تواند راهگشا باشد.

وی افزود: در خصوص آسیب ها ، دوره ای با حضور ۲۰۰ نفر از افراد آسیب پذیر برگزار شد و هم چنین ۱۲ گروه تبلیغی به تعداد ۱۲۰ نفر فرقه های موجود را احصاء و بررسی نمودند و با حضور ۴۰ مبلغ و مشاور در کارگاه های حل تعارض، برای ۹۰۹ نفر مشاوره انجام شده است.

در این جلسه هم چنین معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور استان اصفهان گزارشی از حضور بانوان در عرصه دانشگاهی ارائه کرد و اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد از دانشجویان دانشگاه های پیام نور استان اصفهان از بانوان هستند و درصدی از آنها را بانوان خانه دار تشکیل می دهند، لذا دانشگاه پیام نور برای رفاه این قشر تحصیلات مجازی و الکترونیک را فراهم کرده است.

وی خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه های دانشگاهیان این است که زمانی که هشدارها در حوزه های مختلف داده می شود و پژوهش هایی از سال ها قبل انجام می شود متاسفانه تنها در شرایط اضطرار و بحران این پژوهش ها مورد توجه قرار می گیرد.

وی به حضور بانوان در زمینه تولید محصولات فناورانه و دانش بنیان و فعالیت این قشر از جامعه در جهت رفع نیاز کشور پرداخت و عنوان کرد: مسئله محور شدن و مأموریت گرایی دانشگاه ها و متولی شدن هر دانشگاه در یک حوزه پژوهشی و تحقیقاتی از اقداماتی است که دانشگاه ها در حال پیگیری آن هستند و دانشگاه پیام نور استان اصفهان متولی میز مسائل جمعیت و خانواده است و پیشنهاد می شود با محوریت دفتر امور بانوان استان، دبیرخانه دائمی آن شکل گیرد.
انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha