دکتر مهدی اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به خصوص سالروز ولادت باسعادت امام زین العابدین(ع) ابراز داشت: هنر بزرگ امام سجاد(ع) این بود که در بدترین و سخت ترین شرایط قهرآمیز با روش نرم و به صورت کاملاً فرهنگی و البته به طور غیرمحسوس سیاسی، دستاوردهای نهضت سیدالشهدا(ع) را حفظ و منتشر نمود، تا آن جا که به تعبیر بزرگان ما حتی نقش آفرینی زینب کبری (س) نیز در سایه هدایت های ولی خدا یعنی امام سجاد (ع) صورت گرفت که این نکته بسیار مهمی است.
وی همچنین با اشاره به این که مطالعه تاریخ زندگانی و امامت حضرت سجاد(ع) و توجه به دوره های تاریخی مصادف با این ایام حاوی مطالب بسیار آموزنده تاریخی است، افزود: انسان در عمق ادعیه و مناجات های عارفانه حضرت که بنگرد متوجه می شود که ایشان آگاهانه سبک زندگی و روش خاصی را انتخاب نمودند که در عین حال که ظاهراً مسالمت آمیز است اما افراد را مهیای نقش آفرینی برای دوره های بعدی در راستای تقابل جبهه حق و باطل می کرد، اما با این وجود باید به فرمایشات گهربار امام زین العابدین(ع) در مسایل اخلاقی و تربیتی نیز توجه کرد که برای امروز ما نیز بسیار ارزشمند و پرکاربرد است.
این مدرس دانشگاه همچنین گفت: امام سجاد(ع) در یکی از بیانات نورانی خویش نقل به این مضمون و به طور خلاصه می فرمایند شیعه کسی است که او را با آثار عبادت و نیز سادگی و بی آلایشی در زندگی می شناسند. در چهره او آثار عبادت نمایان است و وقتی که همه ساکت و خاموش هستند، به ذکر خدا می پردازد و زمانی که دیگران در خوشی های زودگذر غرق می شوند، او به فکر رشد و تعالی معنوی خود است و به عبادت و مناجات توجه ویژه دارد.
وی اضافه کرد: حضرت در جای دیگر می فرمایند که "سه چیز نجات بخش مؤمن است: این که زبانش را از غیبت مردم باز دارد، خود را به چیزی مشغول کند که در دنیا و آخرت او را سود دهد و بر گناهان، بسیار گریه کند. "
اسلامی در خاتمه بیان داشت: حقیقتاً اگر همه ما که داعیه شیعه و محب بودن این حضرات معصومین را داریم، در سبک زندگی فردی و اجتماعی خود این گونه باشیم که امام سجاد(ع) فرمود، در مسیر عاقبت به خیری و سعادتمندی حرکت کرده ایم و گرنه بی شک دچار خسران دنیا و آخرت می شویم.