سه‌شنبه ۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۸
حسینیه معلی؛ ثمره‌ی هدف گذاری درست رسانه ای

حسینیه‌ معلی با تکیه بر فرم ها و تکنیک‌های تلویزیونی و هنری این امکان را برای جامعه هدف خود به وجود آورده که مدیحه‌سرایان اهل بیت(ع) را خارج از چارچوب‌های مرسوم به تماشا نشسته و از بستر برنامه ای شاد به نکات مهم معارفی در این باره نیز عنایت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، برنامه"حسینیه‌ معلی" پس از گذشت چهار فصل از پخش نشان داده که حرف های بسیاری برای گفتن در قاب تلویزیون ایرانی دارد، کما این که در فصل اخیر به یکی از برنامه های پرمخاطب و جذاب تلویزیون تبدیل شده به نحوی که در بستر فضای مجازی نیز بخش هایی از این برنامه با استقبال مخاطبان این عرصه همراه بوده است.

البته ممکن است به لحاظ فرمی و یا حتی محتوایی، ایراداتی به این برنامه باشد، همچنان که برخی از کارشناسان و حتی مداحان سرشناس ضمن تأکید بر نقاط قوت حسینیه معلی به برخی ضعف ها نیز اشاره کرده اند که درجای خود قابل تأمل است اما به هر حال نمی توان کتمان کرد که یکی از مهم ترین بایسته های رسانه ملی، تولید و نمایش چنین برنامه‌هایی است.

به تعبیر برخی کارشناسان، حسینیه‌ معلی با تکیه بر فرم ها و تکنیک‌های تلویزیونی و هنری این امکان را برای جامعه هدف خود به وجود آورده که مدیحه‌سرایان اهل بیت(ع) را خارج از چارچوب‌های مرسوم به تماشا نشسته و از بستر برنامه ای شاد به نکات مهم معارفی در این باره نیز عنایت داشته باشند.

از سوی دیگر این برنامه نشان داده علیرغم برچسب هایی که به آن زده می شود به دنبال رقابت و داوری کردن نیست، کما این که به افراد پشت میز، لقب ذاکر اهل‌بیت(ع) داده شد نه داور یک مسابقه.

نکته حائز اهمیت دیگر ناظر به شعار زیبای این برنامه است"حسینیه‌ای برای ایران" چه آن که به خوبی توانسته با نشان دادن آداب و رسوم مناطق مختلف ایران در هنگام شادی و عزا، تصاویر مغفول‌مانده از آیین‌ محبان ائمه اطهار(ع) را به تصویر بکشد.

حقیقتاً حضور اقوام و گروه‌های گوناگون و اجراهایی متنوع در گویش و لهجه موجب شده که این برنامه، حسینیه‌ای برای تمام مردم ایران باشد و این نکته بسیار مهمی در راستای تعمیق وحدت و انسجام ملی در سایه نشان دادن آیین های شادی بخش با محوریت اهل بیت(ع) و به مناسبت اعیاد شعبانیه است.

نکته دیگر این که حسینیه معلی فراتر از نگاه به آیین های درون مرزهای پرگهر ایران اسلامی، توانسته با دعوت از افرادی از دیگر ملت ها حتی جلوه ی بین المللی به کار خود بدهد و همه این ها نشان می دهد این شب ها از طریق شبکه سوم سیما برنامه ای را به نظاره نشسته ایم که پیش از هر چیز دیگری، ثمره‌ی یک هدف گذاری صحیح رسانه ای است که امید است تولید و پخش چنین برنامه هایی در آینده نیز با قوت مضاعف تداوم داشته باشد.

سید محمدمهدی موسوی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۸
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • رضا قاسمی IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    کار مداح ها خیلی ارزشمنده اما نباید طوری بشه که شأن جلسه امام حسین(ع) زیر سوال بره
  • نقل IR ۰۷:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
    آقای مطیعی نقل کردند که حضرت آقا فرمودند کف زدن اشکالی ندارد، ولی نگفتند که ایشان مناسب مجالس مذهبی همان صلوات می دانند
  • حمید محمدی IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۵
    خیلی برنامه خوبیه جای برخی مداح ها هم توش خالی واقعاً مثل حاج محمود کریمی و حاج محمدرضا طاهری
  • سمیرا نادری IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۳
    خیلی هم مداح ها رو گنده نکنید ، این برنامه ها خوبه ولی زیادش شلوغش می کنن
  • مهدی مرادی IR ۰۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۳
    سلام یادداشت خوبی بود و منصفانه خداقوت
  • احمد رضا خزاعی IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۱
    سلام علیکم... ضمن تقدیر از نویسنده ی محترم اما نقدهایی هم وارد است. نقد اول واژه ی حسینیه است. اگر عنوان حسینیه نبود بیان حضرت عالی صحیح .اما وقتی نام مقدس حسینیه گذارده شده است. این رفتارها و موسیقی ها و.... شایسته ی حسینیه نیست.
    • ویرایش IR ۰۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۶
      احسنت. بجا.
    • نعم IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۲
      اسنت. بجا.