به گزارش خبرگزاری حوزه، دفتر دوم کتاب «امداد فرهنگی از ادبیات و تجربه (جایگاه و کاربرد اعتقادات و آموزههای دینی)» اثر محمدمهدی احمدی فراز، مجید جعفریان و سید روح الله موسوی زاده است که در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۴۸ صفحه به چاپ رسید.
یکی از ضروریات کنونی در گسترش فرهنگ دینی، بیان اندیشههای دینی با رویکرد علمی نیاز محور، مسئله محور و کاربردی است.
شناسایی نیازهای معنوی اخلاقی جامعه و پاسخ مؤثر به این نیاز به صورت فرایند محور یکی از مهمترین خواستههای نسل امروز میباشد. نگارندگان بر اساس دو دهه تحقیقات بنیادی تجربی و ارتباط با آسیب دیدگان مانند بیماران سخت درمان، مددجویان زندان، درمان جویان مراکز ترک اعتیاد و غیره بر اساس روش شناسی موضوعی شهید صدر نیازهای مخاطبان را شناسایی و اولویت بندی کردند و برای پاسخ اقناعی به این نیازها به صورت تیمی با روانشناسان، روانپزشکان، مددکاران و غیره محتواسازی نمودند. آنگاه این بستههای آموزشی در مرحله آزمایش قرار گرفت و نتایج چند مسئله به صورت پروتکل با فرایند علمی در این نوشتار مطرح گردیده است. ماحصل تحقیقات نگارنده در حوزه سلامت معنوی و دعا در بیش از ۲۵ کتاب و مقاله منتشر گردیده است.
ساختار اثر
این کتاب در پنج فصل تالیف شده است؛ فصل اول با عنوان «دین و امداد فرهنگی» به بررسی تجربههای دینی و اخلاقی مبنای حرکت امدادی و نگاه عملکردی به دین جایگزین نگاه کارکردی پرداخته و کاربردی کردن الهیات و نگاه نظاممند در ارائه تجربههای دینی و سرمایه اجتماعی دینی ابزاری برای درونیسازی هنجارها را تبیین کرده است.
فصل دوم با عنوان «اصول عام و مؤثر در امدادگری» غربالگری معنوی و شناخت تعارضات معنوی را مورد تأکید قرار داده است.
نویسنده در فصل سوم با عنوان «واکاوی فهم دعا و اجابت بر اساس تجربه زیسته» مراجعین و نگرشهای مذهبی نادرست یا ناقص آنان و شیوه پاسخگویی، زمینههای ایجاد تعارض در فهم از دعا و اجابت و پاسخ تکمیلی به تعارض جهت ارتقای دانشی امدادگر را بیان کرده و تمرین و تکلیف، اصطلاح نامه خالص امدادگر و جدول کارگاهی خاص امدادگر با رویکرد تجربی را به رشته تحریر درآورده است.
فصل چهارم با عنوان «واکاوی فهم توکل بر اساس تجربه زیسته» به بررسی مراجعین و نگرشهای مذهبی نادرست یا ناقص آنان و شیوه پاسخگویی، زمینههای ایجاد تعارض در فهم توکل و پاسخ تکمیلی به تعارض جهت ارتقای دانش امدادگر پرداخته و تمرین و تکلیف، اصطلاح نامه خاص امدادگر و جدول کارگاهی خاص امدادگر با رویکرد تجربی را بیان میکند.
«واکاوی فهم عدالت خدا بر اساس تجربه زیسته» عنوان پنجمین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن مراجعین و نگرشهای مذهبی نادرستی یا ناقص آنان و شیوه پاسخگویی، زمینههای ایجاد تعارض در فهم عدالت الهی و پاسخ اجمالی و تکمیلی به تعارض جهت ارتقای دانشی امدادگر تشریح شده و تمرین و تکلیف، اصطلاح نامه خاص امدادگر و جدول کارگاهی خاص امدادگر با رویکرد تجربی به نگارش درآمده است.
علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.
نظر شما