حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به مهندسی پیام دستگاههای رسانهای معاند و تاکتیکهای جنگ شناختی دشمن به بهانه ماجرای درمانگاه قم، اظهار کرد: دشمن در پی تضعیف و جدایی پیوند ناگسستنی مردم و روحانیت است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که روحانیت از استوانههای اصلی فرهنگی کشور است، لذا دشمن خصومتهای خود را علیه این قشر افزایش داده است، ادامه داد: جامعه روحانیت هم در پیروزی انقلاب اسلامی و هم در رشد و شکوفایی این نظام نقشی فعال داشته است، پس هم علت موجده و هم علت مبقیه انقلاب است.
وی به جنگ شناختی و ترکیبی دشمن اشاره کرد و در توضیح ماهیت آن گفت: دشمن با استفاده از ابزارهای ارتباطات جمعی بویژه فضای مجازی، درصدد است با محتوای ساختگی و مستندسازی خبری مردم را به شدت از نظر ذهنی و شناختی نسبت به دین و روحانیت دلزده و افکار آنان را بمباران کند تا از این طریق جایگاه مدنی و سرمایه اجتماعی مرجعیت دین و روحانیت را تضعیف کند.
به گفته مدیر گروه فقه هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، طرح خروج روحانیت از قدرت سیاسی و اجتماعی مدتهاست کلید خورده و ناتوانی و سوءمدیریت برخی از مدیران کشور به ویژه در عرصه اقتصادی را به ناکارآمدی اداره دین گره زده اند و دشمن عامل آن را ساختار نظام ولایت فقیه با محوریت نهاد روحانیت القاء می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی یادآور شد: نباید از این نکته غافل شد که پروژه تولید تنفر از قم، حوزه، روحانیت با هدف کاهش میدان نفوذ و اقناع دین و مرجعیت دینی دنبال می شود و ماجرای عمامه پرانی، ترورهای کور روحانیت در حرم رضوی و ارسال تصاویر دوربین های مدار بسته درمانگاه قم به رسانههای معاند حکایت از ادامه پروژه تضعیف جایگاه و پایگاه این قشر تأثیرگذار دارد.
استاد حوزه علمیه قم بر این نکته تاکید کرد که روحانیت زدایی از مراکز علمی و اجرایی نیز که از زبان مخالفان و معاندان نظام و برخی از دوستان داخلی دنبال می شود و به بزرگان انقلاب نسبت می دهند در حقیقت خالی کردن این قشر از بدنه نظام است
وی در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ پیرامون ترفند تخریب روحانیت، اظهار کرد: حضرت آقا فرمودند «ممکن است بعضی بگویند اگر حوزههای علمیه وارد مسائل جهانی، مسائل سیاسی، مسائل چالشی نمیشدند، اینقدر دشمن نمیداشتند و محترمتر از امروز بودند. این مغالطه است. اولاً حاشیهنشین شدن حوزهی علمیهی قم و هر حوزهی علمیهی دیگری به حذف شدن میانجامد. وارد جریانات اجتماع و سیاست و مسائل چالشی نبودن، بتدریج به حاشیه رفتن و فراموش شدن و منزوی شدن میانجامد. لذا روحانیت شیعه با کلیت خود، با قطع نظر از استثناهای فردی و مقطعی، همیشه در متن حوادث حضور داشته است. برای همین است که روحانیت شیعه از نفوذ عمقی در جامعه برخوردار است که هیچ مجموعهی روحانی دیگری در عالم چه اسلامی و چه غیر اسلامی از این عمق و از این نفوذ برخوردار نیست.
ثانیاً اگر روحانیت میخواست در حاشیه و در پیادهرو حرکت کند و منزوی شود، دین آسیب میدید. روحانیت سرباز دین است، خادم دین است، از خود منهای دین حیثیتی ندارد. اگر روحانیت از مسائل اساسی - که نمونهی برجستهی آن، انقلاب عظیم اسلامی است - کناره میگرفت و در مقابل آن بیتفاوت میماند، بدون تردید دین آسیب میدید؛ و روحانیت هدفش حفظ دین است
ثالثاً اگر حضور در صحنه موجب تحریک دشمنیهاست، این دشمنیها در یک جمعبندی نهائی مایهی خیر است. آن دشمنیهاست که غیرتها و انگیزهها را تحریک میکند و فرصتهائی برای موجود زنده میآفریند.
دو مفهوم غلط و در واقع دو تهمت را دشمن به عنوان تاکتیک مطرح کرده است: یکی طرح مسئلهی حکومت آخوندی است. میگویند در ایران حکومت آخوندی، حکومت روحانی بر سر کار است. این را نوشتند، گفتند، ترویج کردند، تکرار کردند. دیگری طرح موضوع آخوند حکومتی است؛ تقسیم آخوند به حکومتی و غیر حکومتی. هدفشان از طرح این دو مفهوم انحرافی و غلط این بود که اولاً نظام اسلامی را از پشتوانهی عظیم فکری و نظری و استدلالی و علمی علمای دین محروم کنند؛ ثانیاً روحانیت مسئول را، روحانیت انقلابی را، روحانیت حاضر در صحنه را که در مقابل دشمنیها سینه سپر کرده است، به خیال خودشان منزوی کنند، بدنام کنند.»
حجت الاسلام والمسلمین نهاوندی در پایان خطاب به حوزویان اظهار کرد: فضلا و طلاب حوزه با آگاهی کامل از نقشه دشمن، نسبت به بازی های رسانهای هوشیار بوده و قبل از هر گونه اظهار نظر و کنش رسانهای نسبت به لوازم و آثار آن اطلاع دقیق حاصل کنند.
انتهای پیام
نظر شما