به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، پیش کنفرانس همایش بین المللی «۷۵ سال اشغالگری در فلسطین» به همت معاونت پژوهش نمایندگی جامعة المصطفی در پاکستان در سالن کنفرانس هتل اسلام آباد با حضور صاحب نظران، اندیشمندان و نخبگان علمی، مذهبی و سیاسی پاکستان در دو بخش پنل تخصصی و کنفرانس برگزار شد.
الف: پنل تخصصی تحت عنوان «بررسی معادلات جهانی بعد از عملیات موفقیت آمیز وعده صادق»
برنامه با تلاوت کلام الله مجید توسط قاری بین المللی آقای وجهت رضا آغاز شد.
صاحب نظران و کارشناسان مسائل راهبردی، ابعاد مختلف اوضاع سیاسی، اقتصادی و نظامی جهان پس از عملیاتهای طوفان الاقصی و وعده صادق را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
۱۔ سرتیب دکتر محمد خان، استاد برجسته مدیریت استراتژیک و روابط بین الملل دانشگاه دفاع ملی پاکستان گفت: اساس رژیم صهیونیستی پس از عملیات وعده صادق به طور کامل شکسته شده است. بر خلاف تصور نادرست دولتمردان کشورهای اسلامی، اسرائیل از هر نظر در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد. ارتش اسرائیل به جز کشتن کودکان دیگر توانایی جنگ میدانی را ندارد. اگر همه کشورهای اسلامی فقط ۱۰ درصد از رشادت های ایران را خرج کنند، اسرائیل روی این کره خاکی وجود نخواهد داشت.
۲۔ پروفسور شهزاد شام، رئیس گروه مطالعات سیاسی امور خاورمیانه مؤسسه مطالعات سیاست اسلام آباد بر نقش محوری جمهوری اسلامی ایران در مسائل جهان اسلام و همچنین در مسئله فلسطین تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسائل جهان اسلام نقش محوری دارد. ایران میتواند نقش اصلی را در ایجاد یک بلوک جدید سیاسی، اقتصادی و دفاعی ایفا کند. دیر یا زود بلوک جدیدی متشکل از چین، پاکستان، ایران، افغانستان، ترکیه، روسیه، مالزی و دیگر کشورها شکل خواهد گرفت.
۳۔ دکتر آصف لقمان قاضی، دبیر سیاست خارجی حزب جماعت اسلامی پاکستان تأکید کرد: مردم پاکستان تمام قد در دفاع از فلسطین و جبهه مقاومت ایستادهاند و ما هرگز تسلیم پروژه شیطانی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نخواهیم شد.
۴۔ دکتر عبد الباسط مجاهد، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه علامه اقبال گفت: اسرائیل با وجدان جهانیان روبرو شده است. امروز اسرائیل حتی در میان قوم یهود نیز منفور است.
۵۔ عبدالله حمید گل، تحلیلگر مسائل راهبردی گفت: در شش ماه گذشته، اسرائیل یک ابرقدرت پوشالی بود، اما اکنون مطمئن هستیم که اسرائیل از تار عنکبوت ضعیفتر است. آنچه در دنیای غرب به ویژہ در آمریکا و اروپا شاهد آن هستیم، کمتر از معجزه نیست و این اثر خون ناحقی است که در غزه ریخته شد.
۶۔ دکتر نازیه یونس، نویسنده، فعال حقوق بشر و استاد دانشگاه گفت: نظرسنجیها در کشورهای عربی نشان میدهد که شهروندان تا ۹۰ درصد از دولت خود متنفرند. به همین ترتیب، در کشورهای غربی با وجود سلایق مختلف، اکثریت قریب به اتفاق شهروندان کشورهای اروپایی مخالف سیاستهای کشورهای غربی در قبال فلسطینیها هستند. این یک پدیده جدید است، نمیتوان به سادگی از آن گذشت.
۷۔ دکتر عمر ریاض عباسی، کارشناس مسائل بین الملل و استاد دانشکده نیروی دریایی ارتش گفت: برخی از کشورهای اسلامی به اسلام و امت اسلامی خیانت کردهاند، در حالی که حتی آب به روی بچههای غزه بسته شده است. این کشورها با تجارت میلیاردی تنفس را برای اقتصاد در حال مرگ رژیم صهیونیستی فراهم میکنند.
۸۔ دکتر عبدالواسع، عضو اتقاق فکر IPCI گفت: ایران توان دفاعی اسرائیل و متحدان منطقهای و بین المللی آن را در جریان عملیات وعده صادق ارزیابی کرده است. رسیدن موشکهای ایرانی به هدف، با شکستن تمامی موانع دفاعی نشان میدهد که نیروهای مقاومت، تعادل دفاعی و نظامی جهانی را که شکستن آن تا دیروز غیرممکن میدانستند، برهم زدهاند.امروز معادلات دفاعی و سیاسی کاملاً به هم ریخته است و این بزرگترین دستاورد نیروهای مقاومت است۔
ب: کنفرانس تحت عنوان «تجاوزات اسرائیل - آزادی فلسطین؛ فرصتها و چالشهای پیش رو»
در این برنامه، رهبران سیاسی و مذهبی، حقوقدانان، دانشگاهیان، روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشر و نمایندگان احزاب مختلف شرکت داشتند. شرکت کنندگان با محکومیت ادامه جنایات رژیم صهیونیستی بر ضد بشریت در سرزمینهای اشغالی، وضعیت غزه را بزرگترین کشتار تاریخ خواندند و این بحران انسانی را عامل شناسایی چهره واقعی مدعیان غربی حامی حقوق بشر و نیز روایتی شرمآور برای تاریخ بشریت دانستند.
پروفسور دکتر قبله ایاز، رئیس شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان گفت: آنچه در فلسطین به ویژه در غزه میگذرد و جنایت بزرگی که اسرائیل با کمک دولتهای غربی، بر ضد بشریت انجام میدهد، نقاب از چهره واقعی غرب برداشته شده است. اکنون شعارهای دروغین غرب مانند حقوق بشر، دموکراسی و حقوق زنان و کودکان، بیهوده و بیمعنا شده است. جهان اسلام به جای غرب باید به ملت و ایمان خود تکیه کنند. ما میتوانیم پیروز هر میدان باشیم.
مفتی پیر معرفت شاه، دبیر جمعیت هدایه الهادی گفت: رویکرد بسیار تأسف بار دولتمردان اسلامی باعث شد که رژیم صهیونیستی در هشت ماه گذشته بزرگترین کشتار تاریخ معاصر جهان را بر ضد کودکان و مردم مظلوم غزه انجام دهد.
سید ضیاء الله شاه بخاری، رئیس حزب جمعیت اهل حدیث پاکستان تأکید کرد: علاوه بر جنگ نظامی بر ضد رژیم صهیونیستی که حماس و حامیان این گروه مقاومت از جمله جمهوری اسلامی ایران پرچم دار آن هستند، اقشار مختلف جوامع مسلمان باید برای پیروزی در جنگ نظریهها بر ضد رژیم کودک کش اسرائیل تلاش کنند.
مولانا محمد خان شیرانی، رئیس جمعیت علمای اسلام و رئیس سابق شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان خواستار وحدت جهان اسلام برای دفاع یکپارچه از فلسطین شد و نقش منفعلانه برخی از کشورهای منطقه در بحث فلسطین و همزمان تبدیل شدن آنان به سپر دفاعی برای اسرائیل را محکوم کرد.
پرفسور مولانا محمد ابراهیم خان، امیر جماعت اسلامی (کی پی کی) با تمجید از پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی ایران بر ضد اسرائیل، گفت: ایرانیان ثابت کردند که رژیم اشغالگر صهیونیستی قابل نفوذ است و امنیت پوشالی آن در برابر حمله بیسابقه ایران با خاک یکسان شدہ است۔
دکتر ناصر شیرازی، مدیر عامل مرکز مطالعات استراتژیک پاکستان و خلیج فارس گفت: استفاده از ظرفیت رسانهای کشورهای اسلامی بر ضد رژیم صهیونسیتی، پیگیری و برجسته سازی روند بررسی پروندههای بین المللی بر ضد صهیونیستها در رسانهها، همکاریهای علمی و دانشگاهی در زمینه موضوعات مربوط به فلسطین و مهمتر از همه، فضا سازی بر ضد رژیم کودک کش اسرائیل در تمامی بخشهای جامعه از جمله دانشگاهها، شبکههای اجتماعی، پارلمانها، روزنامهها و کتابها مؤثرترین راهکارهای پیروزی در جنگ نظریههاست۔
دکتر آسیه ناصر از رهبران مسیحی، عضو پارلمان ملی و فعال حقوق بشر، نقش آمریکا و کشورهای غربی را شرم آور توصیف کرد و گفت: امروز غزه نماد مظلومیت در جهان است و آمریکا، کشورهای اسلامی و اسرائیل در مقام عمل در صف واحد قرار دارند۔
شیخ امین شهیدی، رئیس امت واحده پاکستان طی سخنرانی خود راهکارهای کمک به مردم غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و همگرایی هر چه بیشتر کشورهای اسلامی در خصوص مسئله فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار داد.
پرفسور محی الدین هاشمی، رئیس دانشکد الهیات دانشگاه علامه اقبال و امام جمعه کاخ ریاست جمهوری، ضمن حمایت از جنبش ضد صهیونیستی در آمریکا و اروپا گفت: حق آن بود که چنین حرکتی از دانشگاههای کشورهای اسلامی شروع میشد، اما متأسفانه نظام آموزشی رایج در کشورهای اسلامی در کنار هویت، حمیت و عزت را از دانشجویان و نسل جوان ما نیز سلب میکند. وی نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به فلسطینیان و مقابله با اسرائیل را حرکتی بسیار شجاعانه توصیف کرد۔
پرفسور رشید احمد، استاد دانشگاه پیشاور با تمجید از مواضع مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از ملتهای مظلوم منطقه به ویژه فلسطین، گفت: حاکمان سازشکار کشورهای اسلامی شهامت مقابله با ملتهای خود را ندارند، همچنان که رهبران غربی در مقابل بیداری و عدالتخواهی ملت خود درمانده هستند.
طلعت رضوان، حقوقدان و عضو شورای حقوق بشر بدون مرز گفت: شورای حقوق بشر بدون مرز، پرونده بر ضد جنایات ضد بشری اسرائیل را در دادگاه بین المللی حقوق بشر پیگیری میکند و ما در حال حاضر در حال جمع آوری امضا از بیش از دو میلیون وکیل از سراسر جهان هستیم.
سناتور مشتاق احمد خان از سیاستمداران برجسته در بخش پایانی و جمع بندی این کنفرانس چند نکته مهم به عنوان بیانیه شرکت کنندگان کنفرانس بر اساس اولویت بندی جهت کمک به مردم غزه و پس از آن شکست نظامی اسرائیل ارائه کرد که به شرح ذیل است :
۱۔ تلاش جمعی در سطح بین المللی برای آتش بس فوری در غزه
۲۔ تسهیل بازگشایی کریدورهای دائمی کمکهای بشردوستانه برای فلسطین
۳۔ فعال سازی هر چه بیشتر سازمان همکاری اسلامی برای دفاع از ملت فلسطین در سطح بین المللی
۴۔ ایجاد صندوق مشترک برای کمک به مردم فلسطین در میان کشورهای اسلامی
۵۔ قطع کامل روابط دیپلماتیک کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی
۶۔ تحریم اقتصادی و عدم استفاده از کالاهای صهیونیستی
۷۔ حمایت نظامی کشورهای اسلامی از گروههای مقاومت اسلامی در منطقه
۸۔ تشکیل نیروی ویژه «آزادیبخش فلسطین» توسط ارتش و نیروهای مسلح کشورهای اسلامی
در پایان، دکتر کاظم سلیم، معاون پژوهش نمایندگی المصطفی در پاکستان ضمن تشکر از مهمانان گرامی بیانیه علمی کنفرانس را قرائت کرد۔
نظر شما