به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی شامگاه شنبه ۲۲ اردیبشهت ماه در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید محمد شوالا حیدرا از رهبران شیعیان و عضو ارشد مجلس اعلای اسلامی کشور مالی و هئیت همراه اظهار کرد: مهمانوازی، برادری و احترام ملت ایران نه از روی فرهنگ و عادت بلکه نشأت گرفته از آموزه های دینی و سیره اهلبیت(ع) است، چرا که مسلمانان چه شیعه و چه سنی یک پیکره واحد در دین مبین اسلام بوده و همه برابر، یکی و یکسان هستیم.
مدیر حوزههای علمیه به اهمیت دومین قاره بزرگ و پرجمعیت جهان بعد از آسیا اشاره کرد و افزود: بیش از دو دهه از عمرم را با قاره آفریقا و مسائل آن زیستهام، سفرهای متعددی به این قاره بزرگ داشته و همیشه نسبت به این قاره مظلوم و رنجکشیده، دغدغهمند بودهام. به طوری که اگر قرار بود جایی را غیر از ایران برای خدمت انتخاب کنم، حضور در قاره مظلوم آفریقا بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر بخواهم به میزان محبت و علاقه جمهوری اسلامی ایران به قاره بزرگ آفریقا اشاره کنم، همین بس که در زمان حیات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و در حال حاضر حضرت امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، نسبت به قاره آفریقا عشق میورزیدند و احترام فوقالعادهای قائل بودند. این اندیشه امامین انقلاب از اصول اصلی و راهبردی انقلاب اسلامی است.
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات منطقه و جهان اشاره کرد و گفت: آنچه مسلم و قطعی است قاره آفریقا در آینده معادلات جهان نقش و سهم بسزایی خواهد داشت. قاره آفریقا در اثر استعمار زجرهای زیادی کشیده است و به فضل الهی امروز بیداری اسلامی در مردم مظلوم و ستمدیده این قاره ایجاد شده است و بدون تردید انقلاب اسلامی و ما به عنوان حوزه علمیه در خدمت جامعه آفریقا هستیم و این وظیفه مهم الهی، انسانی، اسلامی و انقلابی ایران اسلامی است.
مدیر حوزه های علمیه افزود: امروز جمهوری اسلامی در بحث نهضت های آزادیبخش و جبهه مقاومت لبنان، عراق، فلسطین، یمن و سایر جریان های جبهه مقاومت مداخله ای ندارد و این نهضت ها و ایستادگی ها تماماً تأثیرپذیر از انوار الهی و عالم تاب انقلاب اسلامی است که همچون خورشید پرتو افکنی دارد و امید است با توجه به خیزش دانشجویان آمریکا و اروپا، شاهد حضور پرشور جامعه نخبگانی، دانشگاهی و حوزوی ضد صهینونیستی در قاره بزرگ آفریقا باشیم.
آیت الله اعرافی تربیت ایمانی، اخلاقی، اجتماعی و به دور از تفکرات مذهبی را راهبرد مراکز علمی آموزشی حوزوی و بین المللی همچون جامعه المصطفی العالمیه اعلام کرد و ادامه داد: امروز جامعه المصطفی به عنوان امتداد بینالمللی حوزه های علمیه بدون اینکه کوچکترین تحمیلی از باورها، عقاید و اندیشه های مذهبی خود داشته باشد، به تربیت درست و صحیح علمی، ایمانی، اخلاقی، اجتماعی طلاب با هر نوع نگرش و مذهب اهتمام دارد، چرا که آینده جهان از آنِ تفکر معنوی و الهی است و قاره بزرگ آفریقا میتواند پیشگام آن باشد.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: نقش علمای آفریقا در همبستگی و یکپارچکی ملتهای آفریقایی با هر نوع مذهب و دینی بسیار حائز اهمیت است؛ مصالح کشورها و ملت های آفریقایی در یکپارچگی و وحدت تمام اقوام، فرق، مذاهب و ادیان الهی است، لذا علمای آفریقا پرچمدار وحدت و انسجام در میان ملت های آفریقایی هستند.
۳۱۳/۱۷