پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۱
دومین گزارش هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد رئیس جمهور

حوزه/ دومین گزارش هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد رئیس جمهور و هیئت همراه منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، مرکز ارتباطات ستادکل نیروهای مسلح دومین گزارش هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد رئیس جمهور و هیئت همراه را منتشر کرد که به شرح زیر است:

۱. برابر گزارش دریافتی از سازمان هواشناسی در مورخه ۳۰/۰۲/۱۴۰۳، هوای حاضر و پیش بینی فرودگاه تبریز (مبداء) تا مقصد اول و دوم گروه پروازی (پل آغبند و سد قیز قلعه سی) تا ساعت ۰۸.۵۰ صبح مساعد و متناسب با شرایط پرواز با دید (VFR) بوده است لکن هوای مسیر برگشت با دریافت آخرین اسناد دریافتی و اظهارات خلبانان و سرنشینان دو بالگرد دیگر نیاز به بررسی بیشتر دارد که متعاقبا اعلام می‌گردد.

۲. بخش اعظمی از اسناد، سوابق و مدارک مرتبط با تعمیر و نگهداری بالگرد سانحه دیده مورد بررسی دقیق قرار گرفت و اشکالی که به لحاظ تعمیرات و نگهداری بتواند در وقوع سانحه موثر باشد مشاهده نشد.

۳. با بررسی به عمل آمده و محاسبات صورت گرفته، ظرفیت بالگرد از جهت تعداد سرنشین و تجهیزات، متناسب با حداکثر وزن استاندارد بالگرد در شروع پرواز و به هنگام برخاستن از مبداء تا مقصد و مسیر برگشت در حد مجاز رعایت گردیده است.

۴. بر اساس پیاده سازی مکالمات ضبط شده بین خلبانان گروه پروازی، آخرین تماس با خلبانان بالگرد سانحه دیده تا زمان وقوع حادثه و عدم پاسخگویی آن‌ها ۶۹ ثانیه طول کشیده است و هیچ گونه اعلامی مبنی بر وضعیت اضطراری ضبط نگردیده است. (زمان تقریبی اعلام شده (حدود ۱.۵ دقیقه) در گزارش اوّل با پیاده سازی نوار ضبط شده در بالگرد MIL-۱۷، ۶۹ ثانیه تأیید می‌گردد).

۵. با توجه به نمونه برداری و آزمایشات صورت گرفته از بقایا و قطعات بالگرد و نحوه پراکندگی آن‌ها و فواصل اجزاء جدا شده از بدنه اصلی، وقوع انفجار ناشی از خرابکاری در جریان پرواز و لحظات قبل از برخورد به دامنه ارتفاعات منتفی است.

۶. در طول مدت ماموریت و تا ۶۹ ثانیه قبل از وقوع سانحه، تماس روی فرکانس‌های مشخص شده با بالگرد سانحه دیده برقرار بوده و آخرین تماس و پیام نیز توسط فرمانده گروه پروازی (شهید مصطفوی) صورت گرفته است لذا هرگونه بروز اختلال در سامانه ارتباطی و یا تداخل فرکانسی منتفی است. (لازم به ذکر است ارتباط بین دو فروند بالگرد دیگر کماکان تا فرود در معدن مس سون گون ادامه داشته است).

۷. برابر گزارش کارشناسان تخصصی آثاری ناشی از اقدامات جنگ الکترونیک بر روی بالگرد سانحه دیده مشاهده نشده است.

یادآوری می‌گردد تا زمان کشف علت اصلی سانحه، بررسی آزمایشات و تجزیه و تحلیل داده‌ها ادامه می‌یابد و نتایج اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۴
  • اکبر IR ۰۶:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۰
    وقتی به گفته شاهد عینی(راننده کامیون)، فخری زاده توسط چهار سرنشین یک خودروی سواری به شهادت رسید، اعلام شد از کره ماه حمله صورت گرفته و عامل آن را یک اخراجی از نیروهای مسلح معرفی کردند! ستادکل هم با تایید(!!!) آن گفت، شخص اخراجی هنوز به طور کامل استخدام نشده بوده، لیکن از جامعه نیروهای مسلح نیست. اینطوری میخواهی دنبال علت سانحه بگردی؟؟
  • زهرا IR ۰۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۰
    من که اگر در خیابان پولی گم کرده باشم، همان مسیر را برمی گردم شاید که پیدایش کنم، چرا پس از ۶۹ ثانیه که دیدید تماس از دست رفته، همان لحظه راه را برنگشتید تا در اسرع وقت پیدایشان کنید؟
    • محسن IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      وزیر راه(آقای بذرپاش) در شبکه خبر گفت: برای شناسایی دقیق منطقه بر اساس آنتن تلفن همراه نیاز به سه آنتن بی‌تی‌اس در آن منطقه بود، که یک آنتن بی‌تی‌اس وجود داشت! آقای وزیر نه با رییس جمهور توی یک بالگرد نشستی، نه درست کارشناسی کردی و نه راه آمده را دوباره بازگشتی!
    • همتی IR ۰۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
      دایره و خطی بکشید که در دو نقطه یکدیگر را قطع کرده باشند، مرکز دایره، ایستگاه امواج تلفن همراه و خط، مسیر حرکت هلیکوپتر می باشد؛ یکی از دو نقطه تلاقی خط و دایره روی نقشه، مکان دقیق سانحه بالگرد را نشان می دهد؛ هم مسیر حرکت هلیکوپتر مشخص بوده و هم تماس با شهید آل هاشم، شعاع دایره را تعیین می نموده؛ ولی جستجو به صورت گشتن تمام حوالی اطراف نقطه وقوع حادثه، تنها اتلاف وقت بوده، و مانند پزشکی که با تجویز اشتباه دارو یا انتخاب نادرست روش درمان، جان بیمار را می گیرد، عمل نموده است!!!
  • محسن IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۰
    عکس لاشه هلیکوپتر و قرارگیری دم آن نشان می دهد در حال پایین آمدن از ارتفاع بوده، لذا احتمال برخورد مستقیم با ارتفاع، منتفی می گردد و هیات بررسی باید با جدیت علت سانحه را بررسی نماید.
  • کریمی IR ۰۶:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۰
    انفجار قبل از برخورد میتوانسته در هر ارتفاعی صورت گرفته باشه، یعنی حتی در فاصله نیم متری زمین، آنوقت فاصله اجزای جدا شده همین بود که الان هست!!! پس انفجار قبل از برخورد را نمی توان منکر شد.