شنبه ۹ تیر ۱۴۰۳ |۲۲ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jun 29, 2024
کتاب الغدیر

حوزه/ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همزمان با عید سعید غدیر خم، کتاب «غدیر از بیان علی بن موسی الرضا(ع)» برگرفته از بیانات ارزشمند حضرت رضا (ع) در سفر خود به خراسان در روز عید غدیر خم را، معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد،‌ بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همزمان با عید سعید غدیر خم، کتاب «غدیر از بیان علی بن موسی الرضا(ع)» برگرفته از بیانات ارزشمند حضرت رضا (ع) در سفر خود به خراسان در روز عید غدیر خم را، معرفی کرد.

اثر حاضر مشتمل بر موضوعاتی چون خطبه حضرت علی(ع) در غدیر، به روایت حضرت رضا(ع)، گواهی به یگانگی خدا و نبوت محمد(ص)، هادیان بشر پس از پیامبر(ص)، جمعه و غدیر دو عید بزرگ برای مؤمنان، تفسیر «غدیر»، علی(علیه السلام) نگران افراط‌ها و تفریط‌ها و پیام غدیر برای دوستان حضرت علی(ع) ، است.

در بخش مقدمه این کتاب، آمده است: غدیر خم به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای جهان اسلام شناخته می‌شود که در طول تاریخ از سوی مورخان و مفسران به گونه‌های مختلف تعبیر شده است، اهل بیت پیامبر(ص) و امامان بر حق شیعه، به منظور دور نگه داشتن این واقعه از خطر فراموشی از هر فرصتی استفاده و احادیث و روایات بسیاری را نقل کرده‌اند تا خاطره گرامی آن روز را، زنده نگه دارند.

همچنین در بخش دیگر آمده است: از بین احادیث و روایات نقل شده، آنچه که ما را با اهمیت واقعه غدیر و نقش عظیم و سرنوشت‌ساز آن در هدایت و نیکبختی بشر آشنا می‌کند، روایت امام علی بن موسی الرضا(ع) از خطبه حضرت علی(ع) در غدیر خم است که به تفصیل در کتاب «غدیر از بیان علی بن موسی الرضا(ع)»، تشریح و تفسیر شده است.

در بخشی از این اثر به پیام «غدیر» این گونه اشاره شده است، حضرت رضا(ع) بیان می‌دارند: هرچند «علی راه خداست» اما در راه متوقف نشوید، زیرا راه برای پیمودن و رسیدن به مقصد متعالی هستی است»، ایشان تأکید دارند که تفسیر قرآن، سنت پیامبر(ص)، معرفت دینی و شیوه زندگی را از علی(ع) بیاموزید تا در پیشگاه الهی گرفتار شرک و کفر نشوید،ایشان این روز را با اهمیت و پر فضیلت تر از روزهای دیگر می‌دانند، زیرا در این روز فرج و گشایش بزرگی حاصل شده که مشکلات و نابسامانی‌ها را ،مرتفع ساخته است.

کتاب «غدیر از بیان علی بن موسی الرضا(ع)» نوشته احمد آقایی، در شمارگان ۱۰ هزار نسخه توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی چاپ و منتشر شده است.

این اثر در سال ۸۲ به چاپ رسیده و در ۷۲ صفحه در قطع جیبی(شومیز) به زبان فارسی تهیه و تنظیم شده و دراختیار جامعه مخاطب قرار گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha