یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
نماز جمعه قم

حوزه/ امام جمعه قم گفت: اربعین مطالبه بشری برای ایجاد نظم انسانی، صلحی پایدار، شکل گیری تمدن نوین اسلامی و تشکیل امت واحده زیر پرچم قائم آل محمد (عج) را به وجود خواهد آورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: برخی برای تقوا به سراغ اعمال می‌روند در حالی که ریشه و اساس تقوا در قلب است و ظهور آن در اعمال انسان است.

وی ادامه داد: امام علی (ع) در نهج البلاغه می‌فرماید:« فَإِنَّ تَقْوَی اللَّهِ دَوَاءُ دَاءِ قُلُوبِکُمْ وَ بَصَرُ عَمَی أَفْئِدَتِکُمْ وَ شِفَاءُ مَرَضِ أَجْسَادِکُمْ وَ صَلَاحُ فَسَادِ صُدُورِکُمْ؛ ا تقوا داروی درد قلب‌ها، بینائی کوری دلها، بهبودی بیماری تن ها و اصلاح فساد سینه ها است.

تولیت آستان حضرت معصومه (س) اضافه کرد: این توصیف نشان می‌دهد که اگر تقوا در کانون دل، خواسته و اندیشه نفوذ کند در قلب های فسادی نمی ماند تا در اعمال جاری شود.

وی با اشاره به سالگرد بازگشت آزادگان به میهن گفت: در روایات آماده است که شکیباترین شما در برابر بلاها زاهدترین شما در دنیا است. امیدواریم همانگونه که آزادگان راوی آن دوران سخت و مهم برای جامعه و خانواده‌هایشان بود امروز نیز در عمل برای رسیدن به اهداف نظام راهنمای خود و دیگران باشند.

امام جمعه قم با اشاره به روز مسجد گفت: پیامبر(ص) زمانی که به مدینه رسیدند مسجد بنا کردند و راهبری مسائل اجتماعی و سیاسی خود را از مسجد انجام دادند و مشکلات مردم را در آن جا حل می کردند به همین خاطر امام خمینی (ره) نیز انقلاب خود را از مسجد و مدرسه آغاز کرد و نیروهای خود را به مسجد فراخواند.

وی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی ایران مسجد محل جنبش بوده است، ادامه داد: در انقلاب اسلامی ایران مسجد جایگاه والایی دارد؛ زیرا انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی برپایه مشارکت و ظرفیت های مردمی است و فتح الفتوح انقلاب اسلامی تربیت مردم و به ویژه نوجوانان و جوانان در مساجد است به همین خاطر همه مردم به ویژه ائمه جماعت و بسیجیان باید این ظرفیت را مغتنم بدانند و از آن استفاده کنند.

خطیب جمعه قم با اشاره به فراز «اللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیایَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتی مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» گفت: محیا با حیات تفاوت دارد، حیات به معنای زندگی است اما محیا نوع و سبک زندگی است. ممات نیز با موت تفاوت دارد و ممات به معنای نوع مرگ است.

وی اضافه کرد: این فراز بیان می کند که مرگ و زندگی ما را همانند پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) قرار بده. آنان عزتمندانه زندگی کردند و از دنیا رفتند و این راه را مقابل ما نیز قرار دادند که به گونه زندگی کنیم و بمیریم که مورد رضای خداوند باشد.

امام جمعه قم بیان کرد: حماسه اربعین جلوه ای از این دعا است. اربعین همه همه مناسبات اعم از جغرافیایی، نژادی، قومی و... را بهم زده است و بسیاری از مفاهیم جامعه شناختی نیز از توصیف این رخداد عاجز هستند به همین خاطر شهید سلیمانی فرمود: ما ملت امام حسین هستیم.

وی ادامه داد: اربعین عظیم‌ترین اجتماع بشری است که در بستر یک واقعه تاریخی ابدی خود را تعریف کرده است؛ اربعین حسینی مرزهای زمان و مکان را در هم شکسته است و حتی مرزهای زبانی را نیز برداشته است به طوری که افراد علیرغم تفاوت های فرهنگی که دارند به زبان مشترک یعنی «حب الحسین یجمعنا» سخن می‌گویند.

آیت الله سعیدی یادآور شد: اربعین ثابت کرد واقعه کربلا هیچگاه عادی نمی شود و تا انقراض عالم داغ کربلا بر دل انسان‌های روشن ضمیر است. اربعین مطالبه بشری برای ایجاد نظم انسانی، صلحی پایدار، شکل گیری تمدن نوین اسلامی و تشکیل امت واحده زیر پرچم قائم آل محمد (عج) را به وجود خواهد آورد.

نماینده ولی فقیه در قم اظهار کرد: از ترکیب اسامی پیشنهادی رئیس جمهور منتخب می‌توان نتیجه گرفت که تلاش کرده است که به توصیفی که از دولت وفاق داشته است نزدیک شود. اکنون مجلس دوازدهم باید با شاخص‌هایی که رهبر معظم انقلاب برای میدان داران عرصه خدمت مشخص کردند تکلیف تشکیل دولت جدید را در سریع ترین زمان مشخص کنند.

وی در رابطه با کاروان المپیک ایران گفت: ورزشکاران ما در این دوره از مسابقات از جهات مختلف خوش درخشیدند. این کاروان که به نام خادم الرضا مزین بود، مدیون توجه دولت سیزدهم بوده است.

امام جمعه قم ادامه داد: پیام تقدیر و تشکر ما همان پیام تقدیر رهبر معظم انقلاب است. از ورزشکاران، مربیان، فدراسیون‌های ورزشی و کمیته ملی المپیک که مایه شادی و سربلندی کشور را فراهم کردند سپاسگزاریم.

آیت‌الله سعیدی در خطبه اول در رابطه با جریان شناسی عصر پیامبر (ص) بر اساس سوره توبه عنوان کرد: خداوند در آیه ۱۰۰ سوره توبه می‌فرماید:«وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِینَ وَالْأَنْصَارِ وَالَّذِینَ اتَّبَعُوهُمْ بِإِحْسَانٍ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ وَأَعَدَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی تَحْتَهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا ۚ ذَٰلِکَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ؛ آنان که سبقت به ایمان گرفتند از مهاجر و انصار (و در دین ثابت ماندند) و آنان که به نیکی پیروی آنان کردند، خدا از آن‌ها خشنود است و آن‌ها از خدا خشنودند، و خدا برای همه آن‌ها بهشت‌هایی که از زیر درختان آنها نهرها جاری است مهیا ساخته که در آن بهشت تا ابد متنعّم باشند، این به حقیقت سعادت بزرگ است.»

تولیت آستان حضرت معصومه (س) ادامه داد: خداوند در این آیه سه گروه را معرفی می کند که از آن‌ها رضایت و درمقابل آن ها نیز از خداوند رضایت دارند.

خطیب جمعه قم اظهار کرد: تا زمانی که مستکبران و اسلام ستیزان وجود دارند افرادی مجبور به مهاجرت از سرزمین های شان هستند و خداوند در قرآن توصیه می کند در شرایطی که در تگنا قرار گرفتید مهاجرت کنید.

وی با بیان اینکه توصیه قرآن به مهاحرت شامل همه موارد نمی شود و در برخی موارد نیز توصیه به ماندن و استقامت می کند، تصریح کرد: خداوند در آیه ۱۹۱ سوره بقره می‌فرماید:« وَاقْتُلُوهُمْ حَیْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَیْثُ أَخْرَجُوکُمْ؛ و هر کجا مشرکان را یافتید به قتل رسانید و آنان را از همان وطن که شما را آواره کردند برانید.»

امام جمعه قم بیان کرد: در عصر حاضر شاهد رخ داد این فجایع در سرزمین های فلسطین توسط رژیم غاصب با حمایت دولت های متجاوز آمریکا و انگلیس هستیم. فلسطینیان در این شرایط توصیه به مهاجرت از سرزمین های خود نیست بلکه به حکم قرآن باید بمانند و مقاومت کنند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha