سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
تبریز

حوزه/ مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان زنجان گفت: وقف در کنار آثار و برکاتی که در حوزه اقتصادی دارد در زمینه فرهنگی نیز می‌تواند زمینه ساز رشد فرهنگ اسلامی در جامعه باشد و این آثار را می توان در قالب کارهایی که در مساجد، بقاع متبرکه و فعالیت های ناشی از درآمد موقوفات در جامعه دید.

به گزارش خبرگزاری حوزه از زنجان، حجت‌الاسلام حسن بیگدلی، مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان، با اشاره به جایگاه و برکات وقف در جامعه اسلامی اظهار داشت:کارهای خوبی در زمینه احیا و حفظ موقوفات انجام شده ولی هنوز جای کار وجود دارد.

وی افزود: اسلام برای اداره کشور در ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی راهکارهایی ارائه کرده است که استفاده از این راهکارها در حل مشکلات مربوط به مدیریت جامعه کارساز خواهد بود.

این مسئول با بیان اینکه اسلام در بُعد اقتصادی به مدیریت جامعه توسط مردم تاکید دارد، تصریح کرد: یکی از موارد توصیه شده برای حل مشکلات اقتصادی در جوامع اسلامی پرداخت زکات است که محل هزینه کرد آن مشخص می باشد و مورد بعدی اموالی است که واقف به صورت داوطلبانه عواید آن را برای رشد و پیشرفت جامعه در زمینه اقتصادی و فرهنگی وقف می کند که عاقبت آن رسیدن به عدالت اجتماعی می باشد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان با بیان اینکه در وقف اموال از تملک بشر خارج و به تملک خداوند می رسد و ولی خدا بر روی زمین قدرت دخل و تصرف در اموال برعهده می گیرد، تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام اولین واقف و حضرت علی (ع) دومین واقف در اسلام هستند که با حفر چاه و تبدیل مزرعه به نخلستان، درآمد آن را صرف مردم فقیر و نیازمند می کردند.

وی با یادآوری اینکه درآمد حاصل از موقوفات صرف مشکلات اقتصادی افراد گرفتار می شود، تصریح کرد: وقف در کنار آثار و برکاتی که در حوزه اقتصادی دارد در زمینه فرهنگی نیز می‌تواند زمینه ساز رشد فرهنگ اسلامی در جامعه باشد و این آثار را می توان در قالب کارهایی که در مساجد، بقاع متبرکه و فعالیت های ناشی از درآمد موقوفات در جامعه دید.

حجت الاسلام بیگدلی، مهمترین جنبه و اساسی ترین بُعد در بحث وقف، نقش وقف در تکامل و توسعه ارزشهای الهی و معنوی است، توسعه معنوی جامعه بدین مفهوم است که جامعه در بعد الهی، دینی و ارزش های معنوی خویش بیشتر از ابعاد مادی رشد می کند؛ از این رو اگر وقف را از دیدگاه انسانی و معنوی آن نگاه کنیم وقف عبارت است از به خدمت گرفتن ارزشها و امکانات مادی اش به نفع ارزشهای معنوی، به عبارت دیگر جامعه زمانی از لحاظ معنوی بیشتر رشد می کند که ارزشهای مادی و امکانات مادی اش در خدمت امکانات و ارزشهای معنوی اش باشد.

وی با یادآوری اینکه وقف حرکت و فرهنگ زیبایی است که از برکات اسلام در جامعه جاری شده است، گفت: بقاع متبرکه و امامزادگان یکی از مراکز مهم فرهنگی و دینی در جامعه هستند که هراندازه توسعه پیدا کنند زمینه حضور بیشتر مردم در این مراکز و بهره مندی از برنامه های فرهنگی و معنوی فراهم می شود. که در نهایت آثار مثبتی در جامعه برجای خواهد گذاشت.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان زنجان گفت:در بقعه قیدار نبی(ع) از محل درآمد موقوفات کارهای خوبی را در این مجموعه شاهد هستیم و توسعه این مجموعه موجب شده است تا بقعه قیدار نبی به یک مرکز فرهنگی تبدیل شود و از آثار آن نه تنها مردم استان بلکه گردشگران خارج استان نیز بهره مند شوند، همچنین توسعه امامزاده سید ابراهیم(ع) نیز که در حال انجام است نیز می تواند در ارتقاء اعتقادات مردم و استفاده از برنامه های معنوی این مجموعه تاثیرگذار باشد.

وی افزود: در استان زنجان کارهای خوبی در زمینه موقوفات انجام شده ولی هنوز جای کار وجود دارد.

حجت الاسلام بیگدلی در خصوص زمینه همکاری اوقاف و امور خیریه با مجموعه سپاه استان زنجان گفت: این دو مجموعه می توانند مکمل یکدیگر در برنامه های فرهنگی باشند، سپاه یک جریان به سمت جلو است و از هر مجموعه ای که در این جریان همراه باشند استقبال می کند، عمده فعالیت های سپاه در پایگاه های مقاومت بسیج در مساجد انجام می شود، محل اجرای بسیاری از جلسات بصیرتی و یادآورهای شهدا در مساجد است از این رو می توان با همکاری اوقاف و امور خیریه استان و استفاده از ظرفیت مساجد و هیات امنا برای اجرای برنامه های مشترک بهره گرفت.

وی گفت: در استان زنجان اقدامات خوبی در حوزه وقف و موقوفات انجام می شود که امیدواریم گام های بلندتری در زمینه نهادینه سازی و معرفی فرهنگ وقف در جامعه و عمل به وقف نامه ها برداشته شود و مردم را با این فرهنگ آشنا سازند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha