پنجشنبه ۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹
نخستین اجلاسیه بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی برگزار شد

نخستین اجلاسیه بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی با حضور مهمانانی از ۱۰ کشور جهان در جوار بارگاه منور رضوی به همت معاونت امور بین‌الملل آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری؛ معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی در نخستین اجلاسیه بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی که در محل تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با حضور بیش از 80 واقف و ناذر داخلی و خارجی و فعالان این حوزه برگزار شد، گفت: این همایش در راستای اکرام واقفان و ناذران، شبکه‌سازی و ایجاد ارتباط دائم واقفان و ناذران، اجتماعی‌سازی وقف و نذر و شناساندن ظرفیت‌های آن در آستان قدس رضوی برگزار شد.

وی افزود: در این همایش دو روزه واقفانی از کشورهای ایتالیا، آفریقای جنوبی، افغانستان، هند، پاکستان، انگلیس، استرالیا، بحرین، عراق، کویت، سوئد و آمریکا حضور داشتند و یکی از برنامه‌های محوری این اجلاسیه بازدید از پروژه‌های رواق امیرالمومنین(ع) و زیرسطحی شیخ حر عاملی و همچنین آشنایی با فعالیت‌های دیگر آستان قدس رضوی بود.

معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی با اشاره به این که واقفان و ناذران نقش بی‌بدیلی در احیا و ایجاد بسترهایی برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایفا می‌کنند، گفت: ما بر این باور هستیم که سنت حسنه تمدن‌ساز وقف و نذر که پیوندی با اخلاق اسلامی و احکام و فقه دارد، می‌تواند بسترساز تمدن نوین اسلامی باشد.

وی یادآور شد: تعدادی از این ناذران و واقفان در حین برگزاری این اجلاسیه موقوفاتی را به آستان قدس رضوی اهدا کردند که از جمله آن می‌توان به مسکوکات، نسخ خطی و مجموعه ارزشمند تمبر اشاره کرد.

به گفته حجت‌الاسلام فقیه اسفندیاری، امروز قالب‌های جدیدی در حوزه وقف و نذر تعریف شده است و زمینه مناسبی را برای واقفان و ناذران فراهم آورده تا در حوزه‌های مختلف اقدام به وقف و نذر کرده و متناسب با نیازهای روز جامعه به این کار خداپسندانه مبادرت ورزند.

وی اضافه کرد: آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان و مرکزی برای تبلیغ معارف قرآن و سنت حمایت از نیازمندان و زائران امام رضا(ع) در حوزه‌های مختلف از جمله وقف و نذر به ویژه زائران، سلامت و درمان فعالیت می‌کند.

حجت‌الاسلام کاظم راشد یزدی نیز در این مراسم، وقف را ارائه خدمت مستمر و مقدس معنا کرد و گفت: علمای اخلاق واژه انسانیت را در توجه به همنوع و کمک و یاری رساندن به او معرفی می‌کنند زیرا بی‌تفاوتی انسان را از دایره دین خارج می‌کند.

وی تصریح کرد: ما نباید نسبت به مسائل فلسطین و غزه و ظلمی که به مردم این منطقه می‌شود بی‌توجه باشیم، رژیم اشغالگر و ظالم اسرائیل بویی از انسانیت نبرده است.

راشد یزدی خاطرنشان کرد: ایثار از علائم مشخصه انسان کامل است و همه ما انسانها رفتنی هستیم، هر کس می‌خواهند نامش ماندگار باشد باید سوار بر مرکب وقف شود.

این همایش دو روزه سوم و چهارم مهرماه، در قالب سه پنل تخصصی همراه با بازدیدهایی از پروژه های عمرانی و پروژه‌های بیمارستان رضوی تدارک دیده شده بود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha