دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
صهیونیست‌ها با زدن فرماندهان مقاومت نمی‌توانند فکر و اندیشه مقاومت را از بین ببرند

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی گفت: وقتی که در سال ۱۹۹۲ شهید سید عباس موسوی و خانواده‌اش به شهادت رسیدند دشمن فکر کرد کار حزب الله تمام است، اما با رهبری سیدحسن نصرالله قوی تر شد و بالای چندین هزار نیرو و موشک در اختیار دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در مراسم بزرگداشت، تکریم و تعظیم مقام شهادت و تجلیل از سید مقاومت شهید سید حسن نصرالله که ظهر امروز در مسجد مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت مظلومانه سید مقاومت و سردار نیلفروشان گفت: این خون‌ها زمینه‌ای برای سقوط ستمگران، صهیونیست‌ها و ... خواهد شد و از خدا می‌خواهیم آن طور که در قرآن وعده داده و فرموده من بر نسل مؤمنین قدرت داده‌ام و مدافع مظلومان خواهم بود، خبر نابودی نتانیاهو و کسانی که این جنایت را آفریدند را به ما برساند.

وی افزود: شبی که این حمله صورت گرفت، مثل شب شهادت شهید رئیسی خیلی‌ها نخوابیدند و انتظار به خصوص درباره کسی که به مأموریتی رفته سخت است. برخی حدس می‌زدند این اتفاق افتاده و برخی می‌گفتند طوری نشده، اما اخبار در رسانه‌های غربی اعلام شده بود، ولی همه منتظر بیانیه حزب الله بودند که متأسفانه این حادثه تلخ را تأیید کردند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به حال و هوای خاص جنگ احد، یادآور شد: در آن جنگ سرداران رشیدی مثل حمزه، حنظله و ... شهید شدند و به این جهت آیاتی که در قرآن درباره احد در سوره آل عمران آمده که به نظر من بیشتر از جنگ‌های دیگر باشد، وقتی این اتفاقات می‌افتد حرف و حدیث‌ها شروع می‌شود که چرا خدا ما را یاری نکرد و رسولش را تنها گذاشت؟

وی افزود: خداوند در این آیات به این شبهات پاسخ می‌دهد و در شأن نزول این آیات وجود دارد که رسول خدا نزد امیرالمؤمنین آمدند و دیدند بیش از هفتاد زخم برداشته است و به حضرت علی فرمودند که ما باید با همین مجروح‌ها و وضعیت دوباره آماده شویم برای مقابله با دشمن؛ چون اعلام کرده‌اند که دشمن در حال برگشتن به سمت سپاه اسلام است، این لشکر جانباز و مجروح آماده شد و تا حمراء الأسد آمدند ولی جنگی درنگرفت؛ چون دشمن ترسید، گفتند این دو آیه ۱۴۶ و ۱۴۷ آل عمران در این وقت نازل شده است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در توضیح دو آیه مذکور عنوان کرد: آیه ۱۴۶ آل عمران «وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا ۗ وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ» به پنج ویژگی رزمندگان و آیه ۱۴۷ آل عمران «وَمَا کَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَی الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ» به چهار دعای آن‌ها اشاره دارد، یعنی ۹ نکته در این دو آیه وجود دارد که ویژگی‌های آن‌ها را بیان می‌کند.

وی ادامه داد: وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ؛ چه بسا پیامبرانی که در کنار آن‌ها عده‌ای با دشمن مبارزه کردند و در ادامه ویژگی‌هایی را بیان می‌کند و اشاره به مسلمان‌ها دارد که شما باید اینگونه باشید؛ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ، اولین ویژگی رزمندگان در کنار انبیاء و مدافعان دین این بود که ربی هستند؛ نه ملی. لبنان و یمن و ... اگر ملی بودند دیگر کاری به غزه نداشتند و از خود هزینه نمی‌کردند؛ اما آموزه‌های اسلام اینگونه است که همراه مظلوم و علیه ظالم باشید.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان فراز «فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ» توضیح داد: این رزمندگان سستی و وهن در زندگی‌شان نمی‌آید؛ حوادث سخت اخیر و ضربه‌هایی که به خصوص با شهادت شهید سلیمانی، شهید هنیه و عملیات‌های متعددی که بسیاری از فرماندهان مقاومت در غزه و لبنان به شهادت رسیدند، اما رزمندگان اسلام سست نشدند.

وی افزود: «وَمَا ضَعُفُوا» سومین ویژگی است که بعد از وهن که شاید مربوط به درون باشد، وجه بیرونی را در نظر دارد. وهن بیشتر جوانحی و ضعف جوارحی است، در احد یکی پایش شکسته بود و دیگری سرش؛ هر دو همدیگر را گرفته بودند و حرکت می‌کردند، اما ضعف نشان نمی‌دادند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی، چهارمین ویژگی رزمندگان مسلمان را در فراز «وَمَا اسْتَکَانُوا» دانست و توضیح داد: رزمندگان مسلمان در مقابل دشمن کرنش هم ندارند و کوتاه نمی‌آیند، وقتی که در سال ۱۹۹۲ شهید سید عباس موسوی و خانواده‌اش به شهادت رسیدند دشمن فکر کرد کار حزب الله تمام است، اما این جوان شجاع، متواضع، سریع الهجه و خوش سلیقه با آن اقتدار ریاست حزب الله را به عهده گرفت تا سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۰ سال است که چندین بار توطئه ترور ایشان دنبال شده و اینکه ایشان تا این روزها بودند، خیلی است.

وی افزود: سیدحسن نصرالله در طول این مدت کاری کرد که حزب الله بالای چندین هزار نیرو و موشک در اختیار دارد و حتی از ارتش لبنان نیز قوی‌تر است. با شهادت نصرالله و فرماندهان مقاومت که نمی‌شود فکر و اندیشه مقاومت را از بین برد، چون این فکر مقاومت است که می‌ماند و ادامه پیدا می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان فراز آخر آیه 146 آل عمران ابراز داشت: «وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ» و تأکید قرآن کریم بر صبر پنجمین ویژگی مبارزان مسلمان است. انسان مسلمان مصیبت می‌بیند، اما مصیبت زده نخواهد شد. امام حسین (ع) نیز مصیبت زیادی دید، اما وقتی که به میدان رفت دشمنان از ترس حضورش مثل ملخ‌های منتشر پراکنده می‌شدند.

وی افزود: در آیه 147 آل عمران نیز رزمندگان دعایی دارند؛ «وَمَا کَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَی الْقَوْمِ الْکَافِرِین»

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در بیان خصوصیت‌های سیدحسن نصرالله عنوان کرد: این سید، شخصیت شجاع، مبارز، متواضع، تیز بین و باهوشی بود که دشمن فکر نمی‌کرد در این سه دهه این‌طور بتواند حزب الله را رشد بدهد. دشمن تا بیروت آمده بود، اسرائیلی‌ها خیلی وارد سرزمین لبنان می‌شدند، ولی ایشان توانسته بود حتی در دل مسیحیان، دروزی ها و اهل سنت محبوبیت ایجاد کند؛ این چیزی که در دنیا می‌بینید کشورهای مختلف که تظاهرات در آن مثل بحرین و اردن هزینه دارد، اما برای این سید بیرون آمدند و اظهار علاقه و تأسف کردند.

وی ادامه داد: فقدان شهید سیدحسن نصرالله سخت است و اما از خدا می‌خواهیم که ایشان را با شهدای کربلا محشور کند. ایشان خودش می‌دانست و آرزویش این بود؛ در حرم مطهر حضرت معصومه(س) عرض کردم که یکی از مهمترین شاخصه‌های این شخصیت ولایت پذیری‌اش و پیرو رهبری بودن بود.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به خاطره‌ای از دیدار سیدحسن نصرالله با علامه مصباح(ره) گفت: ایشان وقتی به آیت الله مصباح گفته بودند که من نه آنچه که رهبر معظم انقلاب می‌گویند انجام دهید و ترک کنید را انجام می‌دهیم؛ اگر هم احساس کنیم چیزی ایشان را ناراحت کند یا چیزی ایشان را راضی می‌کند ما نه صراحت در امر و نهی و برداشت از چیزی داشته باشیم که مبغوض یا مرضی ایشان است را مورد توجه قرار می‌دهیم و آیت الله مصباح فرموده بودند این ولایت مداری حقیقی است که در شما متجلی است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha