یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
نماز جمعه نصر خون تازه‌ای به محور مقاومت تزریق کرد / جوانان ایرانی حاضرند در لبنان با صهیونیست‌ها بجنگند

کارشناس ارشد مسائل منطقه تصریح کرد: صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بدانند که ما تحت هر شرایطی دست از حمایت مادی و معنوی از محور مقاومت به ویژه مردم لبنان برنمی‌داریم. اگر لازم باشد جوانان ما حاضر هستند در هر شرایطی خودشان را به لبنان و داخل غزه برسانند و با دشمن بجنگند.

دکتر سیدهادی سیدافقهی کارشناس ارشد مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه به بررسی ابعاد، اهمیت و پیام‌های نماز جمعه نصر و بازتاب‌های گسترده آن در رسانه‌های بین المللی مقاومت و جهان و رسانه‌های رژیم صهیونیستی پرداخت که آن را در ادامه می خوانید:

حوزه ـ حضور پرشکوه مردم در نماز جمعه به امامت رهبر معظم انقلاب و از سویی آرامش کاملی که رهبر انقلاب و بسیاری از مسئولان حاضر در این مراسم داشتند چه پیام‌هایی برای جامعه جهانی و رژیم صهیونیستی به همراه داشت؟

اولاً این حضور مردمی در پاسخ به دعوت دفتر رهبر معظم انقلاب که فرمودند که نماز جمعه این هفته را شخص رهبر معظم انقلاب در مصلی امام خمینی اقامه می‌کنند. مسئله دوم شرایط منطقه، بحث غزه، لبنان و تحولات اخیر به ویژه شهادت شهید بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله (رحمه الله علیه) و فرماندهان عالی حزب الله، شرایط ویژه‌ای را در لبنان ایجاد کرده است. همچنین حملات و تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و منطقه ضاحیه جنوبی، خود این حضور مردم در این نماز جمعه، یک نوع دلگرمی برای مردم لبنان و فلسطین و همدردی با آنها بود و از طرفی پشتیبانی معنوی و در واقع اخلاقی، شرعی و دینی بود.

مسئله دوم پیام آن به دشمنان محور مقاومت بخصوص صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بدانند که ما تحت هر شرایطی دست از حمایت مادی و معنوی از محور مقاومت به ویژه مردم لبنان برنمی‌داریم. اگر لازم باشد جوانان ما حاضر هستند تحت هر شرایطی خودشان را به لبنان و داخل غزه برسانند و با دشمن بجنگند.

به طور معمول رهبر معظم انقلاب به دلیل تراکم کاری نماز عصر را به دیگر آقایان برگزار می‌کردند و خودشان تشریف می‌بردند. چیزی که قابل توجه بود ایشان قبل از خطبه‌ها آمدند در مجلس ختم شخصاً شرکت کردند؛ چون مجلس ختمی قبل از خطبه‌ها بود. ایشان بعد از اذان ظهر به ایراد خطبه‌ها پرداختند و هم نماز جمعه را برگزار کردند و هم متعاقب آن نیز نماز عصر را برگزار کردند و بلافاصله مکان را ترک نکردند، برگشتند به مأمومین صف اول که عمده آن‌ها از مسئولین درجه یک کشور بودند، سلام و علیک، خوش بشی و قبولی طاعات و صحبت کردند و بعد از آن خداحافظی کردند.

در چنین شرایط بسیار بسیار بحرانی و در فضای باز، با توجه به تهدیدهای رژیم صهیونیستی و سابقه عملیات‌های تروریستی که تا امروز انجام داده که هم علیه شهید هنیه و دانشمندان هسته‌ای نیز در تهران رقم خورده، این نگرانی بود که نکند نتانیاهو خودزنی کند و مرتکب حماقت شود و دست از پا خطا کند. شخص رهبر معظم انقلاب با این حضور شکوهمند و طولانی جواب دادند.

بنابراین از جهات مختلف می‌شود این حضور با شکوه را هم تجدید بیعت و هم لبیک به ندای رهبر و به هر جهت پیامی برای دوستان و دشمنان دانست. نسبت به دوستان وقتی من در شبکه‌های اجتماعی و در ماهواره‌ها پیگیری کردم و بعضی از روزنامه‌ها که همسو و طرفدار مشی رسانه‌ای محور مقاومت هستند، بسیار اثر مثبتی داشت و واقعاً یک انرژی بسیار بالا، مثبت و خون جدیدی را در رگ‌های محور مقاومت و مردم طرفدار آن تزریق کرد.

حوزه ـ واکنش رسانه‌های بین المللی و به ویژه رسانه‌های رژیم صهیونیستی در خصوص این همایش عظیم اقتدار چه بود؟

به طور معمول رژیم صهیونیستی از این حرکت‌ها و اقداماتی که صورت می‌گیرد، تعریف نمی‌کند. البته علی رغم اینکه بسیار تلاش کردند این مسئله را کوچک نشان دهند یا از آن به طور گذرا یاد کنند، اما برخی از رسانه‌های چپ رژیم صهیونیستی مانند هاآرتص و ... گفتند که این نماز جمعه نمایش اقتدار ایران بود. آن‌ها اعتقاد داشتند که رهبر ایران در پاسخ به تهدیدهای اسرائیل نهراسیدند و خودشان شخصاً در این نماز و مراسم پراهمیت حاضر شدند که بسیار در آن حرف وجود دارد. اینکه رژیم صهیونیستی، نتانیاهو، موساد و دیگر مسئولین سیاسی آنها و دست اندرکاران کابینه می‌فهمند که چرا رهبر انقلاب این کار را کردند و چه پیامی داشت؟

مطبوعات راست افراطی که طرفدار نتانیاهو هستند، از این خبر استقبال نکردند، ولی من چند روزنامه‌ معروف را نگاه کردم دیدم که به نیکی و عظمت از آن یاد کردن. البته برخی از رسانه‌ها نیز تلاش داشتند که بگویند این جمعیتی که حاضر شده بودند، کارمند دولت بودند و با اتوبوس‌های دولتی آورده بودند و ... البته بعضی از شبکه‌های عربی طرفدار اسرائیل مثل عربستان، امارات و ... نیز در کنار شبکه‌های لس آنجلسی فارسی زبان در آمریکا هم کار همیشگی‌شان همین است که همیشه لجن پراکنی و حقایق را سانسور کنند، اما در سطح عموم جهان و مطبوعات غربی بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند. آن‌ها گفتند این ایستادگی و همآوردی در مقابل تهدیدات و اتفاقات اخیر منطقه که توسط رژیم صهیونیستی رقم خورده بود که به این شکل حرکت رهبر ایران و اجابت مردم به ندای رهبری صورت گرفت و دنبال شد.

حوزه ـ شهادت سیدحسن نصرالله چقدر توانسته در انسجام بخشی به کشورهای عربی برای مواجهه با رژیم صهیونیستی کمک کند؟

مقام معظم رهبری در کمترین موردی این چنین ناراحت می‌شوند و به عزاداری می‌پردازند. اینکه ایشان فرمودند عزادار هستم، برای ما بسیار سوزناک بود. تعریف و تمجیدهایی که رهبر معظم انقلاب از شخصیت شهید سیدحسن نصرالله کردند همگی به حق و صادق بود. جایگاه سیدحسن نصرالله و شخصیت منحصر به فردی که داشت، نفوذ کلام، مأموریتی که دنبال می‌کردند، کاریزمای ایشان و ... همگی در واقع اثر دارد. همین رویه برای او طرفدار ایجاد کرد و در همه کشورها هواخواه داشت، البته نه فقط در ارتباط با محور مقاومت و کشورهای آن مثل یمن، عراق، ایران، فلسطین و ... بلکه حتی در آفریقای جنوبی برای شهید نصرالله تظاهرات کردند.

از این جهت به نظر من شخصیت سیدحسن نصرالله یک شخصیت فرامنطقه‌ای است. بسیاری از مردم از خبر شهادت ایشان متأثر شدند و اظهار همدردی کردند. این نشان می‌دهد شخصیت سیدحسن نصرالله، شخصیت عقلانی شجاع، واقع بین، تیز هوش و مجاهد فی سبیل الله بود که واقعا از خود گذشته و عاشق آرمان فلسطین است. او می‌دانست که این می‌تواند به قیمت جان عزیزش تمام شود و شهیدش کنند و البته این اولین حمله‌ای نبود. البته چند بار دیگر تلاش‌ها برای ترور ایشان ناکام ماند که این بار عملیات نابودی بود نه ترور؛ چرا که ۸۵ تن بمب سنگرشکن برای قتل عام بود؛ نه ترور.

این شخصیت گرچه به قول رهبر انقلاب جسمش در بین ما نیست، اما تفکر، سخنرانی و موضع گیری‌هایش و کمکش به مردم مستضعف منطقه ایشان باقی خواهد ماند. سیدحسن نصرالله کسی بود که فرماندهان خود را برای کمک به نابودی داعش به عراق و سوریه فرستاده است. حزب الله لبنان واقعا نقش بی‌بدیلی در کنار دیگر نیروها ایفا کرد. شهدای زیادی را نیز در این راه تقدیم کرد به خصوص در سوریه. بنابراین همه اینها آثار دارد و بازتاب‌ها و در واقع محبوبت و اثر مثبت زیادی دارد که وقتی که به شهادت رسید، تأثر و مجالس ختم ایشان را در بسیاری از کشورها که حتی خارج از منطقه هستند، مثل پاکستان، هندوستان و ... هم برگزار شد که نشان می،دهد که او شخصیت برجسته و استثنایی بود. البته من تصور می‌کنم این شخصیت در تاریخ فراموش نمی‌شود؛ چون کارهایی که برای خدا کرد باقی و جاودانه می‌ماند.

حوزه ـ سفرهای مسئولان جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه و به ویژه بیروت در قالب پروازهای مستقیم به این کشورها چه پیامی را به رژیم صهیونیستی منتقل کرد و دستاوردهای این سفر چگونه است؟

همین حرکت رهبر انقلاب که برگزاری میلیونی نماز جمعه و ظاهر شدن رهبر معظم انقلاب در فضای عمومی و باز به طور غیرمتعارف و طولانی، از طرفی نیز پیش از آن سفر آقای پزشکیان، رئیس جمهور به قطر و شرکت در کنفرانس گفتمان کشورهای آسیایی هر دو حائز اهمیت بودند. وقتی خبرنگار از رئیس جمهور پرسیدند که شما نگران نیستید که برای مثال اسرائیل شیطنت یا حماقتی بکند؟ گفت من از خدام هست که شهید بشوم.

اینک سفر آقای عراقچی نیز در زمانی صورت گرفت که رسماً نتانیاهو تهدید کرده بود که هر هواپیمایی بخواهد در فرودگاه رفیق حریری بیروت بنشیند، ما آن را می‌زنیم و اما دیدیم که ایشان بدون اینکه هیچ نگرانی و ترسی از خود نشان نداد و در رأس هیئت عالی رتبه وزارت خارجه به همراه یازده تن مواد غذایی و دارویی می‌رود و در فرودگاه بیروت می‌نشیند. در این سفر نیز با مقامات رسمی و جریان‌های سیاسی جلسه برگزار می‌کند و به صحبت و گفت‌وگو می‌پردازد و در مقابل می‌بینیم که دشمن هیچ غلطی نمی‌کند. سفر دکتر قالیباف به بیروت هم نشان اقتدار جمهوری اسلامی بود و پیام حمایت کامل از مقاومت را منتقل کرد.

اهداف این سفرها مشخص است که برای روحیه دادن به مردم لبنان و پیام همبستگی با آن‌ها و همچنین اعلام حمایت از حزب الله و مقاومت اسلامی بوده است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha