به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علی لقمانپور، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم، طی سخنانی در این همایش بر عدم فراموشی و جلوگیری از تحریف ارزشهای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت تاکید کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با استناد به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی رمز موفقیت در این مسیر را جهاد تبیین برشمرد.
لقمان پور با اشاره به اینکه نیاز به جهاد تبیین به شدت احساس میشود و کار زیاد لازم است، راهکارهایی را در رابطه با نقشه جامع روایتگری و بیان مطرح کرد.
وی اصلاح ساختارها و نهادهای روایتگری و جهاد تبیین را راهبرد اول برشمرد و گفت: ارتقای هماهنگی و همافزایی موسسات، تعیین حدود و مسئولیت نظامات در حوزه روایتگری، یکپارچهسازی و روزآمدسازی، ایجاد فرایند شناسایی، جذب و آموزش، مالکیت معنوی، نظارت و هماهنگی بین بخشی و توانمندسازی مجموعهها از جمله امور لازم در این مسئله است.
لقمانپور با ارائه گزارشی از اقدامات صورتگرفته در راستای اصلاح ساختارهای روایتگری گفت: تاکنون دو رشته در مقطع کارشناسی، هشت رشته در مقطع ارشد و یک رشته در مقطع دکتری برای دفاع مقدس و تحت مصوبه وزارت علوم آماده شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم با بیان اینکه ما ساختار روایتگری را تغییر دادیم و علمیسازی کردیم، گفت: با هماهنگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز راهاندازی دانشگاه جهاد و مقاومت گرفته شده است تا بتوانیم شعبههای آن را در تمام مراکز استانها تأسیس کنیم.
وی تاکید کرد: باید به جهان نشان دهیم که دفاع مقدس و اندیشه مقاومت صرفاً یک گفتمان نظامی نبوده بلکه علمی هم هست.
لقمانپور با تاکید بر لزوم تبدیل روایتگری به یکی از گفتمانهای اصلی انقلاب اسلامی گفت: موضوع دفاع مقدس در دروس عمومی تمام رشتهها الزامی شد و توسط حجتالاسلام والمسلمین شهید رئیسی به وزارت علوم ابلاغ گردید.
وی با بیان اینکه توانستیم دانشگاهها را ملزم به تدریس آشنایی با دفاع مقدس کنیم اما در حوزه به این توفیق نرسیدیم، افزود: ما چند سال است که همچنان پیگیریم تا بتوانیم دفاع مقدس را به دل دروس حوزه بیاوریم.
ارتباط موثر بین راویان، ارتقای کمی و کیفی آموزش، تحول و توسعهی روایتگری، تحول محتوایی در قالب سختافزاری و نرمافزاری، تربیت و توانمندسازی راویان جوان و به کارگیری هدفمند راویان در عرصهها و مجموعههای مختلف، از جمله راهبردهایی بود که حجتالاسلام لقمانپور به آنها اشاره کرد.
وی با تاکید بر لزوم جهتدهی پژوهشی و تحول کمی و کیفی و همچنین جلوگیری از اغراق و انحرافات و خرافهگوییها در رابطه با بیان ارزشهای دفاع مقدس، گفت: باید از ظرفیتهای موسسه امیر بیان که از رویشهای حوزه علمیه است در این مسیر استفاده کرد.
جبهه مقاومت از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است
حجتالاسلام والمسلمین رمضانعلی کلاته، مدیر موسسه خطابه امیر بیان قم نیز در سخنانی جبهه مقاومت را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی دانست و گفت: نتوانستهایم این دستاورد را به درستی تبیین کنیم. انتظار از طلاب بویژه فارغالتحصیلان موسسه امیر بیان در عرصه جهاد تبیین بسیار بالا است.
چرایی دفاع از فلسطین
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین مجید دهقان بلیانی از مولفین کتاب سخنرانی چندرسانهای «بیطرف»، توضیحاتی در خصوص ایدهی تبلیغی موجود در این کتاب در راستای توضیح چرایی دفاع از فلسطین و بیطرف نبودن در قبال جنایات صهیونیستها ارائه کرد.
مولف کتاب سخنرانی چندرسانهای «بیطرف»، نمایش جنبه انسانی و وجدانیِ مسئله فلسطین، نشان دادن چهره زشت و کریه مدافعان دروغین حقوق بشر، عواقب و پیامدهای تلخ بیطرف بودن و در قدم آخر نشان دادن چهرهی زیبای احساس مسئولیت داشتن نسبت به دیگران و آثار مثبت آن را از مراحل تبیین چرایی دفاع از فلسطین برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه یک مسلمان شیعه مسئول باید به امثال شهید الداغی افتخار کند، گفت: این چهرهی زیبای احساس مسئولیت در قبال مظلومین است.
دهقان با انتقاد از سکوت دولتهای غربی در قبال جنایات اسرائیل در غزه و لبنان گفت: زشتتر از وجود کشورهای بیطرف، سازمان مللی است که از ابتدا برای صلح و امنیت و ترویج احترام به حقوق بشر تاسیس شد اما طی یک سال گذشته این همه جنایت اتفاق افتاد ولی مهر زشت و کریه سکوت بر لبان این سازمان نقش بست.
وی با اشاره به اینکه البته ملتها و دولتهای مسئول و بیدار در قبال مظلومیت فلسطین هم در حال ایفای وظیفه هستند، گفت: نامگذاری روز جهانی قدس، ایجاد جبهه مقاومت، فعالیتهای دیپلماتیک، تعطیل کردن سفارت رژیم صهیونیستی و ... از جمله اقدامات جمهوری اسلامی در قبال مسئله فلسطین است.
گفتنی است، در این همایش، حجج اسلام صالحپرور و قدیری نیز مطالبی در خصوص ایدههای تبلیغی ارائه کردند.
انتهای پیام