پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
تورات

حوزه/ حُیّی بن اخطب، و کعب بن اشرف، و جمعی دیگر از یهود حتی راضی نبودند این منفعت کوچک میهمانی پر زرق و برق به خاطر قیام پیامبر اسلام(ص) از میان برود، به این دلیل (و دلائل دیگر) آیات تورات را که در زمینه اوصاف پیامبر(ص) بود تحریف کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، یهودیت در طول تاریخ به خاطر منافع دنیوی دست به تحریف آیات الهی تورات زده‌اند و در قرآن کریم در چندین مورد به این مسئله اشاره شده است.

در پرسش و پاسخ پیش رو به بررسی پاسخ قرآن کریم به یهودیانی که به خاطر دنیا، تورات را تحریف می کرده‌اند می‌پردازیم.

پرسش:

قرآن مجید به یهودیانی که به خاطر دنیا تورات را تحریف می کردند چه می فرماید؟

پاسخ اجمالی:

خداوند در این آیه می فرماید: «به آنچه نازل کرده ام ایمان بیاورید؛ که نشانه های آن با آنچه در کتاب های شماست مطابقت دارد؛ و آیات مرا به بهای ناچیزی نفروشید».

بعضی از مفسران شأن نزولی را از امام باقر(ع) نقل کرده اند:

«هر سال میهمانی ای از طرف یهودیان برای حُیّی بن اخطب و کعب بن اشرف و جمعی دیگر از یهود، ترتیب داده می شد، آنها نیز نمی خواستند این منفعت کوچک به خاطر قیام پیامبر(ص) از میان برود، از این رو به تحریف آیات «تورات» پرداختند، و این همان «ثمن قلیل» است که قرآن به آن اشاره می کند».

پاسخ تفصیلی:

در آیه (۴۱) سوره «بقره» می خوانیم: «وَ آمِنُوا بِما أَنْزَلْتُ مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ وَ لاتَکُونُوا أَوَّلَ کافِر بِهِ وَ لاتَشْتَرُوا بِآیاتی ثَمَناً قَلیلاً وَ إِیّایَ فَاتَّقُونِ»؛

(و به آنچه نازل کرده ام ایمان بیاورید؛ که نشانه های آن با آنچه در کتاب های شماست مطابقت دارد؛ و نخستین کافر به آن نباشید! و آیات مرا [به خاطر درآمد مختصری] به بهای ناچیزی نفروشید! و تنها از من بترسید [نه از مردم])!

شأن نزول:

بعضی از مفسران بزرگ، از امام باقر(علیه السلام) در شأن نزول این آیه چنین نقل کرده اند:

«برای حُیّی بن اخطب، و کعب بن اشرف و جمعی دیگر از یهود، هر سال مجلس میهمانی (پر زرق و برقی) از طرف یهودیان ترتیب داده می شد، آنها حتی راضی نبودند این منفعت کوچک به خاطر قیام پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) از میان برود، به این دلیل (و دلائل دیگر) آیات تورات را که در زمینه اوصاف پیامبر(صلی الله علیه وآله) بود تحریف کردند، این همان «ثمن قلیل» و بهای کم است که قرآن در این آیه به آن اشاره می کند».(۱)، (۲)

پی نوشت:

(۱). «مجمع البیان»، ذیل آیات مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج ۹، ص ۶۴؛ «نور الثقلین»، ج ۱، ص۷۳، ح ۱۶۴ .

(۲). گردآوری از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص ۲۶.

منبع: آیین رحمت - سایت دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha