یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
کد خبر: 1197183
۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
دفاع مقدس

حوزه/ کتاب «ادبیات دفاع مقدس» به قلم «محمدرضا سنگری» نوشته شده و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آن را منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «ادبیات دفاع مقدس» به قلم «محمدرضا سنگری» نوشته شده و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آن را منتشر کرده است. این کتاب در ۳۴۸ صفحه به رشته نگارش درآمده و دومین چاپ آن نیز منتشر شده است.

در مقدمه کتاب، ابتدا به این نکته اشاره شده است که انقلاب اسلامی، ادبیات انقلاب اسلامی؛ انقلاب مشروطه، ادبیات مشروطه و دفاع مقدس نیز ادبیات دفاع مقدس را شکل داده است. در ادامه به اهمیت و ضرورت ادبیات دفاع مقدس اشاره و به توضیح اصطلاحات ادبیات جنگ، ادبیات پایداری، ادبیات مقاومت و ادبیات دفاع مقدس پرداخته شده است.

همچنین به این موضوع اشاره شده است که «ادبیات پایداری» با «ادبیات مقاومت» متفاوت است؛ با آنکه در آغاز معنایی کاملاً نزدیک و حتی مساوی با هم داشتند، اما به‌تدریج مرزهایی میان آنها شکل گرفت؛ همانگونه که هر نوع دفاعی، پایداری و هر نوع پایداری، دفاع نیست. در ادامه به تفاوت ادبیات دفاع مقدس و ادبیات پایداری دیگر ملل اشاره شده و سپس پیشینه ادبیات پایداری در ایران و بعد از آن، ادبیات پایداری در دوره پهلوی معرفی شده است.

همچنین نویسنده به توضیح ویژگی‌های محتوایی دوره اول و دوم دفاع مقدس پرداخته است. دوره اول ادبیات دفاع مقدس، شامل تمام آثار ادبی است که در طول هشت سال دفاع مقدس آفریده شده‌اند و دوره دوم ادبیات دفاع مقدس نیز شامل آثاری است که پس از پایان جنگ تا امروز آفریده می‌شوند.

در ادامه به معرفی شعر دفاع مقدس و شاعرانی که در این حوزه شعر سروده‌اند از جمله محمدرضا عبدالملکیان، مرحوم قیصر امین‌پور، علیرضا قزوه، سلمان هراتی و...، پس از آن به معرفی شعر کودک و نوجوان دفاع مقدس پرداخته و نمونه‌هایی از آن معرفی شده‌اند.

محمدرضا سنگری همچنین به خاطره‌نویسی دفاع مقدس اشاره و نمونه‌هایی از آثاری که در حوزه خاطره دفاع مقدس منتشر شده‌اند را معرفی کرده است که نمونه‌های آن شامل «دا» و «تپه برهانی» است.

در ادامه نیز به معرفی ادبیات داستانی، ادبیات داستانی دفاع مقدس و مضمون آن و ادبیات داستانی کودک و نوجوان پرداخته شده و تَنی چند از نویسندگانی که در این حوزه قلم زده‌اند معرفی شده‌اند.

همچنین نویسنده به معرفی ادبیات نمایشی دفاع مقدس و مضامین آن پرداخته و به معرفی تَنی چند از هنرمندان این حوزه را معرفی کرده است که شامل شهید «سید مرتضی آوینی» با مجموعه تلویزیونی روایت فتح، «ابراهیم حاتمی‌کیا» با فیلم از کرخه تا راین و... است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha