حجتالاسلام علی برادران خلخالی، دبیر علمی رقابتهای نخبگانی ادبیات عرب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد با بیان اینکه این رقابتها برای چهارمین سال متوالی برگزار میشود، گفت: ما از ابتدای برگزاری این رقابتها، با هدف پرداختن به مباحث کاربردی در ادبیات عرب و تطبیق قواعد ادبی بر متون وحیانی فعالیت خود را آغاز کردیم. و طی سالهای گذشته، به تجزیه و تحلیل متون قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه پرداختیم.
حجتالاسلام برداران خلخالی افزود: در سال نخست، محور رقابتها تجزیه و ترکیب جزء ۲۹ و ۳۰ قرآن کریم و در سال دوم، نامهها و حکمتهای نهجالبلاغه را قرار داده شد و در سال سوم، برای سطح یک تجزیه و ترکیب نیمی از ادعیه صحیفه سجادیه و برای سطح دو و سه مباحث بلاغی مرتبط با همان قسمت از ادعیه مورد بررسی قرار گرفت.
وی پیرامون برنامههای سال جاری و دوره چهارم این رقابتها توضیح داد: امسال نیز به توفیق الهی همان مسیر را ادامه خواهیم داد و به تجزیه و تحلیل و مباحث ادبی نیمه دوم ادعیه صحیفه سجادیه میپردازیم و در سطح چهار نیز محور رقابتهای پژوهشی صحیفه سجادیه است.
دبیر علمی این دوره از رقابتها، خاطرنشان کرد: جلسات گروه علمی تاکنون با حضور اساتید برجستهای از حوزه و دانشگاه از جمله دکتر حمید عباسزاده، حجتالاسلام عبدالله پور، دکتر علی نوروزی، حجتالاسلام کندری و معاونت علمی حوزه علمیه خراسان حجتالاسلام والمسلمین رضایی برگزار شده است، که در این جلسات، موضوعات علمی بررسی و اساتید و سوالات آزمون مشخص شدهاند.
وی همچنین به اهمیت اصوات آموزشی در این دوره اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات در این رقابتها، استفاده از اصوات آموزشی به عنوان منبع آزمون است که در همین راستا اصوات مرتبط با تجزیه و ترکیب ادعیه صحیفه سجادیه از اوایل مهرماه در کانال مربوطه بارگذاری شده است.
دبیر علمی رقابتهای نخبگانی ادبیات عرب در ادامه سخنان خود اضافه کرد: هدف ما این است که در پایان دوره، منبعی غنی از این اصوات را فراهم و آنها را به کتاب تبدیل کنیم، زیرا چنین منبعی تاکنون وجود نداشته است.
حجتالاسلام برادران خلخالی درباره مراحل رقابتها، گفت: این رقابتها در سه مرحله برگزار میشود؛ مرحله اول آزمون آزمایشی و تستی، مرحله دوم آزمون کتبی و تشریحی و مرحله سوم مصاحبه علمی است که در این مرحله به تحلیلهای ادبی نیز خواهیم پرداخت.