شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ |۲۹ ربیع‌الثانی ۱۴۴۶ | Nov 2, 2024
امام‌جمعه کهک

حوزه/ امام جمعه کهک گفت: شورای فرهنگ عمومی مهمترین نهاد فرهنگی هر منطقه است که وظیفه سیاست گذاری کلان در حوزه های مختلف فرهنگی را بر عهده دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی در خطبه اول نماز جمعه و در ادامه بحث پیرامون فضائل اخلاقی به تبیین آثار کم گویی و سکوت از منظر روایات معصومین (ع) پرداخت.

وی بیان داشت: سکوت و کم گویی از ثمرات عقل و خرد است چنانکه امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند: «الصَّمتُ آیَةُ النُّبلِ و ثَمَرَةُ العَقلِ»؛ خاموشی، نشانه هوشمندی و میوه خرد است.

امام جمعه کهک افزود: همان گونه که پرحرفی موجب گرفتار شدن به خطاهای گفتاری می گردد، سکوت و کم گویی مایه ی سلامت از گناهان و خطاهای زبانی می شود؛ امام علی (ع) می فرمایند: «اِلزَمِ الصَّمتَ فَأدنی نَفعِهِ السَّلامَةُ»؛ خاموشی پیشه کن زیرا، کمترین سود آن، سالم ماندن است.

وی ابراز داشت: پیامبر اکرم (ص) نیز می فرمایند: «علَیکَ بطُولِ الصَّمتِ فإنّهُ مَطرَدَةٌ لِلشَّیطانِ، و عَونٌ لکَ علی أمرِ دِینِکَ»؛ بر تو باد به خاموشی بسیار که آن موجب طرد شیطان است و در کار دینَت یاور تو .

حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی تصریح کرد: اما نکته مهمی که در رابطه با سکوت باید در نظر داشت این است که هر کدام از سخن گفتن و سکوت نمودن تنها زمانی که در محل خود باشند، ممدوح و مطلوب هستند. امام علی (ع) می فرمایند: «الکلامُ بَینَ خَلَّتَی سُوءٍ هُما : الإکثارُ، و الإقلالُ، فَالإکثارُ هَذَرٌ، و الإقلالُ عِیٌّ و حَصَرٌ»؛ سخن گفتن، میان دو خصلت بد جای گرفته است : پرگویی و کم گویی ؛ پرگویی به یاوه گویی می انجامد و کم گویی ، موجب درماندگی و (ناتوانی از بیان مقصود) است .

وی در ابتدای خطبه دوم نماز جمعه این هفته ضمن اشاره به روز فرهنگ عمومی در ۱۴ آبان، گفت: شورای فرهنگ عمومی مهمترین نهاد فرهنگی هر منطقه است که وظیفه سیاست گذاری کلان در حوزه های مختلف فرهنگی را بر عهده دارد. البته چند نکته مهم باید در فعالیت این شورا مورد نظر قرار داده شود: نکته اول این است که جلسات این شورا که به صورت ماهیانه برگزار می شود ظرفیت هم اندیشی و برنامه ریزی در موضوعات متعدد و متنوع فرهنگی را ندارد لذا در شهرستان و در ذیل قرارگاه فرهنگی حضرت ابوطالب (ع) کمیته های تخصصی پیش بینی شده که وظیفه برنامه ریزی دقیق در موضوعات مربوطه را بر عهده دارند که نتیجه آن جهت تصویب و اقدام به شورای فرهنگ عمومی ارجاع داده می شود. مساله بعدی عبارت است از لزوم همپوشانی میان نهادهای فرهنگی و پرهیز از موازی کاری بین آنها که این مسئله با عضویت همه نهادهای مرتبط با هر موضوع در کمیته اختصاصی آن و تقسیم کار مناسب تدبیر شده است.

وی بیان داشت: اما مسئله دیگر مربوط می شود به میدان اجرای امور فرهنگی که همان محلات و روستاها هستند که همواره از عدم همکاری تعریف شده میان ارکان فرهنگی روستا و محله آسیب می بیند که در شهرستان جهت حل این مشکل، تشکیل شوراهای فرهنگی روستا تصویب و اجرا گردیده است.

حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی در بخش پایانی خطبه های نماز جمعه، ۱۳ آبان روز استکبارستیزی و روز دانش آموز را گرامی داشته و نقش دانشجویان انقلابی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و جنگ تحمیلی، پیشرفتهای علمی و نظامی و... را نشان دهنده این حقیت دانست که تحولات بزرگ در کشور همواره مرهون میدان دادن به جوانان مومن و انقلابی بوده و امروز نیز باز شدن گره های موجود در کشور در گرو اعتماد به جوانان متخصص و متعهد است.

وی در ادامه افزود: جوانان انقلابی ایران اسلامی در آن روز به خوبی تشخیص دادند که سقوط دیکتاتور داخلی به تنهایی کافی نیست و این رژیم استکباری آمریکاست که محور همه شرارتها در ایران و سراسر عالم است و امروز نیز همین رژیم مستکبر است که از صهیونیستهای جنایتکار تمام قد حمایت می کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha