به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رضا رستمی مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه در نشست هم افزایی که با حضور جمعی از سردبیران و مسئولان دفاتر نمایندگی خبرگزاری های قم در سالن جلسات مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه برگزار شد، در سخنانی ضمن تبریک ایام ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها و تشکر از حضور اهالی رسانه در این نشست، اظهارداشت: یکی از مباحث بسیار مهمی که در برخی روایات نیز آمده است مسئله آینده پژوهی می باشد و این بحث در مورد خبر نیز بسیار مهم است؛ ما در این عرصه باید به آن مسلط باشیم و توجه داشته باشیم که در آینده چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد.
وی با اشاره به پیشرفت های عرصه های مختلف علم و تکنولوژی به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، گفت: ما اهالی رسانه باید به کلان روندهای تکنولوژی آشنا باشیم مخصوصا هوش مصنوعی که می تواند در این عرصه بسیار موثر باشد؛ لازم است از ظرفیت های هوش مصنوعی بهره ببریم و ما در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه این آمادگی و امکان را داریم تا از ظرفیت های هوش مصنوعی در مقابله با فیک نیوزها استفاده کنیم.
مدیرمسئول خبرگزاری حوزه ادامه داد: ما آمادگی داریم دوره هایی را برای افراد علاقه مند به مباحث هوش مصنوعی در بحث خبر برگزار کنیم تا با استفاده از هوش مصنوعی فیک نیوزها از اخبار اصلی مشخص شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به پیشینه مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه، گفت: مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه امروزه شجره طیبه ای است که با هفته نامه افق حوزه در سال۱۳۸۰ متولد و بالنده شد و ما نیز قدردان زحمات همه کسانی که در این راه زحمت کشیدند هستیم.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه گفت: تحولات خوبی در سالهای اخیر در این مرکز رخ داده است، به عنوان مثال تلویزیون اینترنتی حوزه امروزه با بیش از ۳۰ برنامه زنده در ماه و پنج هزار مخاطب، مشغول فعالیت است.
وی اظهار کرد: ساماندهی فعالان فضای مجازی اتفاق خوبی بود که در این عرصه رقم خورد و ما همچنان این راه را ادامه خواهیم داد.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به اینکه اصلا بنای رقابت با سایر رسانه ها را نداریم، تاکید کرد: برگزاری دوره های متعدد رسانهای و آموزشی در این مرکز اتفاق مبارک دیگری بود که انجام شد و در تولید مباحث دینی و اندیشه ای آمادگی همکاری با سایر دستگاه ها و رسانه ها را داریم.
*خبرگزاری حوزه یک بِرند است
فخرالدین یوسف پور مدیرعامل خانه مطبوعات استان قم نیز در ابتدای این نشست ضمن تشکر از دست اندرکاران مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه، گفت: با توجه به جایگاه قم و نزدیکی آن به پایتخت و رفت و آمد مسئولین کشوری به قم، یک ظرفیت عظیم در تولید و بازتولید خبر و محتوای دینی در اختیار اهالی رسانه قم قرار گرفته است و آنان نیز تلاش میکنند تا در روایت های اول و بهنگام تمام تلاش خود را به کار بگیرند.
مدیرعامل خانه مطبوعات قم افزود: با توجه به اتفاقاتی که در جبهه مقاومت به وجود آمده است اهالی رسانه قم در حالت آماده باش هستند تا در این جنگ رسانه ای و جنگ روایت ها نقش آفرینی کنند.
یوسف پور گفت: در استان قم به لحاظ کمی و کیفی رسانه های زیادی مشغول فعالیت هستند، ما معتقدیم رسانه های دینی یک ظرفیت مهم است که باید از آن بهره مند شویم.
وی ضمن تجمید از فعالیت های رسانه ای حوزه، خاطرنشان کرد: امروز خبرگزاری حوزه یک برند است که باید از ظرفیت عظیم آن بهره برد و مدیران رسانه ها می توانند با تعامل بیشتر و دوری از اختلاف های سیاسی و رویکرد رسانه ای به یک همگرایی خوب دست پیدا کنند.
یوسف پور در پایان گفت: باید از تلاش ها و زحمات حجت الاسلام والمسلمین رستمی مدیرمسئول خبرگزاری حوزه تشکر کنیم که توجه ویژه ای به پوشش اخبار و رویدادهای خانه مطبوعات دارند.
در ادامه این نشست هم افزایی، سردبیران و مسئولان دفاتر نمایندگی خبرگزاری ها در قم به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خویش برای تعامل هرچه بهتر با رسانه رسمی حوزه پرداختند.
* خبرگزاری حوزه در گفتمان سازی نیز نقش آفرینی کند
حمید اصغری سردبیر خبرگزاری ابنا هم گفت: خبرگزاری حوزه می تواند فقط یک خبرگزاری صرف نباشد، بلکه چون به نوعی بلندگوی حوزه است می تواند در بحث گفتمان سازی نیز نقش آفرینی کند. این رسانه از ظرفیت عظیم صنفی برخوردار است و می تواند بسیار بیشتر از قبل از این ظرفیت استفاده کند.
وی افزود: خبرگزاری حوزه اولین مسأله اش می تواند مسائل دینی و فرهنگی باشد. این رسانه می تواند منبع و متولی اصلی مسائل فرهنگی حتی برای سایر رسانه ها باشد.
* خبرگزاری حوزه جذابیت های دینی و حوزوی را به نوجوانان و جوانان نشان دهد
خانم فاطمه عسگری از خبرگزاری شبستان قم در سخنانی گفت: با توجه به امکانات معنوی که در رسانه حوزه وجود دارد توقع بیشتری از این رسانه می رود که در مباحث تولیدی قوی تر از قبل ظاهر شود.
وی افزود: تهیه گزارش های میدانی از حوزه و نشان دادن جذابیت های دینی و حوزوی به عموم مردم به ویژه نوجوانان و جوانان از رسالت های مهم خبرگزاری حوزه می باشد، چرا که اگر عموم مردم به ویژه جوانان با طلاب نخبه و زندگی علما و اساتید آشنا شوند بسیارتاثیرگذار خواهد بود.
*تقدیر از عملکرد خوب خبرگزاری حوزه در عرصه مدیا و عکس
مهدی عنایت پور از پایگاه خبری "شهر۲۰ " نیز در سخنانی گفت: امروزه رسانه رسمی حوزه به بالندگی خوبی رسیده و واقعا در همه زمینه ها دستاوردهای خوبی دارد.
وی افزود: خبرگزاری حوزه امروز مثل سابق تنها روابط عمومی مراکز حوزوی نیست، بلکه با تلاش های زیادی که انجام داده است مخاطبین حوزوی و غیر حوزوی زیادی دارد.
وی افزود: خبرگزاری حوزه در عرصه مدیا و عکس بسیار خوب عمل کرده و از بسیاری از رویدادهای خبری گزارش تصویری تهیه می کند و از یک آرشیو کاملی برخوردار است.
*خبرگزاری حوزه پلی بین رسانه ها و علما و اساتید باشد
خانم احمدزاده سردبیر خبرگزاری ایسنا قم نیز گفت: خبرگزاری حوزه این قابلیت را دارد که اخبار تولیدی اش بسیار بیشتر از این باشد، از این رسانه توقع داریم تعامل بهتری با سایر رسانه ها داشته باشد و پلی باشد بین سایر رسانه ها و عموم علما و اساتید حوزه، تا رسانه های دیگر نیز بتوانند از این ظرفیت عظیم حوزه و حوزویان بهره مند شوند.
*نقش خبرگزاری حوزه در انعکاس تاریخ شفاهی علما و بزرگان حوزه
خانم فرهنگیان سردبیر ایکنا قم نیز به بیان دیدگاه های خود حول مسائل رسانه ای در استان پرداخت و گفت: رجوع نخبگان و اهالی رسانه به خبرگزاری حوزه زیاد است و ما نیز در ایکنا از مصاحبه هایی که در این رسانه کار می شود استفاده کنیم.
وی افزود: توقع ما این است که خروجی جشنوارههای حوزوی در این رسانه منعکس شود و همچنین خبرگزاری حوزه می تواند در انعکاس تاریخ شفاهی علما و بزرگان حوزه ورود جدی تری داشته باشد.
فرهنگیان گفت: طلاب و موسسات قرآنی حوزه های علمیه ظرفیت خوبی است که ما می توانیم در این عرصه کمک خوبی برای معرفی هر چه بیشتر آن باشیم.
*لزوم استفاده از ظرفیت عظیم حوزویان برای یادداشت نویسی
صادق چهرقانی از خبرگزاری ایلنا در قم و مدیر مسئول هفته نامه قم بزرگ نیز به ظرفیت عظیم حوزویان برای خبرگزاری حوزه اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت طلاب و حوزویان اهل قلم جهت ارسال یادداشت به خبرگزاری حوزه ظرفیت خوبی است که این رسانه می تواند بیش از پیش از آن بهره مند شود.
*رسانه حوزه از بانک اطلاعاتی خوبی بهره مند است
بخشی از خبرگزاری مهر قم و رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان قم هم گفت: جا دارد از تلاش ها و زحماتی که در رسانه رسمی حوزه کشیده می شود تشکر کنیم. خبرگزاری حوزه یکی از منابع خبری رسانه هاست که همواره از آن استفاده می کنیم.
وی افزود: امروزه فقدان خبرنگار میدانی برای پوشش برنامه ها و همایش ها یک معضل اساسی برای همه رسانه هاست که لازم است دراین گونه نشست ها به آن پرداخته شود.
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان قم گفت: خبرگزاری حوزه از یک بانک اطلاعاتی خوبی برخوردار است و ما انتظار داریم این ظرفیت را در اختیار سایر رسانه ها قرار دهد تا در مناسبت ها و رویدادها بتوانیم با اساتید و فضلای حوزه ارتباط بگیریم و از ایشان بهره مند شویم.
* اعلام آمادگی فارس برای اجرای پرونده های مشترک با حوزه
یاسر بیدگلی از خبرگزاری فارس قم نیز در سخنانی گفت: انتظار ما از رسانه رسمی حوزه این است که در پوشش رسانه ای رویدادهای خبری با سایر خبرگزاری ها رقابت نداشته باشد؛ خبرگزاری حوزه می تواند همچنان یک نگاه پدرانه به سایر رسانه ها داشته باشد و به کمک ما بیاید.
وی افزود: ما این آمادگی را داریم که پرونده های مشترکی را در موضوعات مختلف با خبرگزاری حوزه اجرا کنیم.
* خبرگزاری حوزه مرجع رسانه ای خوبی است
بمانی از خبرگزاری دفاع مقدس و خبرگزاری پانا در قم نیز در سخنانی گفت: ما اشتراکات و نقاط همکاری خوبی همچون شهدای روحانی و ایثارگر، روحانیون طرح امین، روحانیون تیپ۸۳ امام جعفر صادق(ع) و... با خبرگزاری حوزه داریم که می توانیم بیش از پیش از آن بهره مند شویم.
وی افزود: خبرگزاری حوزه امروز برای ما یک محل رجوع است که همواره از آن استفاده می کنیم.
انتهای پیام
نظر شما