به گزارش خبرگزاری حوزه، مهدی خانعلیزاده پژوهشگر روابط بینالملل در بخش نخست برنامه تلویزیونی «جهان آرا» که با موضوع نسبت انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و سیاست خارجی ایران، روی آنتن زنده شبکه افق رفت، با اشاره به اینکه یکی از نزدیکترین انتخابات تاریخ آمریکا در حال برگزاری است اظهار کرد: ️هر دو نامزد انتخابات آمریکا نزدیک به هم پیش میروند تا جایی که در برخی ایالتها، با چند هزار رأی امکان جابجایی وجود دارد.
خانعلیزاده خاطرنشان کرد: این امکان که شخصی رئیس جمهور آمریکا شود و در کاخ سفید مستقر شود که به نفع ایران باشد، وجود ندارد؛ تاریخ یک صد سال اخیر هم مؤید این مسئله است.
این پژوهشگر حوزه بینالملل گفت: ️ایران، روندی که آمریکا به دنبال اجرای آن در منطقه بوده را بر هم زده به همین دلیل دشمن اصلی ایالات متحده محسوب میشود ولی گزینهای که سیطره آمریکا در جهان را تضعیف کند، در حوزه سیاست خارجی برای ایران ایجاد فرصت میکند.
یک پاسخ متفاوت به این سوال که ترامپ برای ایران بهتر است یا هریس؟
او تصریح کرد: تضعیف ارتباط آمریکا با اروپا و دامن زدن به اختلاف با چین، سیاستهایی است که ترامپ در پیش میگیرد که به تضعیف سیطره جهانی آمریکا کمک خواهد کرد، اما باید این را هم بدانیم که او به محض روی کار آمدن، به جنگ اوکراین خاتمه میدهد.
سیاست خارجی تاثیر چندانی در نتیجه انتخابات آمریکا ندارد
خانعلیزاده افزود: سیاست خارجی معمولا در انتخابات آمریکا فاکتور تاثیرگذاری نبوده ولی در این دوره جنگ غزه اهمیت پیدا کرده است طوری که دو نامزد برای کسب رأی در ایالت میشیگان که مسلماننشین است، سفرهای متعددی به این ناحیه داشتهاند.
دغدغههای مردم آمریکا برای انتخاب رئیس جمهور چیست؟
این پژوهشگر حوزه بینالملل گفت: دغدغههایی که کامالا هریس مطرح کرده، سقط جنین، بیمه، دفاع از دموکراسی آمریکایی و توسعه طبقه متوسط است که در این زمینهها هم جلوتر است؛ دغدغههای لوکس و طبقه متوسط به بالا
او افزود: ️امنیت در خیابان، تورم، اقتصاد، مسئله مهاجرین و درگیریها در غرب آسیا، مسائلی هستند که جمهوریخواهان و ترامپ مطرح کردهاند و در آنها جلوترند.
سه سناریوی احتمالی برای بعد از انتخابات آمریکا: عقاب کلافه در حلقه آتش یا مثلث سرخ
خانعلیزاده با بیان اینکه سناریو اول برای بعد از انتخابات آمریکا، مثلث سرخ است عنوان کرد: حضور ترامپ در کاخ سفید موجب میشود هر سه دستگاه مقننه، مجریه و قضایی آمریکا در اختیار جمهوریخواهان باشد بنابراین دولت احتمالی دوم او قویتر از دوره اول خواهد بود.
این پژوهشگر بینالملل گفت: ️سناریو دوم «گرفتار در حلقه آتش» نام دارد اگر هریس رئیس جمهور شود چون با کنگره و دستگاه قضایی جمهوریخواه مواجه خواهد شد پس اصطلاحا دولت دوم بایدن، ضعیفتر خواهد بود.
او افزود: ️پیروزی هریس با حداقل فاصله، سناریو سوم یا «عقاب کلافه» است که در چنین شرایطی احتمال درگیری، آشوب و اعتراض بسیار زیاد است.
این بار با پنج هزار رأی هم میشود رئیس جمهور آمریکا شد!
در ادامه محمد مهدی عباسی - پژوهشگر مسائل آمریکا به بیان نظرات و ایدههای خود درباره نسبت انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و سیاست خارجی ایران پرداخت.
او گفت: در آمریکا، رقابت اصلی در هفت ایالت است و چهل و سه ایالت دیگر به طور سنتی رأیشان مشخص است؛ ️احتمال اینکه با ۵ هزار رأی، یکی از نامزدها برنده انتخابات آمریکا شود وجود دارد.
آیا امکان جابجایی رأی دهندگان در ایالتهای آمریکا وجود دارد؟
عباسی خاطرنشان کرد: قانون انتخابات آمریکا این است که رأیدهندگان باید از قبل ثبت نام کرده باشند و به اصطلاح «رجیستر» شده باشند البته ثبت نام به معنای رأی به نامزد خاص نیست.
طرح امنیتی عجیب جمهوری خواهان برای پایان جنگ غزه
این پژوهشگر مسائل آمریکا افزود: راه حلهایی که جمهوری خواهان و دموکراتها برای پایان دادن به جنگ غزه ارائه میدهند متفاوت است؛ دموکراتها به راهکار دو دولتی متکی هستند ولی جمهوری خواهان یک طرح امنیتی دارند که بر اساس آن، غزه بر اساس یک پیمان امنیتی، به عربستان و امارات واگذار و بازسازی شود و نسل بعدی طوری پرورش پیدا کنند که اهل مبارزه و مقاومت نباشند.
اختلافات سیاسی آمریکا مربوط به مسائل داخلی است نه سیاست خارجی
او تصریح کرد: راست افراطی و چپ افراطی عموما در فضای داخلی آمریکا معنا دارند وگرنه در سیاست خارجی، قطبیشدگی خاصی مشاهده نمیشود و تاثیری هم ندارد.
اگر هریس رئیس جمهور آمریکا شود...
عباسی با بیان اینکه جمهوریخواهان از همین حالا بحث احتمال تقلب در انتخابات را مطرح کردهاند عنوان کرد: حتی جان بولتون گفته است اگر ترامپ برنده انتخابات نباشد او نتیجه را نمیپذیرد؛ البته ️با پیروزی احتمالی هریس، پروندههای قضایی ترامپ جدیتر مطرح میشوند.
انتهای پیام
نظر شما