شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
تصاویر| نشست بصیرتی حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده با طلاب و مبلغین منصوریه

حوزه/ این کارشناس مسائل شرعی گفت: کار اصلی تبلیغ است، در تبلیغ با چند نوع وظیفه در خصوص احکام مواجه هستیم که نخستین آن بیان احکام دومین آن پاسخ به سوالات فقهی، سپس پاسخ به شبهات شرعی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین محسن فلاح زاده در جمع طلاب و مبلغین مدرسه علمیه منصوریه شیراز، با اشاره به اینکه طلاب باید در خصوص بیان احکام شرعی اهتمام بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: از حوزه های شهرستان ها علمای بسیاری برخواسته است.

وی با بیان اینکه طلاب باید افق دید بلندی داشته باشند، اضافه کرد: همچنین در خصوص درس ها و کتاب های حوزه علمیه نیز باید اینگونه که دروس حوزه علمیه رو به رشد بوده و حساب شده انتخاب شده است، درس را باید فراگرفت و خوب خواند، اگر مباحثه ترک نشود و یادداشت برداری صورت گیرد قطعا موفق خواهیم شد.

این کارشناس مسائل احکام شرعی تصریح کرد: نباید هیچ درسی را ناقص گذاشت، همان مقداری که است باید با دقت خواند، در درس خواندن نباید عجله کرد یک سال زمان بیشتری به طول انجامید اشکالی ندارد، نه اینکه درس ها را 2 بار بخوانید اما باید خوب خواند.

وی در خصوص احکام شرعی نیز خاطرنشان کرد: بیان احکام مقداری مغفول مانده است، اگر از مبلغین مسائل اخلاقی و اعتقادی را سوال نکنند مسائل شرعی را خواهند پرسید، توقع مردم پاسخگویی به مسائل شرعی آنان است.

حجت الاسلام والمسلمین فلاح زاده مطرح کرد: بسیاری از مطالب اخلاقی که در کتاب ها آمده فقهی است، با توجه به پیشرفت علم کار بسیار دشوار است.

وی به وظیفه حوزویان اشاره کرد و گفت: کار اصلی تبلیغ است، در تبلیغ با چند نوع وظیفه در خصوص احکام مواجه هستیم که نخستین آن بیان احکام دومین آن پاسخ به سوالات فقهی، سپس پاسخ به شبهات شرعی، چهارم سوال از دلیل احکام و سوال از فلسفه احکام نیز آخرین وظیفه حوزویان به شمار می رود.

این کارشناس مسائل شرعی عنوان کرد: اینکه مردم را با مسائل اولیه شرعی آشنا کنیم وظیفه مبلغین است، هنگامی لباس روحانیت را به تن کردیم باید این وظیفه را انجام دهید، حتی می توانیم مسائل فقهی را در منبر بگنجانیم، توقع مردم در مرحله اول همین مسائل است، اگرچه آشناسی با مسائل سیاسی روز لازم است.

وی با اشاره به ارائه چند اصل کلی در بیان احکام یادآور شد: باید طبق نیاز مخاطب سخن بگوییم، همچنین باید به قدرت فهم مخاطب توجه داشته باشیم، مهلت زمانی از دیگر اصل های کلی در بیان احکام است که باید به آن اهتمام ورزیده شود، همچنین سخن گفتن به زبان مردمی و ساده گفتن نیز بسیار اثر گذار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha