پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
1

تنی چند از کارشناسان و صاحب نظران مسایل سیاسی و فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه بر لزوم اهتمام در جهت مجاهدت رسانه ای مستمر جریان مؤمن و انقلابی به عنوان یکی از الزامات کلیدی در راستای حمایت جدی از جبهه مقاومت اسلامی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید محمود موسوی حسب، مدرس حوزه و کارشناس مسائل فرهنگی با بیان این که امروز در نبرد علیه صهیونیست ها و به طور کلی نظام سلطه، جریان رسانه ای حرف اول را می زند، اظهار داشت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری امروز بیش از هر چیز برای دفع توطئه های دشمن نیازمند اهتمام جدی در راستای جهاد تبیین هستیم و در بحث مقاومت نیز باید اهداف و ضرورت های این مساله به خوبی در سطح جامعه تبیین و تشریح گردد.

وی افزود: قبل از قضایای هفتم اکتبر، بحث هایی به صورت جسته و گریخته از سوی برخی روشنفکران و اساتید دانشگاه مطرح می شد که ایده مقاومت به آخر خط رسیده و حال آن که تحولات یک ساله اخیر به عینه نشان داد که چقدر طرح این مباحث، سطحی، کم عمق و توأم با بی دقتی است و برعکس، گفتمان مقاومت همچنان زنده و پویا و الهام بخش است.

اهمیت ابزار هنر و رسانه در جنگ روایت‌ها

کارشناس مسائل فرهنگی همچنین گفت: آن چه مهم است این که ما در جنگ روایت ها بتوانیم عملکرد مناسبی بر اساس نظام باورها، اعتقادات و اصول ارزشی و انقلابی خود داشته باشیم و بی شک باید از ابزار هنر و رسانه به شایسته ترین و مؤثرترین وجه در این راستا استفاده نماییم.

این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: ما باید این مساله را به خوبی برای مردم جا بیندازیم که خط و جریان مقاومت چیزی نیست مگر پایداری و ایستادگی در مواجهه با ظلم و سلطه‌گری‌های استکبار جهانی، به‌ویژه دشمنی‌های ایالات متحده و رژیم صهیونیستی که اگر این مساله به درستی تفهیم شود، به بسیاری از سوالات و شبهات به شکل مستقیم یا غیرمستقیم پاسخ داده می شود.

وی بیان داشت: این مقاومت، حرکتی است که برخاسته از اراده و باور ملت‌ مسلمان ما و دیگر ملت های اسلامی است که بی گمان استمرار در این مسیر، ضامن اقتدار و عزت ما در نبرد با دشمنان مستکبر و ظالم است.

لزوم تولید محتوای مؤثر و جذاب

دکتر مهدی اسلامی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) نیز با تأکید بر لزوم اهتمام جدی در امر تولید محتوای جذاب و مؤثر در راستای حمایت از جبهه مقاومت اسلامی گفت: استفاده از رسانه‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی، برگزاری اردوها و کارگاه‌های آموزشی، استفاده از الگوهای جوان موفق در مقاومت، تولید فیلم‌ها، سریال‌ها و مستندهای جذاب: ساخت و ترویج فیلم‌ها و سریال‌هایی که به داستان‌های واقعی و قهرمانان مقاومت می‌پردازند، می‌تواند تأثیر عمیقی بر ذهن و عواطف جوانان داشته باشد، ضمن آن که برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و نیز تشکیل گروه‌های مطالعاتی و گفت‌وگوهای آزاد در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: دشمن با تکیه بر ظرفیت جنگ نرم و تبلیغات گسترده رسانه‌ای می کوشد تا ارزش‌ها و اصول خط مقاومت را خدشه‌دار کند و از طریق تبلیغات هدفمند، همچنین شایعه‌پراکنی و القای ناامیدی، در باورهای جوانان و مردم عادی شک و تردید ایجاد کند، کما این که یکی از اهداف مهمش نیز دوقطبی سازی جامعه در راستای حمایت یا عدم حمایت از جبهه مقاومت است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که در دنیای امروز غفلت از فعالیت تبلیغی و رسانه ای آن هم در مسیر دفاع از جبهه حق و حقیقت، خطر بزرگی است به نحوی که حتی کم کاری و کم همتی در این زمینه نیز توأم با آسیب های جدی است.

جهت دهی به افکار عمومی؛ شگرد همیشگی دشمنان

دکتر سیده فاطمه سیدمدلل کار نیز با بیان این که از جمله مهم ترین راهکارهای حمایت جدی از جبهه مقاومت، اهتمام لازم در عرصه جهاد رسانه ای است، ابراز داشت: دشمن در جنگ رسانه‌ای از شگردها و ابزارهای پیچیده و متنوع فراوانی بهره می برد با این هدف که افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد، لذا ضرورت دارد در این نبرد نابرابر با روحیه جهادی به مقابله با دشمن بپردازیم و ضمن تبیین دستاوردهای جبهه مقاومت در عرصه های مختلف، به ضعف دشمن نیز به درستی و بر اساس رویکرد استدلال و منطق اشاره کنیم.

کارشناس و پژوهشگر مسایل اجتماعی گفت: از سوی دیگر چنانچه رسانه‌های مقاومت به درستی عمل کنند، توانایی مقابله با تبلیغات منفی دشمنان و تقویت باورها و ارزش‌های مردم را خواهند داشت، اما در صورت ضعف و کم‌کاری، ممکن است جنگ نرم و رسانه‌های مخالف باعث تضعیف و از بین رفتن انسجام مقاومت شوند.

مخاطب شناسی؛ پیش نیاز توفیق در جنگ رسانه ای

وی بر ضرورت توجه به اصل مخاطب شناسی در این نبرد تمام عیار رسانه ای تأکید کرد و افزود: اساساً در هر فعالیت رسانه‌ای اگر مخاطب‌شناسی صحیحی صورت نگیرد کار محکوم به شکست است چرا که هر طیف مخاطب ذائقه‌ای خاص جهت مصرف محصولات رسانه‌ای و پذیرش پیام‌های نهفته در دل تولیدات رسانه‌ای دارد. به دیگر سخن اگر فعالان مجازی و رسانه‌های داخلی بدانند که برای چه مخاطبی می‌بایست تولید محصول و فکر کنند مسیر بسیار هموارتر خواهد شد.

کارشناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که درک مناسب و دغدغه مندی انقلابی از الزامات فعالان رسانه ای جبهه انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با استکبار و صهیونیسم بین الملل است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در یکی از بیانات خویش در بحث تولید محتوا به کلیدواژه انتشار فکر صحیح در دنیای امروز اشاره کردند و این نشان می دهد که تولید محتوای غنی و جذاب تا چقدر در بحث حمایت از جریان حق و حقیقت خصوصاً در رابطه با دفاع از فلسطین و غزه مظلوم و مقابله با جنایتکاران اسرائیلی حائز اهمیت است.

ضرورت بهره گیری از همه ظرفیت های رسانه ای

وی با بیان این که در جنگ رسانه ای باید از همه ظرفیت های جبهه انقلابی و جبهه مقاومت برای ضربه زدن به اهداف آمریکای جنایتکار و صهیونیست های کودک کُش استفاده حداکثری داشته باشیم، گفت: البته در مواجهه با نسل جدید از قالب های متنوع و اثرگذار در بحث ارایه محتوا استفاده کرد خصوصاً در بستر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی که نیازمند تحول فرمی و محتوایی هستیم و به صرف کارهای کلیشه ای و تکراری به نتیجه مطلوبی نمی رسیم و باید با فرم های جذاب به دنبال اقناع مخاطب در نبرد تمام عیار رسانه ای امروز باشیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha